kola32 21.07.03, 19:36 Witam. Może znacie jakieś ciekawe zespoły rosyjskie grające hip hop? Ja usłyszałem "Kirpiczi" i zachorowałem. Ale dostępność płyt nawet w Warszawie jest praktycznie żadna. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mala-muu Re: rosyjski hip-hop 21.07.03, 20:19 Jestem trochi za stara na hip-hop, ale słyszałam kiedyś kolesia, który nazywa się Decl, może to jest hip-hop, któż go wie? Polecam stronkę www.mp3.rin.ru, tam znajdź sekcję "żanry" (жанры, tam na pewno jest mnóstwo hip-hopu! Co do Kirpiczej - niestety, nie słyszałam! Zatrzymałam się na etapie Zemfiry i Cicieriny. Pozdrawiam! Muu Odpowiedz Link
kola32 Re: rosyjski hip-hop 22.07.03, 14:44 Dzięki za wskazówkę. Ale Kirpiczi posłuchaj koniecznie. Ja jestem nawet bardzo stary ale kirpiczi uwielbiam. śmieszne są zwłaszcza dwie ostatnie płyty Kapitalizm 00 i Sila uma! W zeszłym roku w Moskwie poprosiłem znajomego Rosjanina o pomoc w wyborze płyt. Z ciekawości chciałem posłuchać ich hip hopu. Siedzieliśmy w kawiarni, on puścił płytę i zadudniło "Dawaj mikrofon!" Ubaw mieliśmy po pachy. Polecam ich stronę www.kirpichi.ru. ps. Ale tak naprawdę to teraz owładnął mnie fenomen Grażdanskiej oborony. Historia nie z tej ziemi. Syberyjski punk. Nieco obłąkany. A wsio idziot po płanu - wsiesajuznyj hit! Odpowiedz Link
mala-muu Re: rosyjski hip-hop 22.07.03, 23:10 Oboronę znam, najlepiej się to śpiewa po pijaku, siedząc "na kuchnie" (Rosjanie mają to do siebie, że ich talenty, niekoniecznie kulinarne, właśnie w kuchni najmocniej się ujawniają) i smęcąc te piosenki. Muu Odpowiedz Link
kola32 Re: rosyjski hip-hop 23.07.03, 12:12 smęcąc? czuję się śmiertelnie obrażony! Taki z tego wniosek, że Grażdanskaja cieszy się nie najlepszą sławą w Polsce. Nie bardzo wiem dlaczego. Jak ją komuś puszczam to spotkanie zamienia się w słynny warszawski festiwal "weź to wyłącz". Chmmm Odpowiedz Link
szarykot Re: rosyjski hip-hop 22.07.03, 19:22 Ulicznyj Bojec - bodajże. coś takiego szwargocze mi w podświadomości. Odpowiedz Link
mala-muu Re: rosyjski hip-hop 22.07.03, 23:10 Bojca nie znam, ale pewnie ściągnę sobie z jakiejś stronki! Odpowiedz Link
gale Re: rosyjski hip-hop 17.08.03, 15:17 Zdecydowanie polecam DOB (Department Of Bustas). Kapela rozpadla sie bodaj rok czy dwa temu, pozostawila wspanialy dorobek, z moim ulubionym albumem "Kamennyi Les", na ktorym doskonale brzmi "Tyomnaya Noch". Dla milosnikow bardziej nerwowego i ciezszego brzmienia - syberyjski Adik. Osobiscie nie przepadam za nim ale jest niezly. Odpowiedz Link
gale Errata lamera 17.08.03, 15:33 Ale plama... Oczywiscie: - napisalem DOB, a mialem na mysli Bad Balance - napisalem "Tyomnaya Noch", a to wszak tytul uzywany potocznie przez sluchaczy bo wlasciwy tytul to "Piter Ya Tvoy". Porazka. Przepraszam, to z radosci, ze znalazlem to forum, rece mi zadrzaly... Odpowiedz Link
jr1000 Re: rosyjski hip-hop 25.08.03, 12:26 Nie znam się na hip-hopie, ale mój kolega polował na niejakiego rapera imieniem Mister Małoj i na wspomnianej już Gorbuszce tegoż Małoja mu wyszperaliśmy. Ostatnia pływa M.M. nazywa się "Kurił, buchał" - chyba wystarczająca rekomendacja... Podobno mocna rzecz. Odpowiedz Link
vitali Re: rosyjski hip-hop 04.09.03, 23:00 witam.co dotyczy rosyjskiego hip-hopu, hm, jest bardzo slaby. dobrze ze naipierw trafiles na kirpiczi.Sa niezle. Co dotyczy mnie( slucham hip-hopu rosyjskiego)polecilbym najpierw posluchac zespol"Malczisznik",juz go nie ma ale piosenki mozna znalezc.Osobiscie ja lubie sluchac Delfina- ma super muzyke i po prostu niesamowity sens piosenek, co w hip-hopie np. amerykanskim jest rzadkie) Bad Balance jest w porzadku. Milego sluchania. Ale polski hip-hop tez niezla rzecz- Paktofonika, Peja, Fish wsiem poka Odpowiedz Link
elenuke Re: rosyjski hip-hop 04.09.03, 23:26 Coz "Malchishnik" RULEZ, cala mlodosc (mialam lat 11-12 ), spedzilam sluchajac tych tekstow i oczywiscie edukujac sie w waidomo jakich tematach "on imel jejo powsiudu, on imel jejo wezde...na dywane i na stule i w otkrytom okne..." itd Odpowiedz Link
vitali Re: rosyjski hip-hop 09.09.03, 01:54 no podales tez ciekawa zwrotke, ale bardziej mnie fascynuje- Delfin. Nprawde polecam go, on byl jednym z zespolu Mlczisznik-potem odszedl i zaczal sam pisac piosenki- slowa i muzyke- i to i to ofigiet kakije ohrienitielnyje wieszczi!. no ja by napisal zwrotke z innej piosenki:" Я помню наш последний вечер наш последний разговор По телу твоему скользит последний мой взор Твоё бельё на полу ты абсолютно нага Ты прижимаешься ко мне в последний раз ты моя Твои плечи теплы как воск горящей свечи Их покрывают поцелуями губы мои Я растворяюсь как лёд в печали твоих глаз И ты целуешь меня в последний раз Последний раз ты со мной Последний раз я твой Последний раз слёзы из глаз Последний раз Всплески белых волос на постели любви Раскинуты волнами несбыточной мечты В них вся наша печаль вся наша радость и боль И в тихом шёпоте любви я различаю постой Ты тихо просишь меня не оставлять тебя одну Но в глубине моих глаз видишь только пустоту Твои ресницы дрожат ты тихо молишься о нас Но я знаю одно что это всё в последний раз Ты стараешься забыть о том что будет впереди И бросаешься вся в огонь последней любви Сгорая как бумага в моих нежных руках Ведь это всё в последний раз и ты забыла свой страх Только я и ты лишь только мы вдвоём А потом я уйду и дождь за окном Напомнит тебе что я уже не вернусь Но ты не будешь одна к тебе придёт твоя грусть Грусть расскажет о том что я когда-нибудь приду И слёзы твои своей рукой оботру Ты узнаешь о том где я не был и где был И я скажу тебе просто я тебя не забыл Всё исчезнет растворится всё растает дотла Улыбнувшись я увижу что меня Odpowiedz Link