Dodaj do ulubionych

Lot na Filipiny

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.11, 10:41
Witam.
Plierwszy raz samodzielnie organizuję wyjazd, moim celem są Filipiny. Będę bardzo wdzięczna za wszystkie porady dotyczące najlepszych połączeń lotniczych i oczywiście najtanszych biletów. Planuję pobyt na Cebu, Boracay i może jeszcze jakaś jedna wyspa.
Obserwuj wątek
    • broke43 Re: Lot na Filipiny 02.08.11, 21:31
      proponuję lot do/przez Hongkong, Filipiny to już rzut beretem
      nie kupowałem biletów na Filipiny ale chyba można kupić bilet na jedną linię ewentualnie Hongkong i później tanie linie dalej /np. AirAsia
      Warszawa - Hongkong proponuję szukać AirFrance/KLM, Finnair lub Aerofłot oczywiście z wyprzedzeniem ok. 3 miesiące
      Warto też śledzić promocję ww. przewoźników /np. 1750zł Finnarem lub 1600 zł Aerofłotem/
      • broke43 Re: Lot na Filipiny 02.08.11, 22:05
        tak na szybko sprawdziłem w wyszukiwarce loty - WAW-HKG ok. 2 tys. zł, WAW-Manila ok. 3,2 tys. ale już LondynLHR-Manila ok. 2,2 tys.
        Ceny w 2 strony, przyjąłem lot w listopadzie 2011.
        • Gość: Zajac1 Re: Lot na Filipiny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.11, 22:22
          Wielkie dzięki za podpowiedź też rozpatrywałam taką opcję. Zastanawiałam się też nad opcją Manila i prom na wybraną wyspę lub bezpośrednio lot, np: na Cebu.
          • broke43 Re: Lot na Filipiny 03.08.11, 08:17
            Jeśli będziesz miała taką możliwość zostaw sobie ze 2-3 dni na Hongkong. Warto...
            • Gość: AirLot Re: Lot na Filipiny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.11, 22:56
              Kurde zajaczku no to Ci zazdroszzce bo tez mam w planach aby kiedys wybrac sie na filipiny cos mnie ciagnie do tego kraju, moze to ze to Azja a kraj chrzescijanski.

Powiedz mi jeszzce kiedy tam planujesz sie wybrac i lecisz sama?

Najlepsze rozwiazaie to chyba zlapac cos taniego do Azji a potem liniami AirAsia albo ten drugi przewoznik zapomnialem nazwy. Bedzie chyba najtaniej, a jak nie to wlasnie jak tu kolega podal np. z Londynu bo to cena moim zdaniem przystepna.
              • Gość: Zajac1 Re: Lot na Filipiny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.11, 11:10
                Nieśmiałe plany to marzec kwiecień i chyba jednak KLM do Manili może trochę drożej ale czas przelotu i ilość przesiadek minimalna.
                • Gość: iza Re: Lot na Filipiny IP: *.ip.netia.com.pl 24.10.11, 15:26
                  pilnie kontakt dzisiaj a bilety będziesz miał za 1600zł
                  tel. 513132661
    • Gość: Leszek Re: Lot na Filipiny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.11, 12:09
      Na Filipiny leciałem przez Hongkong, a dalej liniami Cebu Pacific (jest to lina filipińska typu low cost). Tanio i bezproblemowo. Obsługuje loty na wiele filipińskich wysp.
      • Gość: frequentflyer Re: Lot na Filipiny IP: *.public.twinsnet.pl 05.08.11, 14:55
        też tak myślę, a do HKG Finnairem - caly czas lecisz do przodu, a nie jak ja kiedyś przez heathrow, wskutek czego 8h po wylocie z Warszawy już byłem nad Kaliningradem
        • broke43 Re: Lot na Filipiny 05.08.11, 15:26
          jeżeli cały czas do przodu to Aerofłot, naprawdę niezłe linie i latają nowymi Airbusami
          a jeśli chodzi o KLM to omijaj Boeingi 747, które obsługują loty do Azji - jakieś takie ciasne w środku, wolę poczciwe B777 AirFrance...
          • Gość: aeroflot Re: Lot na Filipiny IP: *.warszawa.vectranet.pl 21.08.11, 12:29
            Nie pomogą nawet najlepsze i najnowsze Airbusy jeśli pilot sadza za sterami swoje dzieci i doprowadza do śmierci wszystkich pasażerów, a potem Aeroflot do niczego się nie przyznaje i zwala całą winę na producenta samolotów. Taaa, naprawdę "niezłe" linie. Ja dziękuję.
      • Gość: Piotr Re: Lot na Filipiny IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.08.13, 12:40
        Witam,

Mam pytanie. Poznałem dziewczynę z Filipin i chcę aby przyleciała do mnie do Polski. Czy potrzebna jej będzie wiza na pobyt w Polsce 10 dni?

Dziękuję i pozdrawiam.
        • Gość: x Re: Lot na Filipiny IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.08.13, 16:46
          Tak, musi mieć wizę do Polski. Zajrzyj na www.msz.gov.pl
          A dziewczyna taka nierozgarnięta? i nie wie, że wystarczy po informację zadzwonić do polskiego konsulatu?
          Konsulat Honorowy Rzeczypospolitej Polskiej w Manili
          konsul honorowy: Fernandino T. Lising (język konsula angielski)
          Filipiny, Manila, UPI Building 1, One Fort Santiago, Sta. Clara Str., Intramuros, Manila,
          Tel.: (00-632) 527-74-91 Tel.: (00-632) 527-15-82 Tel. dyżurny: (00-632) 527-1582 Faks: (00-632) 527-16-03
          mailadmin@uplines.net
        • 4cane Re: Lot na Filipiny 22.02.14, 21:03
          Cześć,też mam tam dziewczynę.
          Musisz wysłać jej zaproszenie na przyjazd do Polski,przedstawić swoje zarobki i własne lokum.
          Ona musi mieć wize ,żeby tu przyjechać. Pozdrawiam
    • Gość: jaber Re: Lot na Filipiny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.11, 16:31
      ja z rodziną we wrześniu lecimy na stałe na Filipiny , jeżeli ktoś ma takie same plany to proszę pisać philli@wp.pl
      • Gość: Zajac1 Re: Lot na Filipiny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.11, 20:48
        Niestety AF to by była ostateczność od grudnia walczę z nimi o odszkodowanie za przekręt głupich żab przy powrocie z Kuby.
    • kreola Lot listopad/grudzien 18.08.11, 19:26
      Lecimy na Filipiny w listopadzie i wracamy w grudniu.
      Kupiilismy lot z Mediolanu przez Riyadh do Manili - OK. 440 EURO w obie strony na osobe.
      www.saudiairlines.com/
      Platnosc karta, bilet elektroniczny, zadnych problemow poki co.
      Przelot Warszawa - Mediolan Lotem, za ok. 400 zl/os w obie strony.
      • kreola No i juz jest problem 22.08.11, 17:08
        Saudi Airlines nam zmienilo lotnisko na oddalone o 850 km od poprzedniego, problem powstal bo na transfer mamy jakies 1,5 h :-D
        • Gość: Zajac1 Re: No i juz jest problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.11, 11:08
          Kurczę, a już wydawało się, że super oferta. Jak wrócicie to skrobnij jak było. Wspanaiałych wakacji!!!
          • Gość: x Re: No i juz jest problem IP: *.warszawa.vectranet.pl 23.08.11, 21:14
            Pamiętaj, że na pokładzie Saudi Airlines nie podają niczego, co zawiera choćby gram alkoholu, a filmy są wykastrowane na maxa ze scen typu pocałunek. Za to filmy z wybuchami, strzelanką i zabijaniem idą bez cenzury.
            • kreola Re: No i juz jest problem 29.08.11, 21:50
              Wiem juz o wszystkich zakazach i nakazach. Teraz okazuje sie, ze zamiast trzech lotow bedziemy mieli cztery i jeden dzien w Rijadzie. Ale poniewaz zmieniaja cos codziennie to w koncu nie wiemy jeszcze jak lecimy i gdzie w koncu wyladujemy;-)
              Na razie czekam spokojnie, z biura saudyjskich linii w Mediolanie dostalam informacje, ze zmienili wlasnie rozklad lotow z letniego na zimowy i, ze w tym tygodniu powinno sie wszystko wyjasnic. Ech... czuje, ze bedzie to podroz pelna przygod i niespodzianek:D
              Skad ja wezme abaje, zeby wyjsc z lotniska???
              • broke43 Re: No i juz jest problem 29.08.11, 21:57
                a ja leciałem ze 2 lata temu Qatar Airways i przygodę z arabskimi liniami wspominam b. miło do dziś...
                dacie radę...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka