Dodaj do ulubionych

Mąż i jego zdjęcia z inną...

03.12.04, 18:56
Jesteśmy już z meżem rok po ślubie, i niedawno, sprzątając w domu (a
mieszkamy u niego), znalazłam kliszę, na której były zjęcia jego i jogo eks.
Dodam, że były to zdjęcia rozbierane. Nie wiem co robić, nie mogę o tym
przestać myśleć, czuję się zdradzona, momo że było to zanim sie poznaliśmy!
pomóżcie!!!
Obserwuj wątek
    • sol_bianca Re: Mąż i jego zdjęcia z inną... 03.12.04, 19:03
      Przestac się przejmować, a klisze wyrzucić.
    • aleksandrynka Re: Mąż i jego zdjęcia z inną... 03.12.04, 20:14
      jest taki wątek:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12264&w=17880671&a=17880671
      opisałam tam pewną historię:

A'propos: słyszałam o takim szokującym dla mnie przypadku - dziewczyna
      zamieszkała z chłopakiem. Robiła porządki w szafach i znalazła pudło z jego
      pamiątkami, w tym - ze zdjęciami jego byłej dziewczyny. Wyrzuciła je do smieci
      uznawszy, ze nie są mu potrzebne i ona nie chce ich w domu. A zaczęło się od
      szperania... Pewnie uznała, że co w ich domu to wspólne, a może nawet jej...
      Dla mnie: zero szacunku. A facet przebolał i dalej są razem. Hm, ja bym z nią
      długo nie pomieszkała...

Na Twoim miejscu nie stosowałabym się do rady mojej przedmówczyni. To jego
      rzeczy, kawałek jego przeszłości i tyle. Nie masz prawa nieczego wyrzucać! Co
      masz zrobić? Nic. A jeśli już coś musisz, to pogadaj z nim o tym. Ale nie o
      kliszy, tylko o swoich uczuciach, które to znalezisko w Tobie wywołało. Bo dla
      mnie problem leży w twoim podejściu, a nie w kawałku kliszy.
      • anula36 Re: Mąż i jego zdjęcia z inną... 03.12.04, 20:38
        Nie do konca rozumiem co cie tak zbulwersdowalo?
        Ze sobie robil rozbierane zdjecia z eks czy ze ich nie wyrzucil?
        Nawet jesli nie wyrzucil to ja bym ich tez nie ruszala- to jakis tam kawalek
        jego przeszlosci i ma prawo wspominac go z sentymentem.
        A na drugi raz moze po prostu nei pzregladaj prywatnych rzeczy twojego meza.
      • sol_bianca Re: Mąż i jego zdjęcia z inną... 04.12.04, 12:18
        No dobra, może przesadziłam z tym wyrzucaniem :) Chciałam tylko zaznaczyć, że
        nie ma się czym przejmować, i się zagalopowałam. A co do "kawałka przeszłości",
        to sorry, ale trzymanie zdjęć _rozbieranych_ swojej byłej normalne nie jest,
        zakładam że on po prostu zapomniał je wyrzucić? Bo powinien. Powinien to zrobić
        _sam_z_własnej_woli_, bo moim zdaniem takich rzeczy się nie powinno trzymać, to
        rozdział zamknięty i już. Głupio bym się czuła wiedząc, ze mój facet ma takie
        zdjęcia (chociaż zdrada to nie jest, ale niepoważne jest i tyle), i tak samo
        głupio bym się czuła, gdyby mój były miał _moje_ foty.
    • jenny1 Re: Mąż i jego zdjęcia z inną... 03.12.04, 20:59
      A ja uważam ,ze powinno się chować takie rzeczy głeboko na dno szuflady, czego
      oczy nie widzą tego sercu nie żal...ja miałam przed męzem wiele sympati,zawsze
      ktoś się kręcił koło mnie to i pamiątek trochę się uzbierało, mąż nic o tym
      nie wie , bo nie wspominamy ani nie opowiadamy sobie o tym co było, a nie jest:)
      nie przeglądamy zdjęć, nie robimy retrospekcji z przeszłości i tak jest dobrze:)
      a gdybym coś takiego znalazła to odczytałabym to jako nietakt wzgledem mnie, bo
      takich rzeczy nie trzyma się na wierzchu...ja jestem z tych bardzo dyskretnych
      osób i nawet męża korespodencji nie otwieram nawet jak bardzo o to prosi, tak
      mam i już, tego samego wymagam od innych, dyskrecji , taktu i trzymania swych
      tajemnic bądź osobistych "dowodów" z przeszłości głeboko w "mysiej norze" i z
      dala od osoby, której mogłoby to sprawić przykrość,rozumiem Cię , bo czułabym
      się nieswojo tak jak i Ty w takiej sytuacji, ale postaraj się zapomnieć,
      pomyśl ,ze to Ty jesteś dla niego naważniejszą osobą w jego życiu , Ciebie
      kocha i Tobie ślubował i to się liczy najbardziej:))pozdrawiam i trzymaj
      się :))
    • yahannah Mąż i jego zdjęcia z inną... 03.12.04, 21:06
      Mój eM znalazł moje stare listy od eksa. Nie czytał, wystarczyło, że dowiedziasł
      się od kogo są. Obraził się i robił mi 3 dni wyrzuty o to...
      Nie powtarzaj błędu mojego eMa, tylko oboje się denerwujemy, a nic z tego nie
      wynika...
    • mama_amelki Re: Mąż i jego zdjęcia z inną... 03.12.04, 23:46
      A mnie wydaje się że dziewczyna ma prawo czuć się zraniona. Nie trafiają do
      mnie argumenty typu "to kawałek jego przeszłości" bla bla bla. Nie rozumiem po
      co niby ktokolwiek miałby trzymać zdjęcia swojego byłego/swojej byłej. Zeby
      wspominać jak fajnie było? Głupota. Ja nie przywiązuje najmniejszej uwagi do
      takich pierdół jak zdjęcia z byłymi czy listy od nich. Dla mnie jedynym teraz i
      na zawsze (amen!;-)) jest mój mąż. Wywaliłam wszystkie zdjęcia, listy i
      prezenciki od byłych. Nie są mi do niczego potrzebne.
      Nie dziwie się że jesteś wkurzona,tez bym była:-) Musisz z nim pogadać.
      Koniecznie. Powiedz że to bardzo zraniło Twoje uczucia i nie wiesz co na ten
      temat myśleć. Jeśli odpowie żeto "tylko zdjęcia" poproś grzecznie żeby je sam
      wyrzucił...
      Pozdrawiam Kaśka
      • dzenifer Re: Mąż i jego zdjęcia z inną... 07.12.04, 18:46
        masz racje, ja tez mysle, ze jak sie jest w nowym zwiazku to nalezy zerwac z
        przeszloscia. ani ja, (ani moj) nie posiadamy ZADNYCH pamiatek po naszych ex-
        ach i tak jest najlepiej. skad to wiem? bo juz 2 razy sie przeprowadzaismy :)
        CO Z SERCA TO I Z OCZU! wywal te klisze/zdjecia/pamiatki, cokolwiek by to ylo.
        sio!
    • annb klisza to nie zdjęcia...... 04.12.04, 14:46
      taka mała róznica
      trzeba siedobrze wpatrzycaby zobaczyćco na niej jest
      odłożyć, zostawić
      było przed tobą...było i się skończyło....
      a teraz jesteś ty
    • chrisb004 Re: Mąż i jego zdjęcia z inną... 04.12.04, 15:46
      Bianka, odloz je na bok, oddaj mu je albo zniszcz.
      W zwiazku jest tak ze pewna czesc nas na zawsze powinna
      zostac tajemnica. Wychodze z zalozenia ze nie wszystko co robilo
      sie przed poznaniem partnera powinno byc tematem dyskusji.
      Oczywiscie pomijam tematy ktore dotycza obecnej wybranki/ka,
      nie powinny to byc tematy ktore moga zranic druga polowke.
      Pomysl o tym, ze jednak to Ciebie wybral, z Toba jest,
      z Toba zostanie ! Ona byla tym elementem ktory on musial poznac
      zanim upewnil sie ze to wlasnie TY jestes jedyna, najlepsza.

Chris

• capa_negra Amen 04.12.04, 16:37
        Gdy likwidowalismy mieszkanie męza i wprowadzał sie do mnie mialam szczera cheć
        kilka drobiazgów wyrzucić.
        I kiedy przy jednym z nich, który umieszczałam w pudle " do smieci"
        usłyszałam .... przeciez to jest kawalek mojego zycia...dotarło do mnie że źle
        robie.
        Ten drobiag stoi w naszym mieszkaniu w dośc widocznym miejscu i nikomu nie
        przeszkadza.
        Drobiazgi które mogły by któremus przeszkadzać typu zdjęcia byłych sa w piwnicy.
        Każde z nas ma takie swoje pudełko...ale żadne z tych pudełak nie jest
        tajemnica - nie raz przynosilismy je do domu przy okazji jakiś wspominek.
    • karo_lina79 Re: Mąż i jego zdjęcia z inną... 06.12.04, 10:52
      Doskonale Cię rozumiem Bianko.
      Ale spójrz na to tak: dla niego to przeszłość, skoro jest z Tobą, to tamte
      zdjęcia są dla niego tylko pamiatką. To trochę tak, jakbys miała schowane listy
      miłosne od poprzedniego chłopaka. Nic nie czujesz, ale listy trzymasz. Po
      prostu.
      • pobik Re: Mąż i jego zdjęcia z inną... 06.12.04, 12:59
        listy listami. zdjecia zdjeciami. moze to pamiatki.
        ale zdjecia nagiej eks ??
    • pobik Re: Mąż i jego zdjęcia z inną... 06.12.04, 12:53
      porozmawiaj z nim. klisze wyrzuc.
    • xapur Do Bianki. 06.12.04, 17:40
      Chyba żartujesz!
      Przy takim podejściu należało szukać kandydata na męża jeszcze w podstawówce, a
      następnie go pilnować i wychowywać dla siebie (albo wziąć ślub w wieku 12 lat -
      gdzieniegdzie praktykowane). Sama chyba widzisz jakie to niedorzeczne.
      Było, minęło. Jego sprawa z kim był wcześniej i co nią robił. Poza tym jak
      słusznie zauważyła Anula - po co grzebiesz w jego rzeczach?
      • em.erka Re: Do Bianki. 07.12.04, 12:44
        ja miałam ten sam problem po zamieszkaniu razem z chłopakiem znalazłam jego
        zdjęcia ze Stanów i też to były fotki jego panienki w bieliznie, tłumaczył sie
        tym że był na dziekance i poleciał sobie do Stanów i tam poznał tą dziewczyne
        ale do niczego nie doszło, ja chcę zobaczyć faceta który robi sesje swojej
        kobiecie w bieliźnie i do niczego nie dochodzi ha ha ha koń by sie uśmiał. Więc
        gdy je zobaczyłam oczywiście była awantura i kazałam mu je spalić i tak też
        zrobil, ale na początku tez nic nie powiedziłam tylko gryzłam to w sobie. Teraz
        już nie ma zdjęc i mam spokojne serce, ale gdybym ich nie widziła byłoby
        wszystko oki. Wiec faceci powinni chować takie zdjęcia żebyśmy my kobiety nie
        miały powodów do myślenia i zazdrości :-)
    • blondi81 Re: Mąż i jego zdjęcia z inną... 07.12.04, 19:53
      mój mąż ma dużo zdjęć ze swoją byłą, może nie są to jakieś rozbierane zdjęcia,
      ale jak pierwszy raz je oglądałam to coś jednak mnie w sercu ściskało... ale do
      głowy mi nawet nie przyszło, żeby kazać mu je wyrzucić. jest to jakaś pamiątka
      z przeszłości. aby się z tym oswoić oglądałam je dosyć często i rozmawiałam z M
      o uczuciach jakie we mnie wzbudzają te fotki. teraz oglądanie ich nie wywołuje
      we mnie żadnych emocji, bo wiem, że tamta jest tylko jakimś wspomnieniem, a ja
      jestem tą jedną jedyną kochaną przez mojego męża!!!!!
      pozdrawiam.
      • verdana Re: Mąż i jego zdjęcia z inną... 07.12.04, 21:21
        "Precz z mej pamięci! Nie tego rozkazu moja ni twoja pamięć nie posłucha".
        Ja tam wolę zdjęcia i listy (zresztą mój mąż nadal koresponduje ze swoją ex,
        nawet czasem się z nią spotyka - wiem, bo mu musiałam nowe spodnie na randkę
        kupić, żeby się prezentował).
        Wolę, zeby się spotkał, wrócił i powiedział "Wiesz, wyglądasz dwa razy od niej
        młodsza" i nie żałował, ze to mnie wybrał, niż żeby wyrzucił pamiątki, wyrzucił
        listy, a potem żałował, i próbował odtwarzać jej wizerunek w myślach.
        Zresztą, dla mnie zaufanie jest podstawą. Jak nie mam zaufania, to po co
        wychodziłam za podejrzanego za mąż?
        Z ex- moze być. Byle nie z next.
    • blondi81 Re: Mąż i jego zdjęcia z inną... 07.12.04, 21:52
      chociaz , tak sobie mysle, ze gdyby to byly zdjecia rozbierane, to chyba tak
      łatwo nie przeszłabym z nimi do porządku dziennego... chyba pogadałabym z mężem
      o tym co na ten temat mysle i wydaje mi sie, ze sam zdecydowalby sie
      zlikwidowac te zdjecia...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka