28.06.05, 14:37
Czy ktos moze ze mna podzielic sie informacja, ile zebral pieniedzy w trakcie
oczepin? z gory zaznaczam, ze do zadania takego pytania sklonila mnie
anonimowosc forum - w realu nigdy nie smialabym spytac wprost. ot, taka babska
ciekawosc swiezo upieczonej mezatki ;)
Obserwuj wątek
    • simonkapl Re: czepkowe 28.06.05, 15:41
      800 zl. Ale moja rodzina nie nalezy do najbogatszych.W kazdym razie byla to
      jedna czwarta prawie wszystkich zebranych pieniedzy (prosilismy o pieniadze
      zamiast prezentow).
    • mala63 Re: czepkowe 28.07.05, 14:41
      my zebraliśmy 1200 zł. ale mój brat np.ponad 2.000 to zalezy od zamożności
      rodziny
    • amalita Re: czepkowe 28.07.05, 15:09
      To bylo cos okolo 1.000 PLN, ale nie pamietam dokladnie. Goscie rozni: od
      zamoznych do ubogich. Polowe tej kwoty wrzucil moj ojciec (dowiedzialam sie od
      swiadkowej, ktora byla troche zszokowana:, nie pytalam sie, tylko samam mi to
      powiedziala....)
      Zreszta nie nastawialabym sie tutaj na jakas zbiorke:)), to jest zabawa i
      dostaje sie raczej drobne kwoty. Goscie i tak sie wykosztowali w kopertach i
      prezentach, tak ze nawet dzisiaj bym zrezygnowala z tego zwyczaju zbierania
      na "cos".
    • aa47 Re: czepkowe 28.07.05, 15:14
      myslmy nie zbierali... :)
    • lukka74 jakies 600-700 pln n/txt 28.07.05, 17:07
      • snake77 Re: jakies 600-700 pln n/txt 28.07.05, 20:09
        Bylam juz na pieciu weselach i na zadnym nie byly zbierane pieniadze w trakcie
        oczepin. Szczerze mowiac nie wiedzialam, ze taki zwyczaj wogole isnieje,
        mozecie mi powiedziec w jakim rejonie? Czy jest to traktowane jako czesc
        prezentu?
        Pozdrawiam
    • kropcia1 Re: czepkowe 29.07.05, 08:54
      nigdy nie słyszałam o takim zwyczaju....szczerze nie odważyłabym się na takie
      coś...to jest normalnie żebranie dla mnie... jedynie prezenty - prosiliśmy o
      kase - ale tylko jak się ktoś nas wczesniej pytał, ale co kraj to obyczaj....na
      pewno jest to krępujące, gdy część gosci nie zna tego zwyczaju
      • jkorszen Re: czepkowe 29.07.05, 09:55
        my zbieraismy na wózek - 400 zł ( wesele okolo 5 osob, rodzina sredniozamozna )
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka