Dodaj do ulubionych

Kto brał ślub w Wielkanoc???

26.11.05, 14:30
Cześć. Na ślubnym nikt nie odpisuje:) Bo my planowaliśmy wziąć w Boże
Nardzenie w przyszłym roku, ale chyba jednak niejest to dobry termin, zimno i
w ogóle. A poza tym jak to u nas bywa w świeta pewnie nie będzie śniegu,
jakbyśmy chcieli. A więc moje pytanie brzmi: czy w Wielkanoc dają śluby?
ludzie z jajami do kościoła przecież idą. jak to jest?
Obserwuj wątek
    • oliwka_zielona Re: Kto brał ślub w Wielkanoc??? 26.11.05, 15:09
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=32576717&a=32583484
      hihi:)
    • moboj Re: Kto brał ślub w Wielkanoc??? 26.11.05, 16:24
      martyna1985 napisała:

A poza tym jak to u nas bywa w świeta pewnie nie będzie śniegu,
      > jakbyśmy chcieli.

liczysz na to, ze w wielkanoc spadnie?:)
      • s.dominika Re: Kto brał ślub w Wielkanoc??? 26.11.05, 17:41
        Hej, ja nie brałam w Wielkanoc, tylko tydzień później. Rozumiem, że chodzi ci o ślub kościelny - bo cywilny to chyba w każdą sobotę dają. W Wielkanoc - w rozumieniu - wielka Niedziela - chyba nie dają. Wcześniej też nie - czyli w Wielką Sobotę i wcześniej - bo jest Wielki Post. W WIelką Sobotę - to na pewno nie.Dają na pewno w tzw. Lany Poniedziałek.ALe tu się zastanów czy chcesz brać. Myśmy się zdecydowali własnie brać w I sobotę po Wielkanocy - z paru powodów. Nie ryzykujesz, że cię gdzieś małolaty jakieś wodą obleją, poza tym, nie zmuszasz rodziny, znajomych itd. do tego, żeby brali urlop w dzień po. BO inaczej to się nie da bez urlopu, bo całonocnych balangach.Jak ktoś przyjeżdża z daleka - a zazwyczaj przyjeżdżają - to też muszą zaraz wracać, bo nie ma wolnego dnia.
      • martyna1985 o śniegu.... 26.11.05, 21:23
        Nie, no nie miałam na myśli, że w Wielkanoc spadnie, tylko chodziło mi o powód
        przesunięcia ślubu z Bożego Narodzenia, bo pewnie będzie padał deszcz, albo
        będzie chlapa:)
    • liley11 Juz nie wiem czy zartujesz czy na powaznie z tym . 27.11.05, 00:56
      ...slubem?

Ja bralam w niedziele wielkanocna w tym roku i bylo super. Niz nie padalo i
      siwecilo sloneczko. Troche staruszki sie msrtwili, bo akurat sniegu nasypalo 2
      tygdonie przed ale sie stopil. Wybralismy ta date, (27 marca) bo byla najblizej
      1 kwietnia. W lany poniedzialek tylko babcia nas woda polala na pobudke,
      szalona kobita chciala koldre z nas zedrzec, ale w pore zorientowala sie po
      naszych minach, ze to nie jest najlepszy pomysl.... Wiecej nikt nas nie oblal.

Poza tym tak sie zlozylo, ze na wielkanoc wypada odpwiedzic rodzine (mieszkamy
      dalej), wiec zalozylo sie wszytsko w jednym i to rodzina sama sie zjechala..:))

Musisz sie liczyc tylko z wiekszym wydatkiem (kosmetyczki i inne licza sobie
      podwojnie wtedy)

Powodzenia!

Wszytsko co napisalam jest najprawdziwsza prawda
      • martyna1985 do liley11 27.11.05, 10:42
        Jasne, że nie zartuje. Po prostu nie znam sie na tych wszystkich adwentach,
        postacj itp. Ale moglam sie domyślec, ze skoro w grudniu bierzes ei w 1 dzien
        swiat to na Wielkanoc tez:) Ale dziekuje za odpowiedz. Mamy jeszcze troche
        czasu wiec sie zastanowimy. Pozdrawiam
        • gracuuja Re: do liley11 28.11.05, 09:27
          rodzina, rodziną... oni pewnie chętnie przyjadą - bo to faktycznie miły zbieg
          okoiczności i możliwość światecznego spotkania się razem...

ale pomyśl o znajomych...

im wasz ślub może trochę pokrzyżowac plany świąteczne...
          i o ile oni mogą oczywiście bardzo chcieć przyjść, przyjechać... to znowu.. ich
          rodziny mogą nie być z tego powodu zachwycone...

wiem, ze nigdy nie będzie tak, zeby wszystkich zadowolić, a najważniejsze, żeby
          młodzi byli tego dnia szczęsliwi, ale z drugiej strony... ja bym bardzo
          szczęśliwa właśnie z tego powodu, ze miałam wszystkich bliskich dookoła
          siebie... (nie tylko rodzinę...)

w przyszłym roku będe świadkową na ślubie wielkanocnym... :)
          • liley11 Re: do liley11 28.11.05, 11:40
            Akurat tak sie zlozylo, ze wiekszosc naszych znajomych wlasnie zjezdzala do
            domu na swieta i byla to niepowtarzalna okazja, aby miec ich na slubie..:)))

A slub robilismy dla siebie, a co samoluby jestesmy, ale to w koncu nasz dzien
            byl
            • lena.k1 Re: do liley11 28.11.05, 15:32
              Moi rodzice brali ślub w niedzielę wielkanocną :) Dawno to było, ale myslę, że
              i dziś bez problemu da się to załatwić :) Z opowiadań wiem, że wszystko poszło
              ok (a były to szalone czasy - rok '82), tak więc obecnie na pewno nie będziesz
              miała z tym problemu - tylko zarezerwuj wcześnie termin u księdza, bo może być
              oblegany :)
              Pozdrawiam i życzę powodzenia :)
              • martyna1985 Re: do liley11 28.11.05, 15:45
                Dziękuję dziewczyny. Mamy jescze troche czasu. Może zrbimy w ostatni weekend
                kwietnia? Zobaczymy. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka