robertmar1 13.03.06, 14:54 Drogie Panie, Mam do Was z pozoru banalne pytanie, na które jednak chciałbym od Was uzyskać odpowiedź: jak definiujecie miłość i jaki jej dostrzegacie sens? Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czekolada_orzechowa Re: Sens miłości 13.03.06, 15:55 Wiesz, ja się zastanawiałam nad takimi rzeczami w podstawówce, myślę, ze dorosła, zamężna kobieta po prostu ma partnera, którego kocha i już, a sensem miłości dla mnie jest akceptowanie cudzego pierdzenia w łóżku na przykład. Odpowiedz Link
robertmar1 Re: Sens miłości 13.03.06, 16:01 Znam taką, która nawet własnego nie akceptuje :D Dzięki za ten tekst! Odpowiedz Link
eseczka1 Re: Sens miłości 13.03.06, 16:31 Ja uważam że miłość ma o wiele większy sens niż radzenie sobie z pierdzeniem,ciężko mi nawet czytać o tym czym dla was jest miłość,bo co jest piękniejszego na świecie od miłości? Odpowiedz Link
ares1976 Re: Sens miłości 13.03.06, 16:24 Miłość - to dbać o kogoś bardziej niz o siebie samego, aby jego sprawy były dla mnie zawsze ważniejsze od moich. To ZAWSZE mieć na uwadze tę drugą osobę i akceptować ją bezwarunkowo. To także wspólna praca nad naszymi wadami, i abysmy oboje stawali się lepszymi ludźmi ucząc się od siebie nawzajem. Miłość - nie ma końca ani granic. Odpowiedz Link
eseczka1 Re: Sens miłości 13.03.06, 16:33 Dokładnie tak samo myślę jak ares 1976,nareszcie ktoś napisał cos mądrego. Odpowiedz Link
seksi5 Re: Sens miłości 13.03.06, 17:17 Miłość to wielkie emocje, burza hormonów, szaleństwo, brak tchu, jeden zapach w nozdrzach, jeden smak na ustach, zamglone oczy. Bardzo krótkie. Nie starcza na całe życie. Chyba, że... potrafimy kochać się od nowa, mamy powroty tzw. "pierwszej miłosci",dajemy sobie pole do rozwoju, przestrzeń i czas. Oddalamy się by znów się zderzyć i zatonąć. Wszystko po to, by zobaczyć choć jeszcze raz u TEJ osoby TEN błysk w oku. ps. pierwsza miłość to nie pierwszy partner, lecz początek związku. Szanujmy wspomnienia. Odpowiedz Link