przemkowa.bi 29.05.06, 15:03 Ciekawa jestem ile z Was jest złych na siebie, rodziców znajomych że za wczesnie wyszłyscie za maż Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
judith79 Re: Ile z Was jest zła ze wyszła za maz ? 29.05.06, 15:27 na siebie to jeszcze rozumiem, ze mozna ale na znajomych i rodzicow? Odpowiedz Link
malgorzata_i_mistrz Re: Ile z Was jest zła ze wyszła za maz ? 29.05.06, 15:33 No, jak spili i podstępem w kajdanach przed ołtarz zaciągnęli, to pewnie można ;))) Odpowiedz Link
caysee Re: Ile z Was jest zła ze wyszła za maz ? 29.05.06, 16:43 Jak mozna byc zlym na kogos, ze sie samemu cos zrobilo?! Odpowiedz Link
judith79 Re: Ile z Was jest zła ze wyszła za maz ? 29.05.06, 17:00 heh a tak mi sie przypomnialo, moja ciotka ma przyjaciolke, ktora od kilkudziesieciu lat jak pochlaja, wypomina ciotce, ze poznala ja z jej ex mezem, moze o to chodzi? Odpowiedz Link
kartoffeln_salat Re: Ile z Was jest zła ze wyszła za maz ? 24.06.06, 08:13 Można, bo zaobserwowałam, że w sprawach ślubów panuje w naszym kraju okropna presja społeczna, jak się ktoś rozmyśli to jest obrzucany kamieniami i potępiony na wieki. Przypominam sobie protokół u księdza - "czy twoja decyzja jest dobrowolna?", "czy ktoś ma na ciebie wpływ? - oczywiście, że na wszystkich młodych maja wpływ rodzice, teściowie, rodzina, ksiądz, całe społeczeństwo - bo niby co masz zrobić po kilku latach chodzenia - zerwać jeśli czujesz że za wcześnie na małżeństwo? Odpowiedz Link
kasica_33 Re: Ile z Was jest zła ze wyszła za maz ? 29.05.06, 17:02 Nie rozumiem jak można być złą na rodziców, znajomych itp.Przecież to jest decyzja każdej z nas, no chyba że ktoś kogoś ciągnie przed ołtarz za fraki;) Zresztą "widziały gały co brały", więc jedynie można być złą na samą siebie. Odpowiedz Link
czekolada_orzechowa Re: Ile z Was jest zła ze wyszła za maz ? 29.05.06, 17:06 Jestem wściekła na matkę, ze wytworzyła mi fałszywy obraz konieczności wyjścia za mąż, na męża ze skorzystał z mojej płochości i braku doświadczenia, na ojaca, ze nie zapobiegł mojemu desperackiemu krokowi do urzędu stanu cywilnego, na przyjaciółkę jedną, ze się debilka cieszyła, ze mi kajdany zakładają, na drugą, że stała za mną i nie pomogła, na babcię i dziadka, ze nie powiedzieli zawczasu, ze 50 lat razem to szajs i na kota, że nie podrapał i nie pogryzł narzeczonego. Odpowiedz Link
conejito13 Re: Ile z Was jest zła ze wyszła za maz ? 29.05.06, 17:10 na rybki, ze tak sie glupawo przygladaly i nic nie powiedzialy, podczas gdy ja wychodzilam za piranie. Odpowiedz Link
karolcia56 Re: Ile z Was jest zła ze wyszła za maz ? 29.05.06, 18:00 jezu ludzie przeciez to byla WASZA decyzja!!!!!!!!!!!zawsze sie trzeba liczyc z kasewkecjami. nalatwiej obiniac innych za swoje niepowodzenia.Moze jeszcze ksiadz albo urzednik w kosciele powinni powiedziec dziewczyno nie rob tego?? paranoja jakas Odpowiedz Link
czekolada_orzechowa Re: Ile z Was jest zła ze wyszła za maz ? 29.05.06, 18:22 buhahaha co to są kasewkecje??? Odpowiedz Link
karolcia56 czelolada_orzechowa 29.05.06, 18:33 wiesz ze sie pomylilam,ale sorry zapomnialam ze ty jestes idealna i niegdy nie zdazy ci sie pomylic. Odpowiedz Link
czekolada_orzechowa Re: czeKolada_orzechowa 29.05.06, 22:29 nie wiem jak można pomylić słowo "konsekwencje" z tym Twoim tworem:D aha, bardzo się cieszę, że już pamiętasz, ze jestem idealna:) Odpowiedz Link
agnieszka-maria Re: czeKolada_orzechowa 24.06.06, 15:38 bo ona pewnie chciala napisac kąsekwęcje i wyszlo kasekwecje. Nie ma co - ortografia na najwyzszym poziomie! Odpowiedz Link
chiara76 ROTFL:)))))) nt 29.05.06, 19:47 karolcia56 napisała: > jezu ludzie przeciez to byla WASZA decyzja!!!!!!!!!!!zawsze sie trzeba liczyc z > > kasewkecjami. > nalatwiej obiniac innych za swoje niepowodzenia.Moze jeszcze ksiadz albo > urzednik w kosciele powinni powiedziec dziewczyno nie rob tego?? > paranoja jakas Odpowiedz Link
wloczykijka Re: Ile z Was jest zła ze wyszła za maz ? 29.05.06, 18:13 Co za durne pytanie. Dziewczynko ile ty masz lat, ze zadajesz takie glupie pytania. Zlym mozna byc tylko na siebie jesli juz Odpowiedz Link
przemkowa.bi Re: Ile z Was jest zła ze wyszła za maz ? 29.05.06, 21:52 wiesz czasem słucha sie mamy albo babcie ze to niby dobry kandydat i wychodzi sie za mąż nie każda dziewczyna jest taka samodzielna ze sama podejmuje decyzje Odpowiedz Link
domi_mikolka Re: Ile z Was jest zła ze wyszła za maz ? 30.05.06, 10:02 jak ktoś jest taki niesamodzielny to w ogóle nie powinien wstepować w związek małżeński, bo do tego trzeba dorosnąć... Odpowiedz Link
annajustyna Ja strasznie zaluje i jestem zlaaa:(((( 29.05.06, 20:00 Bo to oznacza, ze juz drugi raz za mojego T. nie wyjde! Nasz slub i wesele naleza juz do przeszlosci, a ja bym chciala je przezyc jeszcze raz:((((. Odpowiedz Link
mateusiowa Re: Ile z Was jest zła ze wyszła za maz ? 30.05.06, 22:52 ja jestem wściekła na panią z urzędu bo chciałam slub na 14.00 a ta mi wyznaczyła na 11.00 , co było znacznie za wcześnie Odpowiedz Link
yvona73pol Re: Ile z Was jest zła ze wyszła za maz ? 31.05.06, 10:21 heh, nawet nie wiecie jak wiele dziewczyn (kobiet?) bezwolnie wychodzi za maz: - -bo tak wypada -bo on sie zmieni -bo juz czas a lepszego kandydata moze nie byc -bo... -bo... -bo... i wiele, wiele innych..... a czasami zaslepione "miloscia" wydaja sie za jakiegos zlamasa nie sluchajac innych (inni z reguly po jakims czasie rezygnuja z tlumaczen), a potem jest: czemu mi pozwoliliscie, czemu nie potrzasneliscie.... i tak dalej..... niestety..... moze i ja one day zalicze sie do ktorejs z grup ;))))) (oby nie!) Odpowiedz Link
chiara76 Re: Ile z Was jest zła ze wyszła za maz ? 31.05.06, 10:40 yvona73pol napisała: > > heh, nawet nie wiecie jak wiele dziewczyn (kobiet?) bezwolnie wychodzi za maz: > - > -bo tak wypada > -bo on sie zmieni > -bo juz czas a lepszego kandydata moze nie byc > -bo... > -bo... > -bo... > i wiele, wiele innych..... > a czasami zaslepione "miloscia" wydaja sie za jakiegos zlamasa nie sluchajac > innych (inni z reguly po jakims czasie rezygnuja z tlumaczen), a potem jest: > czemu mi pozwoliliscie, czemu nie potrzasneliscie.... i tak dalej..... > niestety..... > moze i ja one day zalicze sie do ktorejs z grup ;))))) (oby nie!) raczej się orientujemy, wystarczy czasem poczytać to forum. Co nie zmienia faktu, że pytanie (celowo podejrzewam) zostało zadane śmiesznie. Odpowiedz Link
judith79 Re: Ile z Was jest zła ze wyszła za maz ? 31.05.06, 10:49 bywa, ale czy za wlasna glupote i niedojzalosc mozna miec pretensje do innych? a nawet jezeli ktos potem szuka frajera coby go obarczyc wina za swoje zwalone zycie to niestety dowod na to, ze tylko partner przestal odpowiadac a maly rozumek zostal:) Odpowiedz Link
listek_herbaty Re: Ile z Was jest zła ze wyszła za maz ? 24.06.06, 13:33 Tutaj sie zgodze z przedpisarka (hmm... ;-)) w calej rozciaglosci. Jest bardzo wiele czynnikow narzucajacych nam schematy, ktore pozniej przyjmuje za wlasne. To zalezy od tego w jakism srodowisku, kulturze etc zyjemy i na ile jestesmy swiadomi tego, ze postepujemy wg schematow. Dla przykladu - w Polsce zostawienie dziecka jest naganne moralnie, a w niektorych plemionach nad Amazonka kobieta rodzi dziecko, a wychowuje je cala wioska (czesto ona ma minimalny udzial w tym). Nie wiem, czy to dobrze czy zle, ale mysle, ze jakby sie kobiety zamienily miejscami, to przezylyby szok. A tak poza tym - i tak mysle, ze nie mozna na nikogo zrzucic winy. Jesli bylo sie glupim i naiwnym trzeba pozniej poniesc konsekwencje swojej decyzji. Nie ma lekko, zycie jest ciezkie. I tak male bledy czesto niemal nie maja wplywu na nasze zycie, to chociaz zastanowmy sie zanim zrobimy te duze. Nikt Ci nie zakazal myslec samodzielnie, mozliwe, ze jedynie utrudnil. Tak czy inaczej - to Twoje zycie i Ty ponosisz za nie odpowiedzialnosc. Jesli cos spieprzylas, to wylacznie Twoja wina. Mysle, ze jest kilka spraw w zyciu, za ktorych wykonanie nie mozna winic kogos innego ani sytuacji, w jakiej sie znajdowalismy. Odpowiedz Link
annubis74 Re: Ile z Was jest zła ze wyszła za maz ? 01.06.06, 14:05 nie zdąrzyłaś sie jeeszcze dobrze obudzić, prawda?:))) ewidentnie wina tej pani i masz prawo byc zła Odpowiedz Link
kawka74 Re: Ile z Was jest zła ze wyszła za maz ? 31.05.06, 17:40 Osobiście jestem wściekła i budzą się we mnie najniższe instynkta z tego powodu. Najbardziej mnie zdenerwowało to, że nie ostrzegła mnie znajoma córki koleżanki siostry teścia męża siostry mojego małżonka. To było chamskie z jej strony, naprawdę. Odpowiedz Link
hayet Re: Ile z Was jest zła ze wyszła za maz ? 26.06.06, 09:41 dobre, naprawde dobre :))) Odpowiedz Link
annubis74 Re: Ile z Was jest zła ze wyszła za maz ? 01.06.06, 14:08 ja głownie obwiniam literature dzieciecą, kóra wpoiła mi fałszywy obraz świata, że kobieta za maż wyjść i musi i zawsze kończy sie to happy endem... precz z bajkami dla dzieci:))) Odpowiedz Link
yvona73pol Re: Ile z Was jest zła ze wyszła za maz ? 02.06.06, 14:22 he, he.... ja tam jeszcze nie mam kogo obwiniac ;)))) ale juz, ostrzezona, szukam ofiary ;))))))) Odpowiedz Link