ticia22 22.11.06, 19:14 Dziewczyny podajcie prosze przepis na tzatziki. Cce jutro zrobic na obiad ale nie wiem juz jak to zrobic, bo zawsze wychodza mi takie rzadkie. Jak zrobic pyszne geste tzatziki? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aska90 Re: przepis na... 22.11.06, 19:20 Koniecznie odciśnij ogorek z soku - idealnie wyciąga go sól, a więc solisz, a mniej więcej po 10 min odciskasz. Jogurt wymieszaj z utartym na miazgę serkiem wiejskim lub białym serem. Do tego oczywiście czosnek. Odpowiedz Link
kim5 Re: przepis na... 23.11.06, 11:42 Dobry jest jogurt Bakomy (ma konsystencję galaretowatą). Ja dodaję jeszcze pieprz i odrobinę mięty (może być z herbatki ekspresowej). Odpowiedz Link
judith79 Re: przepis na... 23.11.06, 12:19 > Dobry jest jogurt Bakomy (ma konsystencję galaretowatą). tyle, ze ekspresowo sie uplynnia bo zelowata konsystencja to sztuczny efekt i w efekcie sos wychodzi brejowaty. do tego trza poprostu uzywac tlustego- 9%, bardzo gestego jogurtu (grecki, balkanski, familijny z leader price) Odpowiedz Link
magdusinska Re: przepis na... 23.11.06, 14:12 Ano podajcie co i jak po kolei, bo jeszcze nigdy nie robiłam, a spróbowac nie zaszkodzi:) Odpowiedz Link
judith79 Re: przepis na... 23.11.06, 14:17 mieszasz pare zmiazganych zabkow czosnku ze startym ogorkiem i jogurtem, mozna dodac miete, kamisowy mix ziol do jogurtow albo przyprawe do zazikow, sol i pieprz. koniec filozofi:P Odpowiedz Link