14.01.13, 20:08
Jestem tzw. mopsiarą. Mam 8 letnią Bezunię u mnie jest od 5 lat . Odkupiłam ją z tzw. "domowej hodowli". Miesiąc temu odszedł od nas prawie 17 letni Bemolek- mopsik.
Przeżywaliśmy to bardzo, ale przecież wiek wskazywał na to,że niedługo odejdzie. Spodziewaliśmy sie tego. Moja córka też miała 2 letniego mopsika Gucia. 28 grudnia 2012 zaniosła go na zabieg sterylizacji. Wet. poinformowała nas, że przy narkozie jest ryzyko.
Niestety nie powiedziała,że są to psy szczególnie źle znoszące narkozę dożylną. Po czasie dowiedzieliśmy się,że POWINNA to być narkoza wziewna,że POWINIEN być anestezjolog. NASZ GUCIO NIE OBUDZIŁ SIĘ!!!!!!!!!!!!!!!
Zabieg przeprowadzony był w lecznicy AS na Retkini w Łodzi. Teraz na spacerach z Moją Bezunią dowiaduję się ile takich nieszczęśliwych przypadków było u pacjentów w tej lecznicy np. odrobaczone legwany, Sonia, Kajtuś . Jak długo będzie to możliwe bedę przestrzegała przed ta lecznicą.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • verdana Re: cd.mopsy 20.01.13, 22:00
      Niestety, mopsy nie budza sie z narkozy dosyć często.
    • frauada Re: cd.mopsy 26.01.13, 18:50
      W lutym kupilam mopsiczke,a w domu mam juz rocznego mopsa. Nie zamierzam zakladac hodowli i postanowilam wykastrowac mojego samczyka.Teraz powiem szczerze ,ze mam stracha. Nie chce zeby cos mu sie stalo.
      • frauada Re: cd.mopsy 26.01.13, 18:51
        kupilm sunie w styczniu,a w lutym chce wykastrowac psa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka