Dodaj do ulubionych

Pekińczyki

18.09.13, 08:10
Witam.Od niedawna jestem właścicielką ślicznej suni pekińczyka.W rasie tej byłam "zakochana" od dziecka,dużo czytałam na jej temat.Jednak teoria to nie praktyka. Chciała bym na bieżąco wymieniać się informacjami o tych pieskach,jednak nie mogę znaleźć żadnego aktywnego forum. Na niektórych zadałam pytanie już tydzień temu i cisza, inne nie są aktywne od lat.Jeżeli możecie jakieś linki to będę"dżwięczna".Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • jestembartolomeo Re: Pekińczyki 06.11.13, 08:49
      też się zastanawiam nad kupnem psa tej rasy, uważasz że jaką cenę można mniej więcej kupić pieska (jaką cenę można wynegocjować)?
      • mazia72 Re: Pekińczyki 08.11.13, 10:01
        Witam. Ja za mojego psiaka dałam 150 zł. Gdy przeglądałam ogłoszenia ceny wahały się od 200-1000 zł. Ogólnie poszukiwałam pekińczyka w schroniskach-ale szczeniaków nie było.A zależało mi na szczeniaku bo wiem że łatwiej wychować pozytywnie psa od małego-tym bardziej że mam małe dzieci w domu.Co do rasy- pekiniusie są kochane i słodkie,a pojęcie że są wredne czy złośliwe-dla mnie jest fałszem. Każdy pies jest odzwierciedleniem wychowania go. moja sunia jest mądra,słodka,usłuchana, wcale nie ucieka jak to przypisane jest do tej rasy.Na pewno zdecyduję się na drugiego.. a co do ceny-uważam że za ok 200 zł kupisz bez problemu..Pozdrawiam!
        • a_na Re: Pekińczyki 10.11.13, 22:42
          Co za bzdury..za 150 - 200 zł kupi się kundelka z płaską mordką - nie pekińczyka...
          • mazia72 Re: Pekińczyki 14.11.13, 10:54
            Weterynarz stwierdził że pekińczyk-i tak też ma wpisane w papierach. A nawet gdyby to był kundelek do złudzenia przypominający pekińczyka to co? No chyba że ktoś myśli tylko o zarobkowaniu na rozmnażaniu....:P
            A na marginesie-kolega sprzedawał jamniki (rodzice rasowi) już po 50 zł bo chętnych nie było a w domu miejsca mało...no i kłopot miał...a nie każdemu dana rasa się podoba.
            • a_na Re: Pekińczyki 14.11.13, 19:09
              mazia72 napisała:
              > Weterynarz stwierdził że pekińczyk-i tak też ma wpisane w papierach.

O matko...weterynarz NIE jest od uznawania psa rasowym....
              Płaska mordka,to już pekińczyk...maskara...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka