just-yna84
22.04.15, 18:28
Dzień dobry
Mam problem z pieskiem rasy Dog Argentyński.
Sprzedałam jednego szczeniaczka na raty, niestety okazało się że Pan który go kupił nie zapłacił mi raty w terminie , a dodatkowo wystawił pieska na sprzedaż w moim imieniu po zaniżonej cenie. Po kilku dniach starań jego mama (alkoholiczka) oddała mi psa a ja zobowiązałam się do tego że w momencie kiedy znajdę pieskowi dom zwrócę jej synowi część pieniędzy, ale teraz jemu się odwidziało i twierdzi że chce psa z powrotem, co nie wchodzi w rachubę. Piesek przez tydzień był u ludzi nadużywających alkoholu, on się nim nie interesował, a dodatkowo zaczął mnie nękać telefonami dwa dni po tym jak zabrałam pieska. Proszę mi tylko podpowiedzieć jak ja mam z nim teraz postępować. Psa mu nie zwrócę ponieważ nie ma on warunków do trzymania takiego psa (pies myśliwski na grubą zwierzynę dziki), poza tym to ja mam wszystkie dokumenty potwierdzające że piesek jest z mojej hodowli i nie zapłacił mi za niego całej sumy tylko połowę. Pies ten za kilka miesięcy będzie ważył ok 60 kg i nie będzie to jamniczek.
Proszę pomóżcie