Dodaj do ulubionych

Agresywny cocker spaniel angielski

18.07.22, 13:54
Dzień dobry, nie wiem już co robić. Mam w domu małe dzieci, a boję się że Fifi zrobi im krzywdę. Szukałam, ale nigdzie w internecie nie mogłam znaleźć informacji o tym rodzaju agresji.
Pies ma niepełny rok, mam wrazenie ze wybral mnie z domownikow i tylko do mnie wyjątkowo sie przywiązał. Są bardzo dziwne sytuacja, między innymi kiedy siedzę sobie spokojnie sama na kanapie z pupilem i wchodzi ktoś do pokoju, Fifi automatycznie zaczyna warczeć, robi się sztywny a gdy ktoś podchodzi bliżej jest w stanie się rzucić, mimo tego że pol godziny temu normalnie się zachowywał w towarzystwie tej osoby. Nie mogę z nim zostawać na osobności bo potem mu coś "odbija" i robi się bardzo agresywny. W takiej sytuacji musze natychmiast wyjsc z pokoju i zająć psa czym innym bo inaczej nie przestaje on okazywac złości.
Przypadek jest dosyć dziwny, ponieważ jest to na ogół wesoły piesek do czasu kiedy spędzi że mną troszkę więcej czasu sam na sam.
Proszę o pomoc, nie stać mnie na szkolenia behawiorystyczne. Narazie piesek siedzi na podwórku, ale jest to spanielek więc gdy zrobi się chłodniej nie będzie mógł tam zostać.
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka