wojomir 11.10.05, 13:25 jest moda na psy z zachodu,a wiem,ze jest taka polska rasa.ma ktos?jakie sa? czy moga byc uzywane jako psy strozojaco-obronne?pozdrawiam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
azlab Re: Gonczy Polski 12.10.05, 15:22 śliczny pies, miałam taką najukochańszą wierną sunię(niestety miała raka chłoniaka). to są psy mysliwskie, potrzebują długich częstych spacerów. maja wysokie poczucie przynależności do stada, nie akceptują obcych spoza "swojego stada". u nas wygladalo to tak, że ilekroć przychodzili goście, tzreba było psa zamykać, bo była agresywna. ale znam tez goncze, które akceptują obcych. zerszta moja sunia była po matce - wariatce (okreslenie pani ze zw. kynologicznego), czego nie wiedzialam kiedy kupowalam szczeniaczka. troche klopotu z nia potem bylo, ale nie zaluje. dla nas - czyli rodziny z która zyla, byla najbardziej lagodnym zwierzeciem na swiecie. czy goncze beda dobre do strozowania? tzreba pamietac, ze, jak sama nazwa wskazuje, te psy potzrebuja duzo biegac. zamknięcie na malej powierzchni wykluczone. pozdawiam Odpowiedz Link