Dodaj do ulubionych

Czy to jest śmieszne?

15.01.13, 23:02
wyborcza.pl/1,75248,13200904,Dyrektor_do_nauczycielki__prosze_wynajac_sale_na_zajecia.html
Jeden z komentarzy:

swoją drogą nikt przytomny nie zauważył, że kwestia nie jest uregulowana. Sam znalazłem się wpodobnej sytuacji. Założyłem koło dla chetnych. Programistyczne. No nie jestem programistą ale to i owo się napisało. Nie liczyłem na kasę itp, ale chciało mi się, bo to moje hobby. Z kółka zaiteresowań zrobiło się koło naukowe (ponoc u nas tylko taka forma jest mozliwa). No niech tam. Teraz grzęznę w papierach. Do listopada mam zrobić Plan Pracy Koła. Do grudnia harmonogram finansowy (kasy ze szkoły nie biore) do stycznia sprawozdanie roczne (pod budzet) a w czerwcu sprawozdanie z pracy koła. jeszcze jakies kwity semestralne. Zostałem zmuszony do prowadzenia podstrony internetowej koła, mam statut, wybory przewodniczacego, wice przewodniczacego i sekretarza, i szlag mnie trafia. Uchwały koła itp itd, a ja chciałem tylko pokazać kilkorgu chetnym jak napisać proste programy, heh. Chyba rzucę to w p...zdu.
Obserwuj wątek
    • jeriomina Re: Czy to jest śmieszne? 15.01.13, 23:13
      Ten sam dyrektor podał wcześniej nauczycielkę do kuratorium dyscyplinarnie za to, że po miesiącach dręczenia ją przez uczniów (17-letnich byków z zawodówki, rysowali na tablicy genitalia, próbowali rozbierać się na zajęciach, wyzywali ją, grozili pobiciem itd.) w końcu nie wytrzymała RAZ i nazwała jednego z nich "gnojem". Na szczęscie w kuratorium był ktoś mądry i te zarzuty od niej oddalił ale dyrektor sam sobie wystawił świadectwo.
      • sadgirl25 Re: Czy to jest śmieszne? 15.01.13, 23:15
        dla mnie te tematy to chleb powszedni niestety
        a śmieszne to nie jest, wręcz tragiczne, niestety takie czasy
        • jeriomina Re: Czy to jest śmieszne? 15.01.13, 23:24
          Które tematy?
          • sadgirl25 Re: Czy to jest śmieszne? 15.01.13, 23:27
            szkoła, rosnąca w niej do granic absurdu biurokracja,
            miliony tworzonych co roku nowych przepisów, jeden głupszy od drugiego
            zwiększanie wymogów, bezustanny przymus udowadniania że się coś robi
            • tdf-888 Re: Czy to jest śmieszne? 15.01.13, 23:34
              czyli dobrze hasimotka trafiła z miejscem twojej pracy big_grin
              a ty nie miałaś już iść spać? jutro wstajesz rano?
              • sadgirl25 Re: Czy to jest śmieszne? 15.01.13, 23:37
                kurcze Ty to mnie wszędzie znajdziesz.
                czytasz te wszystkie posty
                miałam nadzieję że się w tym nie połapiesz smile
                i pamięć masz niezłą tak by the way
                myślałam że oglądasz australian open smile
                wstaję jutro o 6, zaraz znikam muszę jeszcze spakować się i myk, myk
                • tdf-888 Re: Czy to jest śmieszne? 15.01.13, 23:45
                  oglądam, ale relacje live startują o 1am. no i od razu wchodzi radwańska a później janowicz ;]
                  • sadgirl25 Re: Czy to jest śmieszne? 15.01.13, 23:55
                    Wiesz Tdf, ja też bym pewnie obejrzała gdybym mogła
                    bo mimo że niezbyt interesuję się sportem to widziałam już kilka razy różne turnieje
                    i nawet podobało mi się
                    tylko wiesz co mnie dołuje, oni tyle zarabiają na tych kortach a takie szaraki jak ja mogą sobie tylko popatrzeć i pomarzyć jak bym kupiła sobie małe mieszkanko i używany samochód gdybym miała choć małą część tego co oni wygrywają
                    • preczzglupota szkoda 16.01.13, 02:43
                      w Niemczech nauczyciele mają się lepiej niż lekarze nawet.

Po pierwsze z definicji Beamte ( PKV przez państwo zapewnione) i wiele innych...

Ale to inny kraj.
                      • sadgirl25 Re: szkoda 16.01.13, 17:16
                        tam inny kraj, a u nas jak zwykle sad
    • tygrysgreen Re: Czy to jest śmieszne? 16.01.13, 17:50
      zauważyłam jedno
      jak ktoś chce być upierdliwy to zawsze zasłoni się dbaniem o bezpieczeństwo
    • jeriomina Proszę, masz więcej: 17.01.13, 11:59
      krakow.gazeta.pl/krakow/1,35803,13248017,Nauczyciele_apeluja__Zmiencie_dyrektora_naszej_szkoly.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka