czarny.onyks 09.04.13, 11:38 ....a jeśli się boicie nie mówcie...bo to wstyd takie wątki zakładać...podobno?! ...................ale dzień bez kawy dniem straconym smacznego Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tdf-888 Re: Mówcie, co chcecie 09.04.13, 11:42 właśnie inauguruję dzień porankiem z zupą szczawiową (teraz szczaw trendi) i kompotem malinowym o kawie nie myślę. choroba jeszcze trochę mnie toczy, ale to już resztki kataru i klatka przestaje boleć po kaszlu ;] -- więc zastanów się dwa razy, nim zasiejesz ferment... Odpowiedz Link
tdf-888 Re: Mówcie, co chcecie 09.04.13, 11:57 nie chcę cię obarczać tą wiedzą i obowiązkami, ale wystarczy wyjąć garnek z lodówki, uruchomić kuchnię, wstawić garnek z zawartością i poczekać na bąbelki - i tak pogotować z 15 sekund Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Mówcie, co chcecie 09.04.13, 12:01 dzięki Ci panie zatem, żeś się chciał podzielić choć częścią tego obrządku.... Odpowiedz Link
tdf-888 Re: Mówcie, co chcecie 09.04.13, 12:08 uczyniłem to z najwyższa przyjemnością. Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Mówcie, co chcecie 09.04.13, 12:32 nie zauważyłam, ale dziękuję... idealny przepis...każde danie wyjdzie Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Mówcie, co chcecie 09.04.13, 12:43 taaa...jak dla mnie lipa do kwadratu Odpowiedz Link
tdf-888 Re: Mówcie, co chcecie 09.04.13, 13:01 no przeciez sama napisalas wcześniej, że dobry przepis, zawsze się uda a mówiło się u was 'spadaj na szczaw'? ;] albo określało mianem szczawika? Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Mówcie, co chcecie 09.04.13, 13:10 złośliwy jak zawsze szczawik... ok, aluzja przyjęta...i znana jeszcze dopiję kawę i spadam ... ....dawno zupy szczawiowej nie jadłam....czas nadrobić zaległości.. Odpowiedz Link
tdf-888 prawda o gotowaniu 09.04.13, 14:54 tvp.info/informacje/rozmaitosci/kuchnia-ulubionym-miejscem-wlochow/10687496 Ponad połowa ankietowanych wyraziła przekonanie, że przygotowanie obiadu bądź kolacji jest źródłem dobrego samopoczucia psychofizycznego. Zdaniem jednej trzeciej, gotowanie oddala stresy codzienności. 52 procent kobiet i mężczyzn twierdzi, iż gotowanie to chwila radości i zadowolenia z życia. Większość Włochów uważa również kuchnię za swoje ulubione miejsce w domu, zdecydowanie bardziej niż sypialnię i salon. a ty onyxa nie chcesz gotować, a ja ci znowu muszę pisać, co dobre no wszystko mnie do tej italii ciągnie Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: prawda o gotowaniu 09.04.13, 22:35 a kto powiedział, że nie chcę? przecież ja gotuję Włosi...taaa....żyjący długo w domu z mamusią......gdzie mama gotuje najlepiej.....i dba o synka.... ...mam wrażenie, że żyjesz w innym świecie....rzadko kiedy jest tak, że kobieta siedzi w domu, dba o niego, o dzieci...i gotuje, a tylko partner pracuje .... ...........bo czym innym jest gotowanie dla swego pana codziennie gorącego dwudaniowego obiadu....zwłaszcza gdy kobieta pracuje po 12, 13 godzin dziennie.... ...wtedy liczę , że pan przejmie obowiązki domowe.... Odpowiedz Link
beja_81 Re: Mówcie, co chcecie 09.04.13, 12:01 a ja wczoraj nie piłam, dzisiaj się nie napiję... do pierwszego bólu głowy dam radę Odpowiedz Link
beja_81 Re: Mówcie, co chcecie 09.04.13, 12:42 ja nie dam rady, ja nie dam rady... tydzień poboli i przestanie Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Mówcie, co chcecie 09.04.13, 13:11 udowadniać komuś coś??? nie warto bez sensu...jak się coś lubi to po co tego unikać Odpowiedz Link
blue_velvett Re: Mówcie, co chcecie 09.04.13, 12:10 Nie bój, nie bój... jak jej testosteron zacznie buzować to i tak Cię wyrzuci Odpowiedz Link
blue_velvett Re: Mówcie, co chcecie 09.04.13, 13:23 Ależ Ci ładnie z tymi zmarszczuszkami Odpowiedz Link
hashimotka88 Re: Mówcie, co chcecie 09.04.13, 12:10 A mi ta kolorowa tęcza na filiżance skojarzyła się z pumeksem kosmetycznym Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Mówcie, co chcecie 09.04.13, 12:37 każdego miłego człowieka zapraszamy Odpowiedz Link
mappi Re: Mówcie, co chcecie 09.04.13, 12:47 ..jak ja tu dawno kawy nie piłam ech....... siem poczenstujem co słychać Onyksie?? Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Mówcie, co chcecie 09.04.13, 12:49 oo....bo to taka kawa dla złaknionych...zagubionych...odnalezionych SMACZNEGO!! ano leci ...raz na wozie, raz pod wozem Odpowiedz Link
mappi Re: Mówcie, co chcecie 09.04.13, 12:53 w pierwszym momencie ...ten kolorowy cukier przypomniał mi galaretki w cukrze......ble....okropność ........aż mi się ptasia skórka na samo wspomnienie robi p.s.....kurcze nie pamiętam już jak się wklejało obrazek Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Mówcie, co chcecie 09.04.13, 13:07 prawy klawisz myszy naciskasz na obrazku.... potem klikasz IMG nad postem, który piszesz i znów prawy klawisz wklej....i gotowe Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Mówcie, co chcecie 09.04.13, 13:38 ślicznie jam zawsze chętna do pomocy Odpowiedz Link
uny Re: Mówcie, co chcecie 09.04.13, 13:45 wyobraź sobie , że myślałem o tobie ostatnio. no masz Odpowiedz Link
mappi Re: Mówcie, co chcecie 09.04.13, 13:50 a co takiego na ten przykład?? p.s....chora jestem....to umoczyłam trochę tutaj palce dzisiaj Odpowiedz Link
uny Re: Mówcie, co chcecie 09.04.13, 13:52 pomyślałem generalnie. tak po prostu co tam u ciebie słychać? Odpowiedz Link
mappi Re: Mówcie, co chcecie 09.04.13, 14:00 co słychać? jednocześnie dużo...i nic jak w życiu zaglądam czasem tutaj....rzadko bo rzadko....ale jednak sentyment mam.....do tego forum ....i jednocześnie go nie lubię... sporo dobrych ludzi tutaj poznałam.....i zmarnowałam sporo dobrych znajomości moja wina...przyznaję się ....spróbuje odbudować ...co się da.... niedługo...być może oczywiście...jeśli będziesz w Olku...... polecam sie jak zawsze....tyle że "zamkli" tę jadłodajnie...w której tak przyjemnie i lekutko się piło....i jadło oczywiście Odpowiedz Link
uny Re: Mówcie, co chcecie 09.04.13, 14:13 kto wie, może zagoni mnie do Olka. ciepło się robi, pogoda jakby wycieczkowa. Odpowiedz Link
mappi Re: Mówcie, co chcecie 09.04.13, 14:19 jeny Uny ...chopie....ależ żeś się postarzał przez tych kilka wiosen ...żeby nie było....113..... zacny wiek...no ale ...co to życie z człowieka robi i to w jakim tempie..... p.s.....znaczy....tak jakby...ugadaliśmy się na spotkanie w miłych okolicznościach przyrody ... w bliżej określonej przyszłości. to suuuuuper....już sie cieszę Odpowiedz Link
uny Re: Mówcie, co chcecie 09.04.13, 14:27 będzie okazja to się zobaczymy. fakt czas leci, lata lecą... Odpowiedz Link
pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Mówcie, co chcecie 09.04.13, 14:40 Mappiszonku jak miło Cię tu widzieć, choćby i przelotem Odpowiedz Link
zakochana_jane Re: Mówcie, co chcecie 09.04.13, 14:10 Ja musiałam przerzucić się na zbożówkę. Skurcze Odpowiedz Link
green.amber Re: Mówcie, co chcecie 09.04.13, 15:19 ooo i tu jest jedna z możliwych odpowiedzi na Onyksowe się zastanwianie dlaczego unikać, niektórych ulubionych... bo czasem szkodzą... przy okazji dziękju za zmianę obrazka Odpowiedz Link
lesher Re: Mówcie, co chcecie 09.04.13, 22:39 Aspargin Tanie i działa na skurcze. Nie pijesz do tego przypadkiem dużych ilości wody? Odpowiedz Link