Dodaj do ulubionych

Przyciąganie ...

08.10.13, 12:31
Czytając na sasiednim forum watki, przewinęło sie kilka uwag o łatwości poznawania jednostek obcych. Zaczełam oczywiście się zastanawiać nad tematem. Problemów z poznawaniem nowych osób nie mam żadnych, ale zauważylam jedna prawidłowość, która zaczeła dziwić mnie wielce. To sa przede wszystkim historycy big_grin z zamiłowania, z wykształcenia i co najlepsze nie poznaję tych osób w żaden sposób związanych z ta dziedziną smile bo to kluby, wystawy, tawerny.
Obserwuj wątek
    • witamina_b12 Re: Przyciąganie ... 08.10.13, 12:39
      ame_belge34 napisała:

> To sa przede wszystkim historycy big_grin z zamiłowania, z wykształcenia i co najlepsze nie >poznaję tych osób w żaden sposób związanych z ta dziedziną smile bo to kluby, wystawy, >tawerny.

taka duża a nie wie jak to działa...
      "wykaż zainteresowanie jej/jego pasją" czy jakoś tak...
      wink
      • ame_belge34 Re: Przyciąganie ... 08.10.13, 12:42
        ale ja nawet słowa czasem jeszcze nie zdąrzę wydac poza "cześć, miło Cię poznać" zaczynamy gadać o pierdołach i słysze ze kolejny historyk, czasem to juz smiać się zaczynam, co moze byc błednie odebrane i musze sie głupio tłumaczyć big_grin
      • margott70 Re: Przyciąganie ... 08.10.13, 12:49
        Jesteś Witaminko po kursie uwodzenia?
        • witamina_b12 Re: Przyciąganie ... 08.10.13, 12:59
          nie, jestem samoukiem wink
          • margott70 Re: Przyciąganie ... 08.10.13, 13:03
            A tak zapytałam bo wypowiedź fachowa byławink
    • wyszeptany-o-zmroku Re: Przyciąganie ... 08.10.13, 12:56
      Z historii miałem piątke w liceum,serio.
      • ame_belge34 Re: Przyciąganie ... 08.10.13, 13:18
        ja z niej mature zdawałam, ale to było strasznie dawno temu i w sumie o niczym nie świadczy. Najgorsze z takimi pasjami jest to, ze biblioteka sie rozrasta do niebotycznych rozmiarów, bo mapy, bo opracowania, bo perełki gdzies wyszperane, szkoda ze półki z gumy nie są big_grin
    • zielonooka38 Re: Przyciąganie ... 08.10.13, 13:18
      zasadniczo przyciągam facetów z problemami ,którymi bardzo chętnie się ze mną dzielą i często oczekują pomocy albo żonatych - nie wiem czemu bo jasno określam swoje oczekiwania i zawsze jakiś chce mnie przekonać do zmiany oczekiwań wink
      • ame_belge34 Re: Przyciąganie ... 08.10.13, 13:20
        to jakbyśmy na czole miały cos napisane, jak niewidzialny magnes
        • uny Re: Przyciąganie ... 08.10.13, 13:24
          toż to stary numer, na nieszczęśnika co to mu w życiu nie wyszło i takie tam.
          a ty "czarodziejko" go wybawisz albo i co gorsze.
          a sprowadzenie rozmowy na konkretne tematy nie jest jakoś specjalnie trudne. chcesz historie -no to sruu
          • ame_belge34 Re: Przyciąganie ... 08.10.13, 13:26
            cały problem polega na tym ze ja wcale nie chce historii bo temat ów do rozmów, to ja tysiąc mogę znaleźć, historyję zostawiając daleko z tyłu big_grin ale cóż pozostaje mi sie chyba pogodzić z faktem ze mnie przesladują big_grin
          • wyszeptany-o-zmroku Re: Przyciąganie ... 08.10.13, 13:26
            Właśnie właśnie,to wina kobiet a nie żonatych mężczyzn.
            • zielonooka38 Re: Przyciąganie ... 08.10.13, 13:46
              jasne ja pierd.. biedne misie
              misie w zyciu nie układa
              zyg, zyg - dno i trzy metry mułu
              • uny Re: Przyciąganie ... 08.10.13, 13:52
                bo kobiety to zuo!
                • zielonooka38 Re: Przyciąganie ... 08.10.13, 13:55
                  ale widzisz jakoś nikt mła nie wierzy gdy mówię że zła kobieta jestem wink
                  • wyszeptany-o-zmroku Re: Przyciąganie ... 08.10.13, 13:58
                    Ja Ci wierzę.
                    • uny Re: Przyciąganie ... 08.10.13, 14:05
                      ja też. obawiam się, że nawet najgorsza.
                  • ame_belge34 Re: Przyciąganie ... 08.10.13, 14:14
                    Mi nikt nie wierzy jak mówię , ze grzeczna i spokojna jestem big_grin
                    • uny Re: Przyciąganie ... 08.10.13, 14:22
                      hmmm. jakby ci tu powiedzieć. jakieś 70% kobit tak właśnie o sobie mówi. a potem się okazuje, że faktycznie są grzeczne i spokojne ale jak śpią i to twarzą do ściany.
                      • zielonooka38 Re: Przyciąganie ... 08.10.13, 14:32
                        jak Ci tu powiedzieć Uniak
                        jak się Wam prawdę mówi to nie wierzycie a potem jesteście zdziwieniwink
                        • uny Re: Przyciąganie ... 08.10.13, 14:33
                          kobieta -prawdę? że jak?
                      • witamina_b12 Re: Przyciąganie ... 08.10.13, 14:40
                        uny napisał:

> śpią i to twarzą do
                        > ściany.

toż to wyjątkowo niebezpiecznie...
                        ;P
                        • zielonooka38 Re: Przyciąganie ... 08.10.13, 14:58
                          jak dobrze że nie mam łózka przy ścianie wink
                    • wyszeptany-o-zmroku Re: Przyciąganie ... 08.10.13, 14:38
                      No no,a jedzie mi tu czołg??smile
                      • ame_belge34 Re: Przyciąganie ... 08.10.13, 14:52
                        ano i robi dzyń dzyń big_grin
                • ame_belge34 Re: Przyciąganie ... 08.10.13, 13:55
                  no i mamy jasność przynajmniej big_grin my to zło, wy biedne misie big_grin i wsio jasne smile
                  • wyszeptany-o-zmroku Re: Przyciąganie ... 08.10.13, 14:00
                    Yhy,niech Ci będziewink
                • tapatik Re: Przyciąganie ... 08.10.13, 14:48
                  uny napisał:

> bo kobiety to zuo!

Na szczęście mają cycki, które to zło przesłaniają.
                  • zielonooka38 Re: Przyciąganie ... 08.10.13, 14:57
                    ooo dziękuję za śliczną karteczkę wink
                    • tapatik Re: Przyciąganie ... 20.10.13, 18:30
                      zielonooka38 napisała:

> ooo dziękuję za śliczną karteczkę wink

Nie ma za co. tongue_out
                  • witamina_b12 Re: Przyciąganie ... 08.10.13, 15:05
                    tapatik napisał:

> uny napisał:
                    >
                    > > bo kobiety to zuo!
                    >
                    > Na szczęście mają cycki, które to zło przesłaniają.

jeśli ilość zła w kobietach jest constans to te co mają małe to są dobre?
                    bo się pogubiłam tongue_out
                • witamina_b12 Re: Przyciąganie ... 08.10.13, 14:58
                  uny napisał:

> bo kobiety to zuo!

nawet matematycznie to udowodniono wink

"Dlaczego kobiety są złem

1. Jak wiadomo kobieta (K) potrzebuje czasu (T) i pieniędzy (M).

K = T x M

2. Ponieważ wiadomo, że "czas to pieniądz":

T = M

3. Zatem:

K = M x M = M²

4. Ponieważ wiadomo, że pieniądze są "pierwiastkiem zła" (Z) zatem:

M =

5. Podstawiając do poprzedniego równania:

K = ()²

6. Po uproszczeniu mamy:

K = Z

Koniec dowodu."
    • hashimotka88 Re: Przyciąganie ... 08.10.13, 13:32
      hahah mnie też to zastanawiało, bo zobaczyłam, że ciągnie mnie do pewnego typu osób, którzy mają podobne cechy. Czasem to wychodzi już w trakcie, po wstępnym zaciekawieniu. Wychodzi np.... jaki mają gruby portfel w kieszeni big_grin Nie no... wracam do swojego zaintersowania suspicious

Pewne cechy ludzi, którzy w ostatnich latach (szczególnie 2 lata wstecz - bo wtedy ludzie wydali się bardziej ciekawsi) zaczęły się powtarzać. Dziwnym zbiegiem okoliczności osoby który mnie jakoś tam przyciągały, raczej to było jednie ciekawośc osoby. Te osoby miały do czynienia z komputerami. Jeden albo informatyk, drugi niedoszły bo jedynie zaczął, trzeci miał w planach, czwarty nie studiował ale pracuje w sklepie komputerowym i taki to trochę samouk jest. Wszyscy powyżsi mieli doczynienia z Japonią. Lubili ich kulture, anime, a jeden to nawet miał syna który japoński znał. Pomocne to było w jego tranzakcjach. On z reszta sam się trochę szkolił. Wiadomo, wszystkich pociąga przyroda suspicious Takie trochę z nich kociaki byli, lubili chodzić własnymi drogami. Oczywiście tego od razu nie wiedziałam ale już na wstępnie mnie do nich ciągnęło suspicious Ci ludzie po prostu mnie ciekawili/ciekawią, niezależnie jakiej nawet byliby płci, bo sama cheć nawiązania kontaktu z nimi to już było wiele smile Do jakiegoś typu mnie ciągnie... z Tą informatyką i Japonia może wyszło przypdkiem ale akurta z nimi miałąm najlepszy kontakt. Aaaa dodałabym również do nich książke, do 2 gitarę, inni chcieli jedynie grać, ale muzyka ich wiąże.
      Już podczas wstępnej rozmowy, nie znając zaintersowań drugiej osoby, ani grubości portfela suspicious czuję czy mnie do niej ciągnie a nawet czy ciągnie bardziej. Już nie wspomnę, że mnie strasznie pociąga u innych inteligencja. HAhha śmieję się z siebie, że mam myśli: "Ona jest może zaraźliwa ?" big_grin
    • mayenna Re: Przyciąganie ... 08.10.13, 15:23
      ame_belge34 napisała:

ale zauważylam jedna prawidłowość,
      > która zaczeła dziwić mnie wielce. To sa przede wszystkim historycy big_grin z zamił
      > owania, z wykształcenia i co najlepsze nie poznaję tych osób w żaden sposób zwi
      > ązanych z ta dziedziną smile bo to kluby, wystawy, tawerny.

Ame, czyżbyś przypominała antyk?smile Zamiłowanie do staroci w nich się odzywa?smile
      • uny Re: Przyciąganie ... 08.10.13, 15:25

https://emoty.blox.pl/resource/4_1_107v.gif https://emoty.blox.pl/resource/4_1_107v.gif https://emoty.blox.pl/resource/4_1_107v.gif
      • ame_belge34 Re: Przyciąganie ... 08.10.13, 15:28
        big_grin to ześ mi dociepała big_grin

widziałaś na własne oczy, ocenić mozesz big_grin

na antyk sie nie czuje, bo i energii antykowej nie mam, ale czy zainteresowania pewne tylko w antykowym wieku dopadają ?
        • organza7 Re: Przyciąganie ... 08.10.13, 15:37
          Ame, Ty zobacz lepiej na reakcję tego Pana na Ususpicious No tak zęby szczerzy, że mogą wyschnąć i obumżećsuspiciousbig_grin

A propos przyciągania: mnie się chyba odmieniło i dla odmiany przyciągnęłam dobrego Człowiekasmile
        • mayenna Re: Przyciąganie ... 08.10.13, 18:19
          Ame, dlatego, że widziałam to sobie pozwoliłam na żartysmile Wiedziałam, ze do Ciebie możnasmile
          A poważnie to jakby po drodze z twoimi zainteresowaniami wiec pewnie dlatego takich przyciągasz. Słyszą o czym mówiszsmile
          • uny Re: Przyciąganie ... 08.10.13, 18:58
            to czym się ten antyk tak interesuje?
            • mayenna Re: Przyciąganie ... 08.10.13, 19:05
              Renowacjąsmile
              • uny Re: Przyciąganie ... 08.10.13, 19:20
                hmm... przydałoby się.
                • ame_belge34 Re: Przyciąganie ... 08.10.13, 19:39
                  Antyk interesuje się historią, szczególnie Warszawy (zwłaszcza sprzed 1945 r.), choc powszechna antykowi wcale nie jest obca. Ostatnio Antyk cofa się epokowo i dojeżdża do Rycerstwa big_grin
                  • uny Re: Przyciąganie ... 08.10.13, 20:03
                    coś tam kiedyś dłubałem w starej Warszawie (będzie tak sprzed '45). Jakiś Saski czy cuś.
                    • ame_belge34 Re: Przyciąganie ... 08.10.13, 20:21
                      Ogród czy Pałac ? smile
                      • uny Re: Przyciąganie ... 08.10.13, 20:36
                        pałac
                • mayenna Re: Przyciąganie ... 09.10.13, 07:28
                  uny napisał:

> hmm... przydałoby się.
                  Ale ona najpierw obdziera ze skóry przed renowacjąsmile
                  • uny Re: Przyciąganie ... 09.10.13, 08:20
                    nikt nie jest doskonały -że zacytuje klasyka.
          • ame_belge34 Re: Przyciąganie ... 09.10.13, 08:35
            A dworuj sobie ze mnie dworuj big_grin bez grzechu i do woli big_grin
            • mayenna Re: Przyciąganie ... 09.10.13, 09:54
              ame_belge34 napisała:

> A dworuj sobie ze mnie dworuj big_grin bez grzechu i do woli big_grin
              Ame, przepraszam. Ja do Unego się śmieję z konwencji, którą przyjęliśmy w tej wymianie zdańsmile
              Daj Boże każdemu być takim antykiem jak tysmile a myślałam, że wy się znacie osobiście, ale chyba nie?smile
              • uny Re: Przyciąganie ... 09.10.13, 10:05
                że się wtrącę -nie znamy się.
                • mayenna Re: Przyciąganie ... 09.10.13, 10:30
                  uny napisał:

> że się wtrącę -nie znamy się.
                  Powinniście nadrobić to niedopatrzeniesmile
              • ame_belge34 Re: Przyciąganie ... 09.10.13, 10:29
                Mayenna, ale ja tylko pozwolestwo Ci daję big_grin dlatego bez grzechu i do woli big_grin
                • mayenna Re: Przyciąganie ... 09.10.13, 10:31
                  ame_belge34 napisała:

> Mayenna, ale ja tylko pozwolestwo Ci daję big_grin dlatego bez grzechu i do woli big_grin
                  >
                  No właśniesmile i oklapło we mnie natychmiast. ja tam wolę zakazane owoce - jakem Ewasmile
                  • ame_belge34 Re: Przyciąganie ... 09.10.13, 10:34
                    no to teraz sprawa jasna big_grin Ewcia lubila pogrzeszyć suspicious
                    • uny Re: Przyciąganie ... 09.10.13, 10:36
                      lubiła? łeeee
                      • ame_belge34 Re: Przyciąganie ... 09.10.13, 10:39
                        przynajmniej umiała sobie faceta wokół palca obkręcic tongue_out big_grin
                        • facet699 Re: Przyciąganie ... 09.10.13, 10:42
                          a która z Was nie potrafi? tongue_out
                          • mayenna Re: Przyciąganie ... 09.10.13, 10:48
                            facet699 napisał:

> a która z Was nie potrafi? tongue_out
                            Prawda?smile Ale wam tak mało trzeba do tego owinięcia...
                            A ja nadal lubię grzeszyć i często we mnie złe wstępujesmile A jak mam pozwolenie to już brak tej adrenaliny i balansowania na krawędzi i koniec zabawysmile
                            • ame_belge34 Re: Przyciąganie ... 09.10.13, 10:54
                              Facet, Wy sie nabieracie na najstarsze sztuczki big_grin Znam co prawda jednego osobnika zupełnie świadomego owego owijania i z własnej woli sie poddającego ...ale to chyba jakiś wyjątrek potwoerdzający regułę big_grin
                              • facet699 Re: Przyciąganie ... 09.10.13, 11:00
                                świat wokół się zmienia, ludzie już nie tak szybko wink Poza tym takie owinięcie jest bardzo przyjemne jeśli dobrze służy obu stronom smile
                                • mayenna Re: Przyciąganie ... 09.10.13, 11:02
                                  Fajna jest sama gra; ja udaję, że owijam a on udaje owiniętegosmileNie ma to jak gra pozorów z dobrymi aktoramismile
                                  • ame_belge34 Re: Przyciąganie ... 09.10.13, 11:08
                                    a i tak obie strony wiedzą o co chodzi .... cudne te uroki pierwszego czarowania smile
                                    • kira_koslin Re: Przyciąganie ... 09.10.13, 11:24
                                      yyyyyy to ja jestem chyba mało kobieca albo juz nie wiem co, nigdy nie umialam owinąć sobie faceta wokoł palca.....sad
                                      • witamina_b12 Re: Przyciąganie ... 09.10.13, 11:32
                                        nie martw się kira ja też nie smile
                                      • ame_belge34 Re: Przyciąganie ... 09.10.13, 11:36
                                        ja próbuje wink zobaczymy z jakim skutkiem big_grin
                                        • facet699 Re: Przyciąganie ... 09.10.13, 11:50
                                          to jak to robisz, może się nam przyda trochę teorii wink
                                          • ame_belge34 Re: Przyciąganie ... 09.10.13, 11:55
                                            ojjj musiałabym być skrajnie naiwna zeby facetowi zdradzać takie rzeczy. pozostanie to moja słodką tajemnicą tongue_out wink
                                            • facet699 Re: Przyciąganie ... 09.10.13, 12:01
                                              no nie daj się prosić smile, przecież on i tak nie przeczyta, chyba że jednak czyta wink
                                              • ame_belge34 Re: Przyciąganie ... 09.10.13, 12:06
                                                a nie wiem, czy czyta, ale swiadomy majstrowania w jego umyśle jest na pewno big_grin
                                            • mayenna Re: Przyciąganie ... 09.10.13, 15:41
                                              ame_belge34 napisała:

> ojjj musiałabym być skrajnie naiwna zeby facetowi zdradzać takie rzeczy. pozost
                                              > anie to moja słodką tajemnicą tongue_out wink
                                              Z tym się trzeba urodzić, jak widać po postach wyżejsmile Albo są one wyrazem kobiecej kokieterii.
    • czarnamajka75 Re: Przyciąganie ... 20.10.13, 18:58
      No to zazdraszczam bo ja nikogo nie przyciągam nawet historyka smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka