24.04.14, 16:32
za małymi, żółtymi, puchatymi kuleczkami. winktongue_out
Obserwuj wątek
    • 81belona03 Re: Tęsknię 24.04.14, 17:24
      -nazwij swe tęsknoty po imieniu-nie bój się smile
      • anirat Re: Tęsknię 24.04.14, 18:04
        ja też tęsknię ;/
    • torado Re: Tęsknię 24.04.14, 18:11
      silencjariusz napisał:

> za małymi, żółtymi, puchatymi kuleczkami. winktongue_out

tęsknisz znaczy, że żyjesz wink tongue_out
      • ice_flower Re: Tęsknię 24.04.14, 18:52
        To ja bardzo żywotna jestem..
    • mayenna Re: Tęsknię 24.04.14, 19:19
      silencjariusz napisał:

> za małymi, żółtymi, puchatymi kuleczkami. winktongue_out
      A mówią że kobiety sa zmienne.
    • hashimotka88 Re: Tęsknię 24.04.14, 19:57
      a ile tych kuleczek spowoduje, ze Twoje tesknoty na bok odejda? Ile tych zoltych cipciaczkow Cie zaspokoi, Twoje oczy? No chyba, ze na zywca chcialbys je podotykac. Takie mieciutkie, puchate, w dodatku skrzydlate.
      Ja sie przyznaje. Uwielbialam je brac do lapy ^^ gdy tylko ze skorupek wylazly, gdy na dziobie mialy.... no co mialy? Mlotek to rozbijania skorupy big_grin to pozniej piszczaly w domu w koszyczku, przykryte recznikiem. Jak jedno zaczelo pyszczaka drzec to i reszta rowniez w koncertowaniu mu pomagala uncertain
      • silencjariusz Re: Tęsknię 24.04.14, 20:30
        Jedna kurka by wystarczyła.wink
        • hashimotka88 Re: Tęsknię 24.04.14, 20:54
          Ty Cwaniaku, kurke wolisz a nie kurczatko suspicious. Z kurczaka to nie wiadono co w przyszlosci powstanie. Jeszcze kogucior by wyszedl uncertain Wolisz dostac pewniaka a pozniej..... mozna dorobic sie mnostwo kurczatek z takiej jednej kurki wink Dluzej poczekasz na puchate kuleczki ale przynajmnien bedziesz mial ich pozniej wiecej. Tylko wiesz..... bez koguta to sie nie obedzie big_grin suspicious
          Ostatnio gdy kolezanka Mlodej byla u nas, to sie pytala co ten kogut robi na kurze. Moja odpowiedz "bawia sie" a Mloda "Nie, kochaja sie" ale wtopa big_grin
          ale czy to ni jest zabawa ? wink po prostu nie uscislilam bardziej ...
        • torado Re: Tęsknię 24.04.14, 21:10
          silencjariusz napisał:

> Jedna kurka by wystarczyła.wink

i wyszło kogo szukasz wink kury domowej wink tongue_out
          • czarny.onyks Re: Tęsknię 24.04.14, 21:14
            bo...chyba każdy szuka....

tylko nie każdy sie przyznajewink
          • hashimotka88 Re: Tęsknię 24.04.14, 21:32
            kwoka bylaby lepsza bo dodatkowo jajka by wygrzewala wink
            • torado Re: Tęsknię 24.04.14, 21:37
              hashimotka88 napisała:

> kwoka bylaby lepsza bo dodatkowo jajka by wygrzewala wink
              >

big_grin big_grin big_grin
          • silencjariusz Re: Tęsknię 24.04.14, 21:45
            Kury domowej? Czyli?
            • hashimotka88 Re: Tęsknię 24.04.14, 21:59
              czyli nie kuropatwy suspicious bo to juz bedzie dzika kura a nie domowa wink
              ciekawe kiedy derkacze zaczna sie drzec smile
              wiesz Sil ze wczoraj rozwalilam gniazdo? bo Kopciuch mi na samochod napaskudzil suspicious nawet focie zrobilam ^^
              • silencjariusz Re: Tęsknię 24.04.14, 22:16
                A ja nawet kosów nie widziałem. O pliszkach nie wspomnę. Derkaczy nie słychać.
                Czasem nie ma rady i trzeba ptasie zapędy trochę powstrzymać.wink
                • hashimotka88 Re: Tęsknię 24.04.14, 22:32
                  ja nawet dzisiaj kosa widzialam poskakujacego na ogrodzie z ponaranczowym dziobem. a pliszki dwie jak bylam w pon na rowerze ale je bardzo rzadko u siebie widuje. po ogrodzie tak nie laza jak inne ptactwo.
                  wiesz co zrobila z tym gniazdem? czy to gniazdo mozna bylo nazwac? straszni niezdarnie ulozone a nawet rzucone, tak byke jak. Nie wiem jak kopciuchy robia. wzielam to gniazdo (te kepke smieci) i przenioslam na inna belke. garaz nieraz sie zamyka i mialyby problem z dzieciakami. dlatego dalam obok do drewutni. tam jest drewniana krata. Kopciuch dostalby sie do gniazda. oczywiscie nie skorzysta z mojej propozycji tongue_out nie wie co dobre. Nawet belka tam byla nieco szersza i nie zrzucalby swoich elementow budowlanych, jak zrobil to wczesniej - stad zasmkecony dach samochodu.
                  Najkepszy byl moment jak bylam w garazu a kopciuch zalecial i przysiadl na ziemi bo wyczul inne stworzenie - mnie ^^ a jak zobaczyl to zrobil "aaaa" i z dzioba muvwypadla kepa mchu wink Fajny to byl widoczek.
                  Uznalam ze lepiej bylo od razu przeniesc gniazdo kopciuchowi poki nie poniosl jeszcze duzych kosztow w budowe a potem i w jajca nie inwestowal. Niech szuka nowego lokum. Ja juz mu znalazlam suspicious szkoda ze nie umiem po ptasiemu gadac to bym mu wytlumaczyla i dala kluczyki do jego "M" wink
                  • silencjariusz Re: Tęsknię 24.04.14, 22:47
                    A nie wróci? Może uparty jest i zacznie w tym samym miejscu od początku.
                    • hashimotka88 Re: Tęsknię 24.04.14, 23:08
                      Kto wie... moze tez bedzie tesknil... za tym miejscem, za ta belka wink
                      dzisiaj nic Kopciuch nie nasmiecil wiec moze juz w to samo miejsce nie wroci. Po tym jak mnie zobaczyl i wypuscil z dzioba kepe mchu z zdziwienia, eeee, nie wroci. hehe musze strasznie wyglada skoro tak sie Kopciuch wystraszyl a moze on mi specjalnie mech zostawil uncertain nawet do lapy go wzielam. kiepski byl tongue_out zbyt malo miekki, odlozylam i kopciuch zabral co do niego nalezalo i pewnie dal mniej wybrednej wybrance big_grin wink
                      • hashimotka88 Re: Tęsknię 24.04.14, 23:31
                        Jakby co.... tak kopciuch mi nabałaganił na samochodzie suspicious
                        bo zaczął budować takie gniazdo, rozlazłe Jeszcze sporo brakowało do ukończenia.

Przy okazji znalzłam teraz fajną fotkę. Podobają mi się te połączone jaskółki smile

https://images.lainformacion.com/cms/m-disminuyen-el-numero-de-pequenas-aves-migratorias-que-cruzan-el-estrecho-de-gibraltar-segun-un-estudio/2012_7_23_EgElHjko4oqFYQzis3tog6.jpg?width=642&height=482&type=height&id=n5btLsXmqpkJuuQv8wDGL5&time=1343054287&project=lainformacion

Dwie dymówki widziałam w lany poniedziałek, wczoraj też dwie latały smile
                        • silencjariusz Re: Tęsknię 25.04.14, 16:25
                          Tyle ptasiej pracy poszło na marne. Po obejrzeniu fotki dochodzę do wniosku, że zamiast rozwalać gniazdo mogłaś na okres lęgu wyprowadzić samochód z garażu.tongue_out
                          • hashimotka88 Re: Tęsknię 25.04.14, 16:53
                            To fotce trzeba bylo sie tak przygladac by dojsc do takowych wnioskow? wink
                            hmmm to juz nie chodzi o samochod ze Kopciuch tak tym gniazdem napaskudzil. Taaaak potem by na niego... kupki jeszcze robil, wraz z mlodymi kocmoluchami suspicious wink chodzi o to ze do garazu nie ma innego wlotu. a drzwi sa zamykane najczesciej. Z poczatku to gniazdo przenioslam belke obok, tez w garazu ale pozniej sie zreflektowalam i te smietki zanioslam obok do drewutni, gdzie Kopciuch mialby dobre dojscie (drewniana krata). Gniazda w tym miejscu jest nadal w nieukonczeniu uncertain wiec kopciuch nawet go nie zauwazyl, a takie dobre lokum mu wybralam.

O to chodzi ze kopciuch nie natrudzil sie w budowe. To elementy byly byle jak polozone. to dopiero chyba byla podstawa, ja bym lepiej to zrobila tongue_out kopciuch jeszcze nie zaczal w srodku ladniej wic swojego gniazdka. Ciekawe gdzie teraz "domek" buduje.... a moze przeze mnie juz mu sie dzieci odechcialo tongue_out wink
                            • silencjariusz Re: Tęsknię 25.04.14, 17:03
                              Przecież jakoś wleciał do garażu.tongue_out Więc chyba by sobie poradził i przy zamkniętych drzwiach.tongue_out
                              • hashimotka88 Re: Tęsknię 25.04.14, 17:20
                                W ten sposob co kopciuch wlecial, to nawet ptaszor na wielkosc jak ja tez by sobie poradzil suspicious wlecial jak byly otwarte drzwi. Czasem w ciagu dni nie chce sie ich zamykac tongue_out
                                • silencjariusz Re: Tęsknię 25.04.14, 17:30
                                  No to jednak dobrze, że go eksmitowałaś.
                                  • hashimotka88 Re: Tęsknię 25.04.14, 17:42
                                    noooo. nie mialby tam zycia. stresu by sie tylko najadl " otworza albo nie otworza... " takie mysli mialby kopciuch zanim by gniazdo zbudowal. jakby zaczal jajka wysiadywac a potem miec maluchy to i mysli by mu przybylo. To miejsce na pewno nie bylo dla niego. Choc szkoda. Modych kopciuchow jeszcze nie widzialam smile
                                    • silencjariusz Re: Tęsknię 25.04.14, 17:53
                                      "Modych kopciuchow jeszcze nie widzialam"

Ja widziałem. Czasem obsiądą schody przy spożywczaku i kopcą papierocha za papierochem.tongue_out I do tego śmiecą niemiłosiernie.
                                      • hashimotka88 Re: Tęsknię 25.04.14, 18:34
                                        big_grin

eee mlode tez tak praktykuja ? bo Ty chyba starsze kopciuchy opisales a nie kopciuszki. Prawda.... miedzy mloda a starym to sie granica zaciera... wczoraj grajac w tenisa, mlodziaki za mna z tylu na lawkqch siedzialy. o czym oni rozmawiali.... hmmm mi w podstawowce nawet do glowy nie przyszlo ze moglabym miec chlopaka. teraz tez mi nie przychodzi big_grin zartuje, czasem miewam takie mysli wink brakowalo tylko zeby zaczeli kopcic...

siwezo co po przebudeniu ^^ sie zdrzemnelam chwilke.
                                        pirozkow dzisiaj odrobine nalepilam tongue_out ale walka na szczescie w rece nie mialam ^^
                                        • silencjariusz Re: Tęsknię 25.04.14, 23:15
                                          "czasem miewam takie mysli"

Powinnaś częściej o tym myśleć.wink A na wesele masz już pazia? Kiecka kupiona?
                                          • hashimotka88 Re: Tęsknię 25.04.14, 23:32
                                            > "czasem miewam takie mysli"
                                            >
                                            > Powinnaś częściej o tym myśleć.wink

oj tam, co za dużo to niezdrowo tongue_out
                                            z resztą... co mi po samych myślach suspicious

>A na wesele masz już pazia?
                                            Jasne, że już mam, już dawno się w niego wyposażyłam tongue_out
                                            Już paź się do mnie lepi wink

>Kiecka kupiona?
                                            brak sad najwyżej z samym paziem pójde big_grin tongue_out
                                            • hashimotka88 Re: Tęsknię 26.04.14, 12:16
                                              kuzdeeeezzzz. Wyeksmitowalam kopciucha z garazu co sie okazalo... chce byc blizej mnie uncertain do domu sie wprowadzil big_grin ok. pod samym domem.lokum sobie znalazl. Przy samiutkich drzwiach wejsciowych. pod samym.dachem na drewnianej belce. kiepskie to miejsce.... ludzie beda go ploszyli albo przywyknie do ludzi albo gniazdo porzuci. Gniazdko juz jest wykonczone, juz pierzem.wylozone. Tego gniazda juz nie przenosze. Mysle ze sam zrezygnuhe z zapelnienia gniazda. Zbyt duzo niespokoju w poblizu tego gniazda by moc spokojnie jajca wygrzewac a pozniej mlode karmic. na razie gniazdo jest puste. sprawdzilam lusterkiem ^^
                                              ciezko mu bedzie w tym miejscu, w spokoju.... odniesc sukces legowy....
                                              heheh juz mu gniazda nie wywalam bo kolejnym miejscem bylby moj pokoj wink ta gniazdo jest ladnie ukonczone. szkoda by bylo. teraz.wszystko zalezy czy przyzwyczai sie do tego niepokoju co czeka go w jego wlasnym pokoju gniazdzistym smile
                                              • silencjariusz Re: Tęsknię 26.04.14, 12:27
                                                Nie znam się ale wydaje mi się, że miejsce na gniazdo wybrał świadomie. W sensie, że ludzie mu chyba tak bardzo nie przeszkadzają. Jeśli nie będziesz mu bez przerwy zaglądać do gniazdatongue_out to może wyprowadzi lęg.
                                                • hashimotka88 Re: Tęsknię 26.04.14, 17:01
                                                  taaa swiadomie... Kopciuchy nie przewidzialy jakie to sa ludziska. Ciagle ktos bedzie drzwiami przed ich dziobami otwieral. Glupie ptaszystka. ludzie nie przeszkadzaja gdy ich nie ma. gdy ktos drzwi otworzy to one z gniazda odlatuja. tak bylo dzisiaj. gdy otworzylam drzwi to kopciuch w gore ulecial. tak go zobaczylam. tak zobaczylam jego gniazdo.
                                                  myslisz ze ja czesto do tego gniazda zagladam? suspicious ze jestem taka wscibska....
                                                  dzisiaj tylko 10 razy do srodka zagladnelam ^^ tongue_out no co? musialam sprawdzic czy jajka zlozyly suspicious
                                                  zartuje sobie. raz zobaczylam i mi wystarczylo. zobaczylam ze gnoazdo jest dopieszczone ze jajca chca do niego wpuscic. teraz jak sie naucza przebywac w gniezdzie gdy ludzoe sie w okolo kreca i drzwami nad uszami im trzaskaja to moze cos z tego gniazda wyleci. taaa chyba komus kupka na glowe suspicious

Kiedys piegza zagniezdzila sie w bukszpanie przy samym wejsciu do bramki. nie przeszkadzaly jej ludzie. zawsze jak przechodzilam to na nia zerkalam ale udawalam ze jej nie widzetongue_out nie zatrzymywalam sie dluzej ale glowe w jej strone odwracalam. Piekny leg wyprowadzila smile
                                                  tylko bramka wejsciowa a drzwi wejsciowe to nieco inna sprawa. drzwi duzo czesciej sa otwierane i ptaszory nawet nie wiedza kiedy to nastapi. nieraz sie wystraszy.
                                                  ciekawe czy im nie bedzie to przeszkadzalo. czy do nas przywykna.ciekawe smile
                                                  • silencjariusz Re: Tęsknię 26.04.14, 18:06
                                                    Tak mi się wydaje, że świadomie. Przypuszczam, że jednak zrobiły rozpoznanie ewentualnych miejsc, w których mogłyby założyć gniazdo i z jakichś względów zdecydowały, że belka nad drzwiami to jest to czego im trzeba. Ale powtórzę jeszcze raz: nie znam się.
                                                  • hashimotka88 Re: Tęsknię 26.04.14, 19:54
                                                    Oj, tak bezmyślnie tego miejsca by nie wybrały. Wiadamo czemu akurat tam. Kopciuchy chcą mnie podglądać ^^ nie pierwszy taki ptak co się na mnie gapi. 2 lata temu, a może 3 to było, kos przypatrywał Haszce się, krzątającej po kuchni big_grin a miał gniazdo w tuji praktycznie przy oknie. max 2 m. CZasem siadał na siatce i się gapił suspicious Tak więc to nie ja sie na ptaki patrze a one na mnie tongue_out piegża też ciagle sie gapiła jak gdzieś za furtkę wychodziłam.
                                                    No właśnie, nie bez przyczyny ptaki wybierają sasiedzctwo człowieka. Największe straty ponoszą z rąk własnego rodzaju ptasiego. Krukowate czy sójkowate chetne są na takie gniazda. a w sasiedzctwie człowieka drobne ptaki są bezpieczne. No ale czasem to już przesada suspicious co jak kopciuch pomyli wejscia i do domu wleci...
                                                    Na szczescie gniazdko jest obok drzwi a nie tuż nad nimi. Przynajmniej wychodząć z domu nie muszę sie bać ze cos mi spadnie na głowę.
                                                    Chcica mnie bierze.... idę sie przebiec. Za długo się powstrzymuję. Tydzień cały... chyba tesknię. Pora odpowiednia. CImno sie robi. Może mnie nie zleje a chćby nawet... chłodniej bedzie.
                                                    Dzisiaj furtki nie przekroczyłam... pasuje sie ruszyć. czasem...
                                                  • silencjariusz Re: Tęsknię 26.04.14, 21:07
                                                    "Tak więc to nie ja sie na ptaki patrze a one na mnie"

Bo pewnie na golasa się kręcisz po domu to i nie dziwota, że wszystkie okoliczne ptaki sterczą pod Twym oknem.
                                                  • hashimotka88 Re: Tęsknię 26.04.14, 22:38
                                                    > "Tak więc to nie ja sie na ptaki patrze a one na mnie"
                                                    >
                                                    > Bo pewnie na golasa się kręcisz po domu to i nie dziwota, że wszystkie okoliczn
                                                    > e ptaki sterczą pod Twym oknem.

No i wszytsko stało się jasne wink ech, SIl, tak szybko potrafiłeś mnie rozgryźć suspicious
                                                    wróciłam, cała, nic po drodze mnie nie zżarło. Pisałam, że tydzień już nie biegałam a gdzie... nawet wiecej uncertain pamietam jak ostanio biegłam w pełni, nie wiedząc że pełnia jest. hehhe w pełni biegłam big_grin ciekawe czego wink to było chyba przed świetami.
                                                    ech. od wczoraj okiem lewym mrugam wink mrugam znowu... drga mi delikatnie powieka.

jak biegłam to sobie tak myślałam.... czy wtedy zmysł wechu jest wrażliwszy i lepiej odczuwa zapachy? Bo biegnąc co jakiś czas dało się coś poczuć. Może to nie jest takie bezsensu. Gdy człowiek jest bardziej aktywny polepsza sie ukrwienie to i naczynka w nosie lepiej działaja. Sama nie wiem ale biegnąc jest trochę tych zapachów. Dzisiaj przebiegłam szybciej niz ostatnio o 5 min ^^ ale wolniej niż za pierwzym razem suspicious 43 min nie było mnie w domu....

oooo wracajac już, widziałam pewnego ptaszora. Ciemno już było i latranie były zaświecone. Najprawdopodobniej była to sowa ^^ leciała przede mną, bezszelestnie. ech, chyba jestem zmęczona...
            • torado Re: Tęsknię 24.04.14, 22:04
              silencjariusz napisał:

> Kury domowej? Czyli?

czyli Gallus gallus domesticus wink big_grin
              • silencjariusz Re: Tęsknię 24.04.14, 22:14
                Ot i wyjaśniła. tongue_out
                • torado Re: Tęsknię 24.04.14, 22:15
                  silencjariusz napisał:

> Ot i wyjaśniła. tongue_out

tongue_out
    • green.amber Re: Tęsknię 24.04.14, 20:42
      może pomarańczowe się nadadzą?? wink
      https://www.marusia.eu/610-1234-thickbox/puchate-pompony-13mm-20szt-pomaraczowe.jpg
      • silencjariusz Re: Tęsknię 24.04.14, 21:46
        Nie nadadzą się.tongue_out A co się z tym robi? Co to jest?
        • green.amber Re: Tęsknię 24.04.14, 23:01
          a do czego miały być??
          • silencjariusz Re: Tęsknię 24.04.14, 23:02
            Zawsze odpowiadasz na pytanie pytaniem?tongue_out
            • green.amber Re: Tęsknię 24.04.14, 23:11
              szybko się uczę winktongue_out
    • czarny.onyks Re: Tęsknię 24.04.14, 22:19
      a ja miałam juz dość ptaszków...suspicioustongue_out
      • torado Re: Tęsknię 24.04.14, 22:21
        czarny.onyks napisała:

> a ja miałam juz dość ptaszków...suspicioustongue_out
        >

a ja tam nie mam dość ptaszków wink
        • czarny.onyks Re: Tęsknię 24.04.14, 22:22
          .......ptak ptakowi nierówny...
      • silencjariusz Re: Tęsknię 24.04.14, 22:27
        Sama je wybrałaś. Szybko Ci się nudzi.tongue_out
        • czarny.onyks Re: Tęsknię 24.04.14, 22:32
          bo to jak z pracą.....: jest na czas nieokreślony...i umowa zlecenie...

to były ptaki na umowę zlecenietongue_out
          • silencjariusz Re: Tęsknię 24.04.14, 22:45
            Ciekawe jakiego ptaszora zatrudniłabyś na czas nieokreślony.tongue_out
            • czarny.onyks Re: Tęsknię 24.04.14, 22:47
              lubie sowy tongue_out

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQVp9D3bL7f2Oounv28isPYB67boVLdDRcUSYV7nXwbc4Rnf809
              • silencjariusz Re: Tęsknię 24.04.14, 22:59
                Po sowie to wyplówki będziesz sprzątać.tongue_out
    • silencjariusz Re: Tęsknię 25.04.14, 16:26
      A nie, nie. Tatuaż dyskwalifikuje.tongue_out
    • szarlotka_ja Re: Tęsknię 25.04.14, 20:29
      Kurczaki dorosły, poszły w świat, nie ma co tęsknić tongue_out

Ja jak zobaczyłam zdjęcie na głównej to się przeraziłam, że śnieg spadł a potem patrzę a to drzewa zakwitły big_grin
      • silencjariusz Re: Tęsknię 25.04.14, 20:31
        Kiedy pustkę czuję rozdzierającą trzewia.tongue_out
        • szarlotka_ja Re: Tęsknię 25.04.14, 20:43
          Być może Sil pomylił uczucie tęsknoty z głodem? Spróbuj może coś zjeść tongue_out
          • czarny.onyks Re: Tęsknię 25.04.14, 20:45
            może loda???

gdzieś tam Razik proponujetongue_out
            • szarlotka_ja Re: Tęsknię 25.04.14, 20:46
              hehe, albo kurczak z rożna tongue_out
            • silencjariusz Re: Tęsknię 25.04.14, 20:47
              Oj bo za kucyk zaraz pociągnę.suspicious
              • czarny.onyks Re: Tęsknię 25.04.14, 20:52
                Silu...nieładnie...za kucyk to Stefcie ciagnałeś....

ja nie mam ...kucykasuspicious
                • silencjariusz Re: Tęsknię 25.04.14, 20:54
                  Przecież wiem. Masz krótkie włosy. I nie lubisz chodzić w kieckach. tongue_out Ale jakaś groźba musiała być.wink
                  • czarny.onyks Re: Tęsknię 25.04.14, 20:58
                    ....oj mało wiesz...
                    polubiłam to i owo...tongue_out
                    • silencjariusz Re: Tęsknię 25.04.14, 21:03
                      Czego to kobieta nie zrobi dla mężczyzny.tongue_out Nawet kiecki polubi.tongue_out
                      • czarny.onyks Re: Tęsknię 25.04.14, 22:04
                        kobieta zmienną jest wink
                        tongue_out
                        • silencjariusz Re: Tęsknię 25.04.14, 22:15
                          Znaczy zero stałości?tongue_out
                          • czarny.onyks Re: Tęsknię 25.04.14, 22:56
                            stałych jest parę rzeczy...ot choćby poczucie humoru...i uwielbienie dla jeansów...yeaaahhh....wink
                            • szarlotka_ja Re: Tęsknię 25.04.14, 23:01
                              Też wielbię dżinsy ponad wszystko suspicious
                              • silencjariusz Re: Tęsknię 25.04.14, 23:07
                                W sukienkach trzeba chodzić. A nie odparzać się w dżinsach.wink
                                • szarlotka_ja Re: Tęsknię 25.04.14, 23:15
                                  Kiedy dżinsy są bardzo wygodne big_grin
                                  • silencjariusz Re: Tęsknię 25.04.14, 23:16
                                    Nie zawsze wygodne znaczy najlepsze.wink
                                    • szarlotka_ja Re: Tęsknię 25.04.14, 23:19
                                      Dla mnie najlepsze suspicious tongue_out
                                      • silencjariusz Re: Tęsknię 25.04.14, 23:31
                                        Skoro Szarlotta tak mówi... A sukienki takie ładne są przecież...
                                        • szarlotka_ja Re: Tęsknię 25.04.14, 23:34
                                          A Sil próbował kiedyś w sukienkach chodzić? suspicious
                                          • silencjariusz Re: Tęsknię 25.04.14, 23:40
                                            Nic już nie mówię. wink
                                            • hashimotka88 Re: Tęsknię 26.04.14, 00:46
                                              Ty Przebierańcu jeden big_grin tongue_out
                              • czarny.onyks Re: Tęsknię 26.04.14, 12:58
                                hehehe...ależ jestesmy podobne big_grin big_grin
                            • silencjariusz Re: Tęsknię 25.04.14, 23:10
                              "i uwielbienie dla jeansów"

Tak właśnie przypuszczałem, że kiecka to pewnie raz w roku się trafi.wink
                              • czarny.onyks Re: Tęsknię 26.04.14, 12:58
                                .........nie potwierdzę i nie zaprzeczęwink
                        • ice_flower Re: Tęsknię 25.04.14, 22:16
                          Mężczyzna też. A nie miewa okresu więc jest to absolutnie nieuzasadnione..
      • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Tęsknię 25.04.14, 22:03
        nienienie, żaden śnieg
        to w Małym Dole tak kwitnie, u mojej cioci na wsi
        taka mała prywata wink
        • szarlotka_ja Re: Tęsknię 25.04.14, 22:10
          Ale muszę przyznać, że całkiem ładnie kwitnie wink
          U mnie już przekwitło, zaś trzeba cały rok czekać żeby się na kwitnące wiśnie napatrzeć big_grin
          • ice_flower Re: Tęsknię 25.04.14, 22:13
            Ale znowu będzie za czym tęsknić.. A swoją drogą taka powtarzalność w przyrodzie bardzo człowieka uspokaja. Co by się nie działo w naszym życiu wisienki znów zakwitną.. smile
        • hashimotka88 Re: Tęsknię 25.04.14, 22:20
          w takim razie inaczej patrze na zdjecie ze strony glownej. Teraz jest prawdziwsze, ladniejsze a nawet pachnie, bo mniemam, ze te krzaczki nadal kwitna (tegoroczne uchwycone).
          Moje 2 jablonki - co do nich hamak jest przywiazany - otworzyly praktycznie wszystkie swoje rowe paki i teraz tylko baki nad bialymi kwiatami lataja. jest jak w ulu. Niech zapylaja bede miala co jesc ^^ a pierowka dobra jest wink
          • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Tęsknię 25.04.14, 22:54
            tegoroczne, Hashi, całkiem świeżutkie, w poniedziałek robione - jakieś 30 km do Ciebie wink
            • hashimotka88 Re: Tęsknię 25.04.14, 23:16
              W poniedziałek to ... kurde do Ciebie bym w jedną strone dojechała big_grin żebym ja wiedziała suspicious akurat niecałe 30 km zrobiłam na rowerze smile oj, cieplutko wtedy było. Czekaj... to TY to zdjecie robiłaś? suspicious
              U mnie jabłonka na całego rozwitła

https://images.tinypic.pl/i/00522/0htuniyz1s8l.jpg

a i bratkową łąkę dzisiaj uchwyciłam smile

https://images.tinypic.pl/i/00522/cprldjv52pqm.jpg
              • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Tęsknię 25.04.14, 23:35
                tak, osobiście robiłam to zdjęcie z głównej i parę innych też smile
                bo to są rodzinne strony mojego taty - i poniekąd moje też wink
                byliśmy tam na święta

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/ti/he/kbuf/7sVi0yyEaIm9d4scaB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/ti/he/kbuf/CiBsaayIqYvt3Ro5BB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/ti/he/kbuf/bXW7B08FzbrEKDMpZX.jpg
                • hashimotka88 Re: Tęsknię 26.04.14, 00:43
                  Dobrze tak czasem wrócić w swoje rodzinne strony. Na pewno tęskno za nimi... często tam bywasz?
                  DObrze wrócić... a niektórym to by się wybyć przydało suspicious wink ech
                  Pewnie nieraz za dzieciaka ganiałach w tych krzaczkach.
    • hashimotka88 Re: Tęsknię 26.04.14, 01:54
      kto wie co sie tam dalej kryje... wink
    • hashimotka88 Re: Tęsknię 26.04.14, 10:53
      i do tego serduszko big_grin
      Sil, Ty tak narzekasz ze kobiety nie mowia wprost tylko drobne sygnaly wysylaja, moze ta kobieta chciala Ci cos wiecej przekazac wink
    • silencjariusz Re: Tęsknię 26.04.14, 11:49
      Tatuowanie takich wyznań czy imion wybranków tym bardziej dyskwalifikuje.
      • hashimotka88 Re: Tęsknię 26.04.14, 12:30
        moze jest zmywalny suspicious a kobieta chce Ci jasno cos zakomunikowac wink
        skoro sygnaly nic nie daje tu musi sobie wypisac to na "twarzy" wink
        Kopciuch sie przeniosl ^^ ale o tym wyzej pisalam.
        zmykam...
        ja sie pobawie w kopciucha. posprzatac wypada uncertain dywaniki male trzepnelam ooo i widzialam jakiegos drapieznego ptaszora. oczywiscie nie mam pohecia co to byl za gosc uncertain nawet przez lornetke sie gapilam. ale mniejsze ptaszoey wodac ze go nie lubily. darly sie na niego.
        milego...
        • silencjariusz Re: Tęsknię 26.04.14, 12:42
          To "coś" co komunikuje ta pani to: lubię szpecić ciało infantylnymi bohomazami.
          • czarny.onyks Re: Tęsknię 26.04.14, 12:56
            nie Silu..to tylko Twoja opinia....

....nie dla wszystkich tatuaż jest infantylnym bohomazem...więc komunikat może być różny...

czy mi się wydaje, czy jesteś mało tolerancyjny?winksuspicious
            • silencjariusz Re: Tęsknię 26.04.14, 13:00
              Jasne, że to moja opinia. Uważam, że tatuaże to oszpecanie ciała i nic więcej. I tak je odbieram.
              I tak, jestem nietolerancyjny. I to bardzo.
    • czarny.onyks Re: Tęsknię 26.04.14, 12:19
      mężczyzna.....gdy miał puchate kuleczki....nie doceniał....

....a teraz jęczy tongue_out
      • silencjariusz Re: Tęsknię 26.04.14, 12:22
        No co.tongue_out Zawsze musi być jakaś maruda.wink
        • czarny.onyks Re: Tęsknię 26.04.14, 12:28
          a prawda...świat nie znosi próżni...
          ...a dziury trzeba zapełniaćtongue_out
          • silencjariusz Re: Tęsknię 26.04.14, 12:29
            Otóż to. wink
    • hashimotka88 Re: Tęsknię 28.04.14, 13:33
      Sory, Sil, że tutaj wcinam swoje gryzmoły ale nie chce mi się wątku zakładać, a ochota mnie wzieła na uwolnienie myśli... na swoje opisywanki big_grin jedziemy...
      Nieco po słońca zenicie byłam powiesić ubranie. Dwie jabłonki są ze sobą splecione za pomocą sznura, a nawet parę ich jest. No i tak wieszam, a na mnie trzepią sie płatki z jabłonek. Nad głową mnóstwo owadów mi bzyczy, czuje sie jak w ulu. Nie przeszkadzamy sobie, one zajeta i ja coś robię. Nagle poczułam wilgoć we włosach. Kropla z jabłonki, dokłądniej papierówki na mnie spadłam. Pewnie już jej nie mam we włosach, pewnie już wyschła. Tak dreptam po zielonym trawniku w samych klapkach i w pewnym momencie czyję wilgoć na stopach. Tak, rosa jeszcze nie znikła z zakamarków trawy. Późneij specjalnie w nią wchodziłam big_grin ech, w śmingusa nikt mnie nie zmoczył. Nikt suspicious teraz sobie uzmysłowiłam, że przez takie o to niedopatzrenie starą panną zostane uncertain coż.... bywa...
      No to dreptam w tej trawie wieszając ubranie i.... przenika mnie.... przenika mnie ten dzwoniący dzwonek. Eee jaki dzwonek, oczywiście miałąm na myśli dzwońca wink pięknia na jabłońce dzwonił, aż w pewnym momencie ubranie przestałam wieszac po to by go ujrzeć. Przeniknął przez moje uszy ale i przed oczami mi się pojawił.
      Taki on był.

Pieknie dzwoni, dobre ma tempo smile w tle słychać kowalika, tak mi sie wydaje, nie no na pewno w tle jest ptaszor z czarną przepaską na oczach, jak go nazywam.... akrobata. łazi po drzewie do góry nogami smile

hmmm czy ja za czymś tęsknie ? big_grin sama nie wiem....

ech do tej pory mieśnie mi drgają.... już parę dni.... parę dni drga mi lewa powieka. Jak nie z braku magnezu (bo go wcinam) no to z czego ? suspicious ilez można tym okiem mrugać wink
    • hashimotka88 Re: Tęsknię 29.04.14, 01:21
      Gdzies tak od godziny sterczy mi pod oknem i sie drze suspicious
      serenady mi odstwia.... slowik jeden ^^
      uparciuch, ciagle spiewa smile
      nawet nagralam go, z checia bym dodala tutaj czarny filmik z kolorowym glosem smile jeden z najpiekniejszych spiewow. po to zeby urealnic moje wirtualne mysli.
      wiecie kiedy ostatnio slyszalam slowika? z 3 -4 lata temu ale wtedy nie wiedzialam ze to slowik spiewa.
      ok. niech sobie spiewa.... a ja ide spac.

to moj aktualny towarzysz smile

dobranoc
    • hashimotka88 Re: Tęsknię 29.04.14, 02:00
      zamknal by sie w koncu big_grin
      na co on liczy, na moje oklaski, dopiero wtedy skonczy?
      moze on mysli ze ja nke slysze i chce mnie obudzic? uncertain
      co do nagrania... marne ono jest uncertain

ptaszor mi nie przeszkadza. niech sobie nuci. ja ide spac. teraz juz serio wink

DN

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka