03.06.14, 09:49
mialem jechac, ale pogoda żal
zresztą ja już tralalala
idzieta? tongue_out żart ale pamietam ze ostatnio widzialem monstera one na ulicach nie pamietam czy to jechal busz czy obamama. ale normalnie widziale, go. i ni e pamietam, ale przypakiem tam sie znalazlem, ale bym powtorzyld ;d

samolot sobie
Obserwuj wątek
    • tdf-888 Re: na obame 03.06.14, 10:05
      komorowski i ho.. sorry polandia żal pl. pierwsze zdjecia komorowski sklada hold na okeciu pjojojjj
      potem zolnierze usa
      co za roznica czy my pod nato czy uw. tylko czyscimy rowy smilesad
      • tdf-888 Re: na obame 03.06.14, 10:06
        xxlilixx.wrzuta.pl/audio/6JTInfa7rq3/o.s.t.r._-_szkola_latania
    • tdf-888 Re: na obame 03.06.14, 10:39
      wasalstwo ;/
      • lesher Re: na obame 03.06.14, 11:37
        Tak to już na tym świecie jest, że albo jest się wasalem, albo seniorem. My swoją rolę wybraliśmy. I Ty też, Tede tongue_out - nie chodząc na wybory (a więc przy obecnej ordynacji - w rzeczywistości głosując na zwycięzców).

Pozostaje mieć tylko nadzieję, że w tym przypadku senior będzie chciał bronić swojego lennika jak przyjdzie co do czego, a nie tylko odbierać hołdy wieziony w lektyce. Odnośnie czego mam poważne wątpliwości (ot, patrząc chociażby na analogie historyczne sprzed WWII).
        • tdf-888 Re: na obame 03.06.14, 21:38
          oby nie przyszło co do czego, bo w czynną pomoc to ja nie wierzę, a jak by co to sam przed frontem pierwszy uciekam na zachód, choć niby nie mam nic do stracenia (w sensie założona rodzina itp.) i mógłbym se z karabinem polatać, tak ze mówię z góry, uciekam od razu i kto nas będzie bronił? tongue_out
          • zed-is-dead Re: na obame 03.06.14, 21:41
            A jak zaatakują z Zachodu? Bierzesz taki scenariusz pod uwagę?
            • tdf-888 Re: na obame 03.06.14, 21:44
              no nie no, aktualnie jawnego wroga mamy na wschodzie.
              • zed-is-dead Re: na obame 03.06.14, 21:46
                Ani ten wróg taki jawny, ani ten przyjaciel zza Odry taki pewny...
                • lesher Re: na obame 03.06.14, 22:00
                  Żeby się nie tylko nie okazało, że rzeczywistość Was pogodzi...
                  Jak to (znowu!) całkiem niedawno bywało.

A i wiele dzisiaj wskazuje, że nie byłaby to kompletna utopia.
                  • tdf-888 Re: na obame 03.06.14, 22:09
                    ale krymu to już ukraina w granicach mieć nie będzie co? obstawiam, że aneksji już nie da się cofnać. (abstrahując od 'nieuznania' tego przez zachód).
                    • lesher Re: na obame 03.06.14, 22:14
                      Eee, pewnie będzie...
                      Jak już wejdzie w skład Federacji Rosyjskiej.
        • tdf-888 Re: na obame 03.06.14, 21:42
          jak obama wysiadł i tak na powitanie klepał tego wasala, a on aż się trząsł z wrażenia, żal.. wink przypomniała mi się scenka jak s.p. kaczor tuska tak klepał w brukseli (no szczyt jakis tam). niby inny kontekst klepania wink
    • mayenna Re: na obame 03.06.14, 11:24
      Tedi, mocarstwem to my byliśmy tak za pierwszych Piastów i w okolicach Sobieskiego. Teraz byle wasal był dobry i pozory zachowywał. I tak lepiej niż Chiny, a do tego może dojść.
      Nie pij tyle bo piszesz koszmarnie nieczytelniesmile
    • szarlotka_ja Re: na obame 03.06.14, 21:12
      No, to ja się dopiero teraz dowiedziałam, że mamy Obamę w Polsce suspicious
      • ice_flower Re: na obame 03.06.14, 21:15
        A jak ja zobaczyłam wątek, to pomyślałam.. big_grin Nie powiem tongue_out
        • szarlotka_ja Re: na obame 03.06.14, 21:17
          I z kim ja się tu zadaję suspicious
          O, mamo suspicious
          • ice_flower Re: na obame 03.06.14, 21:18
            Ale czemu? suspicious Jak może być na jeźdźca to na obamę nie może tongue_out big_grin Pewnie mnie wytną big_grin
            • zed-is-dead Re: na obame 03.06.14, 21:23
              No Obamę - to chyba w limurzynie, c'nie?
              • ice_flower Re: na obame 03.06.14, 21:26
                Ależ jesteśmy niepoprawni suspicious Politycznie big_grin
                • zed-is-dead Re: na obame 03.06.14, 21:33
                  Jakbym był niepoprawny politycznie, to bym napisał, ze w barakowozie...
                  • ice_flower Re: na obame 03.06.14, 21:36
                    No to ja jestem. I dobrze.. po cholerę mi poprawność big_grin Poprawna byłam do 40 -stki tongue_out
                    • zed-is-dead Re: na obame 03.06.14, 21:40
                      ... albo w Bambo-Jecie...
        • czarny.onyks Re: na obame 03.06.14, 22:35
          nie musisz mówić....ja wiembig_grin tongue_out
          • ice_flower Re: na obame 04.06.14, 19:11
            A gdzież Ty się podziewasz, że takie wątki przechodzą Ci koło nosa? big_grin Pomyśl, ileż kreatywności może wywołać takie stwierdzenie tongue_out Eszsz.. ta moja wyobraźnia.. Nie wiem czasami, śmiać się czy płakać uncertain Nic powagi we mnie. Ni za grosz. A wiek zobowiązuje chyba.. suspicious
            • czarny.onyks Re: na obame 04.06.14, 22:17
              tak jakoś...czasu brakwink

no i się znudziłam pisaniem....wolę rozmowy w innych okolicznościach przyrody...
              • tdf-888 Re: na obame 04.06.14, 22:30
                eeee no czo ty? wyłamujesz się?
    • zed-is-dead Re: na obame 03.06.14, 21:20
      Strasznie dużo policji w stolycy z okazji jego wizyty. Boją się, że coś ukradnie?
    • tdf-888 Re: na obame 03.06.14, 21:35
      ech... a mogłem tam być a tak dzień zmarnowany sad
      w tv widziałem, że miejsca na chodnikach było sporo smile
      może jutro się wybiorę. a to tak się zniechęciłem, bo nie wiedziałem dokładnie, o której gdzie kiedy.
      • zed-is-dead Re: na obame 03.06.14, 21:40
        Zmarnowany by był, jakbyś poszedł. smile
      • maruda2 Re: na obame 04.06.14, 13:10
        wczoraj przed Mariottem na Emili Plater można było spokojnie zająć miejscóweczkę, generalnie więcej było policji i dziennikarzy niż zwykłego luda

tdf-888 napisał:

> ech... a mogłem tam być a tak dzień zmarnowany sad
        > w tv widziałem, że miejsca na chodnikach było sporo smile
        > może jutro się wybiorę. a to tak się zniechęciłem, bo nie wiedziałem dokładnie,
        > o której gdzie kiedy.
    • tdf-888 Re: na obame 03.06.14, 21:56
      powiedział, że nie mają lepszych przyjaciół niż polska.. hmm.. ciekawe czy każdemu tak gada big_grin
      • zed-is-dead Re: na obame 03.06.14, 21:58
        A masz jakieś wątpliwości?
      • lesher Re: na obame 03.06.14, 21:58
        Gadanie wiele nie kosztuje...
        • tdf-888 Re: na obame 04.06.14, 17:02
          ale że nie mają większego/lepszego przyjaciela na świecie... tak powiedział...
          i że już nigdy nie zostaniemy sami..
          w kontekście książek historycznych to niby nic się nie dzieje, ale...
          czuję się jak byśmy uczestniczyli w czymś ważnym. wiele słów poszło pod adresem rosji.
          • tdf-888 Re: na obame 04.06.14, 17:09
            wiecie chodzi mi o to, że jak się czyta historię, to są lata.. dziesiątki lat, niby nic się nie dzieje. jeszcze 2 lata temu były euro2012, także tam.. nawet im poniekąd zazdrościłem, że stadiony jakby ładniejsze i bogatsze.. i finał tam (acz to że większość reprezentacji na pobyt wybrała polandie znamienne).. a teraz taka burza, hmm.. hmm.. jak ruskim pozwolą, to będziemy następni sad
            • raziel24 Re: na obame 04.06.14, 17:26
              "jak ruskim pozwolą, to będziemy następni"
              Jeżeli Rosja sama bez poparcia bogatych krajów by się na Polskę połasiła to zaufanie do tego kraju na rynkach finansowych oraz polityczne by runęło do takiego stopnia, że by się już nie pozbierała więc atak nam nie grozi Polska to nie odizolowana słaba na "międzynarodówce" Ukraina czy mała Gruzja. Dzisiaj liczy się przede wszystkim pieniądz a Rosjanie nie są idiotami planują mądrzej niż się wydaje i balansują zgrabnie na krawędzi kalkulując. A zresztą co zrobisz? Nic nie zrobisz, nie ma co się martwić na razie.smile
              • tdf-888 Re: na obame 04.06.14, 17:38
                to przecież piszę. - poparcie = przyzwolenie, co za różnica; ruscy powiedzą, że chcą wrócić do strefy wpływów itp.. mają czym postraszyć. dlatego to jest ważne, jak z ukrainą wyjdzie. po pesymistycznemu wezmą wschó i południe żeby jakoś do naddniestrza się dostać, potem cała mołdawia, ukraina i jakoś pójdzie ;/
                co zrobię? spylam na zachód w razie co
                • witamina_b12 Re: na obame 04.06.14, 17:52
                  > co zrobię? spylam na zachód w razie co

"W razie co" to sądzę, że nie tylko Ty jeden będziesz miał taki pomysł... i już widzę jak zachód z otwartymi ramionami przyjmuje tych spylających...
                  • tdf-888 Re: na obame 04.06.14, 17:59
                    dlatego trzeba umieć wyczuć koniunkturę a nie zaklinać rzeczywistość wink
              • lesher Re: na obame 04.06.14, 20:24
                Niestety to nie takie proste - Eto Rossija.
                Wierchuszka ma to gdzieś.
                Już teraz wiadomo, że cała afera na Ukrainie odbije się niekorzystnie na rosyjskiej gospodarce (czytaj - zwykłych Rosjanach).Nas mnogo - jak powiadają.
                W Rosji filozofia "samodzierżawia" ma się dobrze od dawna. I jak pokazują ostatnie lata nie jest to pogląd uznawany tylko za historyczny.

Poczytaj sobie Dugina (geopolityka.net/geopolityka-postmoderna/), wpływowego doradcy w resortach siłowych, prawdopodobnie mającego bardzo mocny wpływ na poglądy Putina.

Jeżeli komuś tam na górze ubzdura się aneksja "Priwiślańskijego kraja", to to zrobią, bez względu na koszty społeczno-gospodarcze.
                Jedyne co mogłoby ich odstraszyć, to groźba odpowiedzi siłowej.
                A na razie na to nie wygląda żeby ktokolwiek chciał "umierać za Polskę", gdyby doszło do kryzysu.

Do momentu relokacji bombowców strategicznych i/lub pocisków z głowicami atomowymi na terenie Polski te wszystkie deklaracje to puste słowa, w rzeczywistości nic nie warte.
                • lesher Re: na obame 04.06.14, 20:25
                  Link prawidłowy
                • raziel24 Re: na obame 04.06.14, 23:00
                  Wiesz tylu ekspertów już się na ten temat wypowiadało, że naprawdę ciężko jest dojrzeć prawdę zwłaszcza, że media nam w tym nie pomagają i panuje powszechna dezinformacja czy też propaganda po każdej ze stron.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka