szarlotka_ja 01.04.16, 21:47 ...sobie nabyłam, i witaminę B (ze wskazaniem na 6). Sądzicie, że pomoże na nerwy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maruda2 Re: Magnez... 01.04.16, 21:54 to chyba zależy, czy mocno w to uwierzysz mnie pomaga raczej jakaś aktywność fizyczna, chociażby nawet latanie ze szmatą Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Magnez... 01.04.16, 21:59 A nie, latanie ze szmatą to mnie jeszcze bardziej dobija. Aktywność fizyczną to zwiększyłam ostatnio. Jak magnez nie pomoże to chyba już tylko psychiatra zostanie ;p Odpowiedz Link
maruda2 Re: Magnez... 01.04.16, 22:01 a na jaką ? może trzeba jakiś boks, albo jakie inne sztuki walki Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Magnez... 01.04.16, 21:55 A co Szarlottę tak denerwuje? Marzec przecież już się skończył. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Magnez... 01.04.16, 22:01 Życie proszę Sila, życie. Nie umiem dojść do siebie po zapaleniu najpierw oczu, potem zatok w końcu zeszło na płuca. I wciąż mnie męczy kaszel, co mnie już wkurza. Myślałam, że jak przejdzie marzec to się skończy ale jakoś nie Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Magnez... 01.04.16, 22:08 Podobno był w C-nie przed świętami. Myślałam, że Sil śledzi jego grafik. Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Magnez... 01.04.16, 22:10 Nie, no skąd. Ten pan zupełnie mnie nie interesuje. Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Magnez... 01.04.16, 22:22 Nie bardzo. Ale po Tik Taku (chyba?) była bajka, która mi się podobała. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Magnez... 01.04.16, 22:26 A to już nie pamiętam, bo za TV nigdy nie przepadałam, ale Tik Tak lubiłam. Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Magnez... 01.04.16, 22:28 "Cudowna podróż" chyba się ta bajka nazywała. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Magnez... 01.04.16, 22:36 Coś mi tytuł mówi, ale nie pamiętam bajki. Choć książkę chyba taką miałam. Muszę se zerknąć do internetów Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Magnez... 01.04.16, 22:45 No tak. Sympatyczna bajka to była skoro do dziś ją pamiętam. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Magnez... 01.04.16, 22:47 Kiedyś były naprawdę fajne bajki, nie to co teraz Odpowiedz Link
nerw_rdzeniowy Re: Magnez... 01.04.16, 22:14 Niesamowicie współczuje, rozumiem Twoje zdenerwowanie i przygnebienie. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Magnez... 01.04.16, 22:18 Mnie nie należy współczuć. Mnie należy dać solidnego kopa, żeby się w końcu pozbierać do życia. Odpowiedz Link
nerw_rdzeniowy Re: Magnez... 01.04.16, 22:23 Wiem jak przygnębiające może być mocowanie się z przewlekłymi chorobami. Tu chyba kop nic nie pomoże. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Magnez... 01.04.16, 22:30 No nie wiem. Najbardziej przygnębiające (jak dla mnie) okazało się to jak takie chorowanie osłabia. Nie przypuszczałam, że po wejściu na drugie piętro, na które zwykle wbiegam, będę się musiała oprzeć o ścianę i złapać oddech, żeby nie zemdleć. Masakra. Odpowiedz Link
z-e-u-s Re: Magnez... 01.04.16, 22:48 Pozbieranie się do życia a choroba to chyba dwie różne sprawy? Nawet w przypadku depresji (jako choroby) kopniaki motywujące nic nie są w stanie zdziałać. Choroby trzeba wyleczyć. Motywacja do zmian w życiu to zupełnie inny temat. Odpowiedz Link
z-e-u-s Re: Magnez... 01.04.16, 22:17 Nie pomoże Na psychikę tylko działanie na przyczynę. No i słońce, sport. Alkohol też działa, ale trzeba uważać z ilością Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Magnez... 01.04.16, 22:19 Alkoholu nie mogę pić bo wciąż żrę te durnowate lekarstwa Się nie łączy przecież Odpowiedz Link
z-e-u-s Re: Magnez... 01.04.16, 22:28 Nie wiem, czy Twoje się łączy, w czasie studiów brałem długotrwale leki, które też się nie łączyło, a jak wiadomo życie studenckie do abstynenckich nie należy i żyję Ale pewnie to zależy od leków. Jeżeli w niedługim czasie przestaniesz zażywać, nie ryzykuj. Stosuj sport i słońce, weekend zapowiada się nieźle pod tym względem. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Magnez... 01.04.16, 22:32 Łeee, ja to jestem przepisowa. Jak w ulotce stoi napisane, że nie należy łączyć z alkoholem to nawet łyka wina nie zrobię Odpowiedz Link
z-e-u-s Re: Magnez... 01.04.16, 22:40 Mam nadzieję, że nie czytasz też skutków ubocznych, zanim wystąpią Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Magnez... 01.04.16, 22:42 Oczywiście, że czytam I obserwuję czy wystąpią. Niestety raz wystąpiły co się wiązało z wycieczką na SOR Odpowiedz Link
z-e-u-s Re: Magnez... 01.04.16, 22:49 To nie jest normalne Bierz i wierz, że zadziałają. Odpowiedz Link
pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Magnez... 01.04.16, 22:54 Może Szarlotcie pomoże solidna dawka witaminy D? ja pożeram takową od pewnego czasu i życie (jakby) stało się piększe Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Magnez... 01.04.16, 22:56 Też o witaminie D myślałam, ale jak weszłam do apteki to mi z pamięci uleciało i wzięłam B Odpowiedz Link