Dodaj do ulubionych

Papierologia

03.01.18, 18:43
NIE-NA-WIDZĘ papierów!!! Wrrrrrr....

A Wam jak idzie z dokumentowaniem? suspicious
Chyba, że Wy nie musicie... to zazdroszczę.
Obserwuj wątek
    • silencjariusz Re: Papierologia 03.01.18, 18:45
      Nic nie muszę.
      • szarlotka_ja Re: Papierologia 03.01.18, 18:49
        No to zazdroszczę...
        • silencjariusz Re: Papierologia 03.01.18, 19:05
          Dziękuję.wink
          • szarlotka_ja Re: Papierologia 03.01.18, 19:09
            A ja jeszcze w zeszłym tygodniu miałam trzy kartki pisania, a w tym już siedem. I tak ok. trzydzieści kompletów dzień w dzień, ech...
            • silencjariusz Re: Papierologia 03.01.18, 19:45
              Jak mus to mus. Nie ma, że boli.wink
              • szarlotka_ja Re: Papierologia 03.01.18, 19:52
                Wiem, ale nie byłabym sobą gdybym nie ponarzekała tongue_out.
                • silencjariusz Re: Papierologia 03.01.18, 20:00
                  Maruda, ot co.tongue_out
                  • szarlotka_ja Re: Papierologia 03.01.18, 20:36
                    Już mi (trochę) przeszło tongue_out.
                    • silencjariusz Re: Papierologia 03.01.18, 20:40
                      Ja lekcje odrabiam jeśli to Szarlottę pocieszy od niedzieli.wink
                      • szarlotka_ja Re: Papierologia 03.01.18, 20:54
                        W sensie, że Sil w końcu dojrzał do tego żeby maturę zrobić? wink
                        • silencjariusz Re: Papierologia 03.01.18, 21:08
                          W sensie, że przygotowuję się do opracowania testu, który każdy pracownik w moim PGR będzie musiał zaliczyć pod groźbą utraty uprawnień do pracy w pegieerowskich systemach informatycznych.wink
                          • szarlotka_ja Re: Papierologia 03.01.18, 21:36
                            Ja mogę na ochotnika rozwiązać big_grin.
                            • silencjariusz Re: Papierologia 03.01.18, 21:49
                              Jeszcze nie mam.tongue_out
                              • szarlotka_ja Re: Papierologia 03.01.18, 21:55
                                Łeee, a tak bym sobie coś porozwiązywała tongue_out.
                                • silencjariusz Re: Papierologia 03.01.18, 21:57
                                  Papierologia opanowana już?tongue_out
                                  • szarlotka_ja Re: Papierologia 03.01.18, 21:59
                                    Nie znoszę dziadostwa do domu wink.
                                    W robocie to opanowuję, staram się na bieżąco, ale nie wiem czy mi wyjdzie tongue_out.
                                    • silencjariusz Re: Papierologia 03.01.18, 22:02
                                      I słusznie. Pracuje się w pracy, a w domu odpoczywa.wink
                                      • szarlotka_ja Re: Papierologia 03.01.18, 22:06
                                        Pod warunkiem, że się chodzi tylko do jednej fabryki wink.
                                        Ja niestety do następnej muszę się solidnie przygotowywać tongue_out.
                                        • silencjariusz Re: Papierologia 03.01.18, 22:24
                                          Nikt nie mówił, że będzie łatwo.tongue_out
                                          • szarlotka_ja Re: Papierologia 03.01.18, 22:33
                                            Jak na razie się nie skarżę tongue_out.
                                            • silencjariusz Re: Papierologia 03.01.18, 22:39
                                              Czy narzekanie to skarżenie się?tongue_out
                                              • szarlotka_ja Re: Papierologia 03.01.18, 22:42
                                                Niech Sil sam zdecyduje, ja się nie znam tongue_out.
                                                • silencjariusz Re: Papierologia 03.01.18, 23:01
                                                  Dziś już za późno na to.tongue_out
                                                  Dobranoc.kiss
                                                  • szarlotka_ja Re: Papierologia 03.01.18, 23:03
                                                    I ja uciekam, słodkich snów kiss.
            • marcepanka313 Re: Papierologia 03.01.18, 19:45
              Co będzie pod koniec roku-strach pomyśleć 😉
              • szarlotka_ja Re: Papierologia 03.01.18, 19:52
                Nie strasz suspicious.
                • marcepanka313 Re: Papierologia 03.01.18, 20:21
                  Ja nie straszę. Przewiduję😃
    • witrood Re: Papierologia 03.01.18, 19:11
      Nie idzie, bo nie muszę. Co prawda wymuszają na mnie pisanie jakiś tam instrukcji na temat tego, co robię, na wypadek nieobecności, ale i tak większości tego nikt robić nie umie. wink
      • szarlotka_ja Re: Papierologia 03.01.18, 19:14
        Następny suspicious.

Było się uczyć Szarlotta... suspicious
    • sebbastek Re: Papierologia 03.01.18, 19:26
      Ale przyznajcie sami, że w naszym kraju wszędzie papierologia jest koszmarem. A komputery służą do jedynie do produkowania dokumentów. Wiem, że papier przyjmie wszystko ale jak jest zbyt dużo papierów to i tak nic się nie da znaleźć. A wiem co mówię. Pracuję jako magazynier w firmie produkcyjnej w której mamy system klasy ERP i... korzystamy z drukowanych w nim formularzy, mamy zeszyty wydań, pobrań i Bóg jeden wie do czego jeszcze. A jak przyjdzie coś wyjaśniać albo odszukać to można liczyć raczej na łut szczęścia niż na konkretną procedurę.
      Jakiś czas temu skończyłem logistykę i przyjmując się do firmy zapewniano mnie o sprawnym zarządzaniu i pracy w konkretnym systemie. A tu masz - szara Polska rzeczywistość i pozostałości po poprzednim systemie... tylko czy to nie zbyt długo już trwa?
      • marcepanka313 Re: Papierologia 03.01.18, 19:47
        Nie palisz?
        • sebbastek Re: Papierologia 03.01.18, 20:10
          Trwam już drugi dzień Marcepanko smile ciężko i nerwowo jest ale trwam smile
          • tdf-888 Re: Papierologia 03.01.18, 23:10
            Tabake polecam
            • sebbastek Re: Papierologia 04.01.18, 16:39
              Dziękuję ale spróbuję bez zastępowania czymkolwiek smile
            • marcepanka313 Re: Papierologia 04.01.18, 17:05
              Szczególnie podczas kataru😃
            • mavika_88 Re: Papierologia 06.01.18, 01:40
              Kubanskiego cygaro spalilam. Sie oczywiscie podzielilam bo nie sposob bylo tego spalic. I tak bym sie podzielila. Wczesniej ogladalismy filmik na yt jak sie do niego zabrac jak odpalic wink w pierwszej godz nowego roku poszedl.
        • sebbastek Re: Papierologia 03.01.18, 20:11
          Dziękuję za pamięć smile to ogromne wsparcie jak się okazuje bo aż mi troszkę nerwowość przeszła i uśmiech na pychol wyskoczył smile
          • marcepanka313 Re: Papierologia 03.01.18, 20:32
            Tylko troszkę?😃
            • sebbastek Re: Papierologia 03.01.18, 21:04
              wiesz... jeszcze dwa dni temu nie uśmiechałem się wcale...
              • marcepanka313 Re: Papierologia 03.01.18, 21:31
                Wszystko w trosce o wytrwanie w postanowieniu.
                Ty będziesz zły, wkurzysz kolegów z pracy, koledzy Ciebie i dymek pójdzie.
                • sebbastek Re: Papierologia 03.01.18, 21:46
                  I za tę troskę z całego serca Ci dziękuję big_grin
                  Trochę się tego boję Marcepanko choć z drugiej strony bardzo staram się nie wyżywać na ludziach tylko dla tego że mam zły humor smile oby do piątku...
      • silencjariusz Re: Papierologia 03.01.18, 19:49
        I trwać będzie na wieki. Zasada rozliczalności ma się świetnie.tongue_out
      • szarlotka_ja Re: Papierologia 03.01.18, 19:51
        Dzięki Ci o panie za ten pocieszający post tongue_out.
        Przynajmniej jeden mnie rozumie tongue_out.
        • sebbastek Re: Papierologia 03.01.18, 20:13
          Tylko ja się zastanawiam, czy czasami nie napisać do szkoły o zwrot kasy za naukę smile
          • marcepanka313 Re: Papierologia 03.01.18, 20:18
            Następna kartka papieru😉
            • sebbastek Re: Papierologia 03.01.18, 20:22
              Emilem to załatwie wink
        • sebbastek Re: Papierologia 03.01.18, 22:57
          Ach my, tonący w stertach wszechobecnych dokumentów papierowych, łączmy się w nadziei na popularyzację tych elektronicznych i wspierających nas w pracy systemów komputerowych smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka