10.09.18, 22:17
Jest naprawdę sam, sam mieszka, sam spędza wolny czas, ogląda TV, idzie do kina, jedzie na wakacje. Ciekawi mnie ile osób tutaj piszących jest samotnych i samych? Nie liczę rodziny mieszkającej osobno lub znajomych tudzież przyjaciół jeśli ktoś z Was ma.
Obserwuj wątek
    • undead.mortis Re: Kto? 10.09.18, 22:20
      to odpadam heh
      mieszkam z córą i psiorem wink
      samotność zaczyna się jak obie śpią
      • aniolka13 Re: Kto? 10.09.18, 22:37
        Nie mam zwierzaka, bo na długo wychodzę z domu i jak chcę gdzieś pojechać to byłby kłopot co z nim zrobić, a kota nie za bardzo chcę. Sąsiedzi wyjeżdżają na całe lato do swojego domku za miasto a z innymi nie za bardzo się zżyłam.
        • undead.mortis Re: Kto? 10.09.18, 22:46
          kotów za bardzo nie lubię heh
          podobne charaktery musimy mieć
          i choć się kleją do mnie to wolę psy wink
          • dolores2222 Re: Kto? 11.09.18, 15:28
            O, mam dokładnie tak samo.
            Z córką podobnie, tylko ona prawie dorosła, to raz pomieszkuje ze mną, a raz z ojcem.
            Zależy, które z nas kiedy jej bardziej podpadnie tongue_out
            • to_ja_pisze Re: Kto? 11.09.18, 15:35
              smile))
            • tdf-888 Re: Kto? 11.09.18, 15:36
              Aha aha 😉
              • dolores2222 Re: Kto? 11.09.18, 16:34
                Czkawkę masz? suspicious
                Popij bo możesz się na śmierć zakrztusić. A żal byłoby tych milusich wypowiedzi.
            • undead.mortis Re: Kto? 11.09.18, 23:16
              mówisz prawie dorosła heh
              ja mam dwie 23 i 18 wink
    • kevinjohnmalcolm Re: Kto? 10.09.18, 23:01
      Jestem sam.
      Nie oglądam TV.
      Do kina chodzę sam.
      Na wakacje najczęściej jeżdżę sam, no chyba że to naprawdę niebezpieczna wyprawa i trzeba być w grupie, to wtedy jadę z podobnymi wariatami.
      Kota nie mam.
      Rodziny nie mam. Żadnej.
      Znajomi? Mają swoje rodziny, dzieci i są wiecznie zajęci, kursują tylko na trasie dom-praca-dom. Jak tylko jest okazja to zostają na nadgodziny w pracy i wtedy jeszcze mniej mają czasu na cokolwiek...
      • szarlotka_ja Re: Kto? 10.09.18, 23:04
        Nie nudno Ci na co dzień?
        • kevinjohnmalcolm Re: Kto? 10.09.18, 23:18
          Inteligentny człowiek nigdy się nie nudzi. Tak naprawdę mam tyle różnych zajęć, że doba za krótka, nie starcza mi czasu.
          Co innego gdybyś zapytała czy nie czuję się samotny. Nazwa tego forum chyba tłumaczy wszystko.
          • silencjariusz Re: Kto? 10.09.18, 23:28
            No ale przez to, że jesteś sam, to może odwykłeś zupełnie od bycia z drugą osobą i może kobiety wyczuwają, że nie masz takiej elastyczności i zdolności do zawierania kompromisów jak mają osoby, które są ciągle w jakichś związkach.wink
            • kevinjohnmalcolm Re: Kto? 10.09.18, 23:53
              Fakt, brak obycia z kobietą da się wyczuć u faceta natychmiastowo, na szczęście mam za sobą wieloletni związek i to raczej mi nie grozi. Ale tak ogólnie przyznaję, że kobiety mają niesamowity radar i potrafią wyczuć samotnego faceta z daleka i... ominąć go szerokim łukiem. Ta już jest świat zbudowany, że samotni mężczyźni celują w zarówno wolne jak i zajęte kobiety, z przewagą wolnych, samotne kobiety zaś są zainteresowane prawie wyłącznie zajętymi mężczyznami! Nie wziąłem tego z sufitu, jeżeli ktoś nie wierzy, to polecam lekturę poniższego opracowania (napisanego przez naukowców - kobiety), różnica jest szokująca:

appliedresearchandanalysis.files.wordpress.com/2015/06/parker-burkley-2009-mate-poaching-jesp.pdf

Na to więc wygląda że żeby zainteresować samotną kobietę trzeba już być w związku. Hmmm...
              • autoteliczna Re: Kto? 11.09.18, 10:58
                kevinjohnmalcolm napisał:

> Na to więc wygląda że żeby zainteresować samotną kobietę trzeba już być w związ
                > ku. Hmmm...

Ach, to już wiem, dlaczego faceci najpierw wiążą się z kobietą, a potem zostawiają ją dla innej wink
                • kevinjohnmalcolm Re: Kto? 11.09.18, 20:10
                  10/10 smile
              • aniolka13 Re: Kto? 11.09.18, 12:29
                To prawda, że jak długo jest się samotnym, to później trudno wpasować się w realia bycia z drugą osoba, chociaż brakuje jej, ale kompromisy są trudne.
                • kevinjohnmalcolm Re: Kto? 11.09.18, 22:42
                  aniolka13 napisał(a):
                  > jak długo jest się samotnym, to później trudno wpasować się w realia bycia z drugą osoba

No nie wiem, jakoś nie miałem problemu wpasować się w realia bycia z moją byłą, mimo że przed nią całe życie byłem samotny.
          • undead.mortis Re: Kto? 10.09.18, 23:29
            kryptoreklama heh
            • kevinjohnmalcolm Re: Kto? 10.09.18, 23:54
              A niby która część ma być reklamą?
          • letniaburza77 Re: Kto? 11.09.18, 06:34

> Inteligentny człowiek nigdy się nie nudzi.

Wow ! Życiowa prawda. Coś jak : chłopaki nie płaczą itp.
            • witrood Re: Kto? 11.09.18, 07:06
              Miałem tak do czasu. Samotność jednak jest nudna na dłuższą metę. Mnie nudzi i męczy tak jak bycie z niewłaściwą osobą.
              • kevinjohnmalcolm Re: Kto? 11.09.18, 10:14
                Fakt, samotność męczy, ale w ciągu dnia jest tyle ciekawych rzeczy do zrobienia. Naprawdę się cały siedzisz sobie w domu, nudzisz się i nic nie robisz?
                • witrood Re: Kto? 11.09.18, 12:29
                  Nie. Parę kawałków świata widziałem. Wszystkich nie mam ambicji. Trochę uprawiam sport. Chadzam do teatru i do kina. Uczę się czwartego języka obcego i piątego już nie mam ochoty. Możliwe, że znudziłem się sobą. )
              • aniolka13 Re: Kto? 11.09.18, 12:32
                Nie da się być z kimś tylko w imię tego, żeby nie być samotnym. Tak źle i tak niedobrze. Myślisz, że jak się spotka tę właściwą osobę to potem już będzie dobrze? Tylko gdzie ją spotkać?
                • witrood Re: Kto? 11.09.18, 12:47
                  Myślę, że się da, tyle że jeszcze do tego etapu nie doszedłem. wink
                  • aniolka13 Re: Kto? 11.09.18, 12:54
                    Myślę że się nie da, próbowałam sad
                    • aniolka13 Re: Kto? 11.09.18, 12:57
                      To nie jest tak, że zawsze byłam sama, ale nazwijmy to delikatnie źle trafiałam. Moje akcje już porządnie spadły, więc ostatecznie liczę się z tym, że taki stan rzeczy może już trwać w nieskończoność.
                    • witrood Re: Kto? 11.09.18, 12:57
                      Ja też. Nie byłem jednak strasznie zdeterminowany.
                      • aniolka13 Re: Kto? 11.09.18, 13:08
                        Ja róznie, bywało, że jak to mówią, chciałam losowi wyjść na przeciw tongue_out Ale minęliśmy się jakoś.
                        • witrood Re: Kto? 11.09.18, 13:28
                          Wychodzenie losowi na przeciw jest mocno przereklamowane. wink
                          • aniolka13 Re: Kto? 11.09.18, 13:36
                            No tak, ale w myśl zasady, że tonący brzytwy się chwyta. Miałam nadzieję, nawet wiarę w to, ze jak bardzo się postaram to się uda smile Inne powiedzenie "nic na siłę ". Sama mądrość ludowa
                • kevinjohnmalcolm Re: Kto? 11.09.18, 20:13
                  aniolka13 napisał(a):
                  > Myślisz, że jak się spotka tę właściwą osobę to potem już będzie dobrze?
                  > Tylko gdzie ją spotkać?

Jeszcze dodatkowa trudność: gdzie spotkać taka osobę STANU WOLNEGO? Już chyba prościej traffic szóstkę w Lotto...
          • autoteliczna Re: Kto? 11.09.18, 10:59

> Inteligentny człowiek nigdy się nie nudzi.

Nieprawda. Ja jestem inteligentna, a czasem mi się nudzi wink
            • dolores2222 Re: Kto? 11.09.18, 16:24
              No np. mnie brakuje tego nudzenia się we dwoje big_grin
            • kevinjohnmalcolm Re: Kto? 11.09.18, 20:14
              autoteliczna napisała:
              > Nieprawda. Ja jestem inteligentna, a czasem mi się nudzi wink

To oddaj mi ten nadmiar czasu, ja go z chęcią zagospodaruję. smile
              • autoteliczna Re: Kto? 11.09.18, 20:20
                Tylko wtedy, jeśli oddasz mi trochę swojej inteligencji wink
                • kevinjohnmalcolm Re: Kto? 11.09.18, 20:51
                  Nie ma sprawy. Tak naprawdę inteligencja przeszkadza w życiu. I to bardzo sad
                  • autoteliczna Re: Kto? 11.09.18, 20:56
                    Eeeeee, tam - nieprawda. Ja jestem inteligentna, ale mi nie przeszkadza. wink
                    Przeszkadza niektórym mężczyznom. Ale całe szczęście to nie jest mój problem - tym bardziej że tymi mężczyznami nie jestem zainteresowana.
                    Czy Ty nie masz analogicznie z kobietami?
                    No właśnie. smile
                    Nie łam się - trafisz na swoją wrażliwą, delikatną i inteligentną nimfę smile
      • undead.mortis Re: Kto? 10.09.18, 23:06
        z jednej strony można się odnaleźć w takim stanie
        z drugiej zapotrzebowanie minimalnej obecności drugiej osoby bywa uciążliwe
        przerabiałem przez jakiś czas podobny scenariusz ale wymiękłem
        • dolores2222 Re: Kto? 11.09.18, 15:30
          Ale jaki scenariusz? Bo nie wynika to z wypowiedzi..
          • undead.mortis Re: Kto? 11.09.18, 23:10
            wynika wynika tongue_out
    • witrood Re: Kto? 11.09.18, 06:55
      Ja i z czasem coraz bardziej mnie to męczy.
      • witrood Re: Kto? 11.09.18, 06:56
        Chociaż ostatnio w kinie byłem w towarzystwie.
        • marcepanka313 Re: Kto? 11.09.18, 07:20
          W kinie czy na filmie? wink
        • aniolka13 Re: Kto? 11.09.18, 12:35
          Mam sporo pracy, mam też swoje zainteresowania, tylko to w pojedynkę smakuje inaczej, żeby nie powiedzieć, że jałowiej. Można i da się tak zyć, bo jak nie można inaczej to przecież można tak. Próbuję od dawna i czasem mi nawet wychodzi.
          • witrood Re: Kto? 11.09.18, 13:08
            Mnie też wychodzi, ale po iluś tam latach sprawia zdecydowanie mniejszą przyjemność.
            • dolores2222 Re: Kto? 11.09.18, 15:35
              Jak ja was doskonale rozumiem. Nie macie pojęcia.
              Dzisiaj np. w robocie kocioł i furia szefowej.
              Koleżanka najlepsza też podkorbiona bo ona blisko szefówki to jej sie udziela.
              A ja nie wiedząc o złych wiatrach z pytaniem niewygodnym (o czym też nie wiedziałam) poszła, no i się zaczęło. Huragan i trzęsienie ziemi. Bo na kogoś wytrząś się trzeba było sad
              Wracam do domu i? Pustooo... Dobrze, że mam tego piesora, który zawsze prezentuje mi takie pokłady radości, że chcąc nie chcąc się uśmiecham. Ale pies to pies. Nie powie dobrego słowa, nie przytuli, nie potrzyma za rękę i nie powie: miej to wszystko w dupie, najważniejsze, że jesteś...
              Tylko tyle i aż tyle.
              • to_ja_pisze Re: Kto? 11.09.18, 17:48
                nie ma co gloryfikować związku, bo mogłoby być tak, że w pracy dym, a w domu też syf
                • dolores2222 Re: Kto? 11.09.18, 19:13
                  Po to człowiek dojrzewa i uczy się na błędach, żeby wejść w nowy związek i pracować, pracować i pracować nad nim, by ów syf się nie wydzielał wink
                  • to_ja_pisze Re: Kto? 11.09.18, 19:17
                    Wiesz, ludzie są tylko ludźmi. Drugi człowiek też może mieć kiepski dzień w pracy i masz pozamiatane, ale w dobrym związku można otrzymać wsparcie. Przynajmniej powinno się takie otrzymać.
                    • dolores2222 Re: Kto? 11.09.18, 19:50
                      Znam takich. 40 lat razem. Nie, nie sielanka. Bywa na ostro. Ale jak co, to jedno za drugim murem przeciwko całemu światu. smile
                      Tak bym chciała,
                      tak nie będę miała.
                      • to_ja_pisze Re: Kto? 11.09.18, 20:13
                        Hmm, kurde jak tak szybko i dobrze poszukać, zadbać o zdrowie to może się jeszcze uda? wink))
                      • autoteliczna Re: Kto? 11.09.18, 20:27
                        A skąd wiesz, że nie będziesz miała?
                        Proszę jeden konkret przynajmniej.
                        Tylko mi się nie czepiaj tych 40 lat - nie ze mną te numery wink
                        • dolores2222 Re: Kto? 11.09.18, 20:35
                          Samoświadomość kochanie tongue_out
                          • autoteliczna Re: Kto? 11.09.18, 20:38
                            Ale która samoświadomość - ta normalna czy ta po renacie? wink
                            Konkrety proszę, drugi raz mówię.
                            • dolores2222 Re: Kto? 11.09.18, 20:42
                              Trochę się złościsz? Lubię cię taką tongue_out
                              • autoteliczna Re: Kto? 11.09.18, 20:49
                                Każdy lubi smile
                                Konkrety proszę po raz trzeci.
                                A jak nie, to przynajmniej odwołaj swoje proroctwo. wink
                                • dolores2222 Re: Kto? 11.09.18, 20:52
                                  Mnie niełatwo jest przygiąć do ziemi. Można naciskać, naskakiwać, a jak już przy ziemi leżę to odbijam się i fiut do góry. Taka witka wink
                                  Słońce, wiem, że chcesz dobrze, ale to nie proroctwo a realia smile
                                  • timiy2 Re: Kto? 11.09.18, 22:17
                                    dolores2222 napisała:
                                    > ..., ale to nie proroctwo a realia smile

dobrze powiedziane...
                                    • autoteliczna Re: Kto? 11.09.18, 22:21
                                      Dolorciu, już nie musisz niczego odwoływać smile
                                      Widzisz, jak się z Timym rozumiecie. Dobrze, że bierzecie ten ślub.
                                      I to dzięki komu? wink
                                      • autoteliczna Re: Kto? 11.09.18, 22:25
                                        A tak serio - to jeszcze z Tobą nie skończyłam, Dolorka.
                                        Już ja Cię nauczę pozytywnego podejścia do siebie. smile
                                        Spadam na chwilę
                                        kiss
              • undead.mortis Re: Kto? 11.09.18, 23:11
                moja potrafi to wyrazić heh
    • to_ja_pisze Re: Kto? 11.09.18, 15:36
      W sumie to dopiero będę naprawdę samotna za rok pewnie.
      • aniolka13 Re: Kto? 11.09.18, 16:19
        To doceniaj ten rok.
        • to_ja_pisze Re: Kto? 11.09.18, 17:44
          no...masz rację, to towarzystwo zawsze doceniam, zwłaszcza, że to wartościowy człowiek wyrósł
          patrzę i myślę, że cały trud zaprocentował mądrym, refleksyjnym ludziem
          • autoteliczna Re: Kto? 11.09.18, 20:34
            dla Was: kiss
            • to_ja_pisze Re: Kto? 11.09.18, 20:45
              smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka