finka9 03.02.09, 12:23 Obejrzałam ostatnio "Katedrę" Tomka Bagińskiego.Cała historia opowiedziana w siedem minut w taki sposób ,że siedziałam przed ekranem jak zaczarowana.Panie Tomku ,wielki ukłon . Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kawamija Re: KATEDRA 03.02.09, 13:28 Katedry niestety nie oglądałam poza krótkimi fragmentami.Niedawno była premiera filmu "Siedem bram Jerozolimy", będącego połączeniem koncertu Krzysztofa Pendereckiego z animacjami Tomasza Bagińskiego. Niestety tez jedynie widziałam fragmenty, ale ......wrazenie niesamowite. Odpowiedz Link
jeszcze.ja.live Re: KATEDRA 03.02.09, 14:39 pl.youtube.com/watch?v=bHeE7DHrqc8&feature=related Odpowiedz Link
kawamija Re: KATEDRA 03.02.09, 14:54 Dzieki.......z wielką przyjemnością obejrzałam.... Odpowiedz Link
lorelei74 Re: KATEDRA 03.02.09, 15:42 Polecam przeczytać inspirację Pana Tomasza do tego filmu - czyli opowiadanie "Katedra" Jacka Dukaja ... Odpowiedz Link
finka9 Re: KATEDRA 03.02.09, 16:38 Ja dostałam w prezencie pełną wersję Katedry na dvd wraz z książką.Na płycie są komentarze autora. Facet włożył ogrom pracy w ten projekt. Jest wiele szczegółw nad którymi pracował miesiącami ,a są one prawie niezauważlne dla widza. Bagiński przyznaje że najwięcej pracy kosztowała go animacja postaci bohatera,którego tak znienawidził ,że cieszy się z tego co go spotkało. Odpowiedz Link
mar-ek_001 Re: KATEDRA 03.02.09, 18:33 cześć masz zupełna racje duży ukłon dla twórcy też byłem pod wrażeniem naprawdę świetnie zrobiony film Odpowiedz Link
ladybird_77 Re: KATEDRA 03.02.09, 18:59 A Fallen Art - Sztuka Spadania może ktoś widział? Polecam Odpowiedz Link
mar-ek_001 Re: KATEDRA 03.02.09, 19:27 Fallen Art dobry ale to czarny humor taniec nieźle wyszedł Odpowiedz Link