Dodaj do ulubionych

Lodowka Smeg-opinie

IP: 193.105.110.* 31.08.10, 11:44
Witam serdecznie.
Czy ktos z Was posiada lodowke retro Smeg? Bardzo podoba mi sie
stylistyka , ale nie wiem jak one sprawuja sie na codzien. Czy to
jest aby na pewno lodowka, a nie kolorowy gadzet.
Bylabym wdzieczna za wszelkie info.

Z pozdrowieniami
Obserwuj wątek
    • martmarta Re: Lodowka Smeg-opinie 31.08.10, 17:17

Ja mam bordową retro, jest bardzo fajna, chociaż ma stosunkowo
      niewielką pojemnośc zamrażarki, ale da radę. Musisz tylko pamiętać o
      wypuklości drzwi, jeżeli lodówka ma się otwierać na ścianę, czy inny
      mebel. Ja tego nie wzięłam pod uwagę i musialam upiłować kawałek
      parapetu ;) Poza tym jest trochę głośna, ale może to dla tego, że
      jeszcze jej nie wypoziomowałam. No i jest prze-śliczna :)
    • Gość: henrry Re: Lodowka Smeg-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.11, 17:49
      Jak ktoś się orientuje ,to wie , że Smeg chłodziarki produkuje w Gorenje.
      A więc za połowę ceny masz to samo, chyba ,że chcesz zapłacić za logo naklejone na drzwiach,
      jak to dzisiaj czyni wiele osób szukając nobilitacji w sprzęcie z tzw. dobrym logo.
    • Gość: annam Re: Lodowka Smeg-opinie IP: *.162.63.212.ip.interplus.com.pl 14.06.16, 16:04
      A w moje ślicznej pomarańczowej lodówce właśnie - ni stąd, ni zowąd - urwał się zawias, który trzymał obie pary drzwi (model FAB30). Pękł w miejscu mocowania śruby i drzwi poleciały na mnie podczas otwierania rano.... Nie wiem, czy to wada materiału, czy konstrukcji, ale nie sądziłam, że takie coś może przytrafić się lodówce za ponad 7 koła. Ba, nie spotkałam się z takim przypadkiem w żadnej lodówce. Taka sytuacja po 5 latach użytkowania, więc już po gwarancji. Za wymianę zawiasa zapłacę w serwisie 390 PLN, także ten.
    • Gość: Artur Re: Lodowka Smeg-opinie IP: 212.180.156.* 17.06.17, 08:05
      Moja lodówka SMEG po trzech latach użytkowania nadaje się na śmietnik. Wyciek gazu z instalacji - usterka nie do naprawy. Jak na lodówkę za ponad 8 tysięcy to uważam, że nie była warta swojej ceny. Ponadto od początku była głośna, ale do tego można było się przyzwyczaić. Podsumowując: ładnie wygląda ale jakość beznadziejna za tą cenę. Model FAB32LVEN1 (limonka).
    • skyfall001 Re: Lodowka Smeg-opinie 15.09.17, 08:48
      Coś słyszałem o tej firmie, ale ogólnie nie znam jej i sam się zastanawiam ile jest warta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka