Dodaj do ulubionych

Jakie kupic GARNKI-jakiej firmy sa dobre????

IP: *.autocom.pl 06.01.05, 12:35
Prosze doradzcie mi --łącznie z ceną--, bo wybieram sie w najbilzszym czasie na zakupy garnkowe:).Pozdrawiam serdecznie
Obserwuj wątek
    • dispell Re: a może... 06.01.05, 12:47
      Tutaj chyba nie ma "złotego" środka - każdy będzie chwalił swoje...Z mojego
      doświadczenia wynika, że te są dobre na jakie stać naszą kieszeń...)))Ale
      jednak dam radę małą - obejrzyj garnki na allegro i pozadawaj pytania
      sprzedawcom - większość z nich daje nawet gwarancję na nie więc komfortowo
      możesz się zrealizować w kupnie...i mieć więcej czasu na zastanowienie. W
      sklepach niestety zbyt szybko jesteśmy zmuszeni podejmować decyzje i w
      większości wypadków kupujemy nie to co byśmy chcieli...)))Powodzenia!!!
    • Gość: jak_malyna zasada jest jedna IP: 217.11.136.* 06.01.05, 13:29
      garnki musza miec grube dno. cala reszta ma niewielkie znaczenie. (za wyjatkiem
      ceny oczywiscie)
      • dispell Re: zasada jest jedna 06.01.05, 13:36
        Moja siostra nie słuchając rad kupiła gary za prawie 1500 złotych, z dnem
        akutermicznym i po miesiącu oddała...urywały się w nich ucha i trzymadła od
        pokrywek...)))
        • Gość: wymagająca Re: zasada jest jedna IP: *.devs.futuro.pl 06.01.05, 17:45
          Mam płytę ceramiczną i garnki nierdzewki z grubym dnem, czyli wszystko jak
          należy. Problem w tym, że we wszystkich potrawach czuję METAL. Próbowałam
          różnych nierdzewek w zależności od materiału i firmy, zawsze to samo. Ogólnie
          moim skromnym zdaniem jedzonko z takich garów jest niesmaczne i jużżżżżż!!!!!!
          Marzą mi się garnki nierdzewne z grubym dnem ale coby środek miały emaliowany.
          Inny smak jedzonka, tego jestem pewna. A już rosół z takiego gara to
          profanacja, zresztą zupy też. Ale cóż płyta ceramiczna stawia wymogi grubego,
          prostego dna. Dziś baaardzo żałuję, że pozbyłam się gazu na korzyść płyty
          ceramicznej a co za tym idzie używania nierdzewek hlip,hlip,hlip :(

pozdrawiam

PS. Trzeba może napisać do Olkuskiej Fabryki naczyń emaliowanych, może coś
          wymyślą.
    • argonia Re: Jakie kupic GARNKI-jakiej firmy sa dobre???? 06.01.05, 18:11
      Mam od lat stal nierdzewną Lacosty i jestem zadowolona.Nie zmieniają smaku,choć
      wewnątrz zrobiły się takie opalizujące.Ale trzeba pytać,bo koleżanka kupiła
      stalowy (f-my nie znam) i okazało się,że nie wolno trzymać w nich kwasu
      (ulubione nasze zupki to kapuśniak,pomidorowa,ogórkowa,barszcze itp)!!!!!!!że
      nie wspomnę o bigosie,który wiele razy grzejemy w tym samym garze.
      Wolę nie myśleć,że moje garnki wchodzą w reakcję z produktami i wiążą w
      szkodliwe związki,które potem zjadamy ze smakiem.
      Taki zwykły teflon zjadłam w dużych ilościach.Wygląd kolejnch patelni na to
      wskazuje.Na nic drewniane łopatki.
      • Gość: moose Re: Jakie kupic GARNKI-jakiej firmy sa dobre???? IP: *.interecho.com / *.interecho.com 06.01.05, 19:15
        mam również płytę ceramiczną
        jestem bardzo zadowolony z garnków Lagostina ( stalowe )
        rondel ma 6 lat i jak nowy
        co do smaku bez zastrzeżeń
        używam też naczyń Tefala, raczej tych z wyższych serii
        ale ich żywot jest krótszy
        chwalę też sobie stalowe z serii IKEA 365+

• very_martini Re: Jakie kupic GARNKI-jakiej firmy sa dobre???? 06.01.05, 21:17
          >chwalę też sobie stalowe z serii IKEA 365+

Ja też sobie chwalę, i to bardzo bardzo bardzo! Szczerze polecam, najfajniejsze
          jest to, że zawsze mają zimne uchwyty. A minusem to, że żeby ładnie wyglądały,
          trzeba je porządnie wytrzeć, inaczej robią się zacieki.

16%VOL
          22%VAT

takie tam sobie forum homeopatia
    • dispell Re: żeliwne 06.01.05, 19:09
      Zaopatrzyłem się w żeliwne, grubie i ciężkie - nie powiem jakiej firmy, bo nie
      zwróciłem nawet uwagi, ale jakieś szwedzkie dodatkowo pokryte jakimś czymś - są
      genialne - swego czasu sprzedawano je w Geant...)))
      • Gość: czarka Re: żeliwne IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.01.05, 21:15
        tylko żeliwne, kupiłam ostsnio brytfannę fide i jestem w niej zakochana. to
        najlpeszy garnek jaki miałam. wrzucilam ostanio żeberka, zadzwoniła koleżanka i
        trochę się zagadałam ( 45 mint) zapomniałam o żeberach, które samodzielnie bez
        przypraw bez tłuszczu zarumieniły się i upiekły udusiły, choc powinny spalić na
        wiór.
        Do mojej żeliwnej brytfanny od dtamteh pory mam stosunek emocjonalny, a oprócz
        niej mam garnki zeptera, prezent od teściowej, które są owszem niezłe, ale sama
        bym za nie tej kasy nie dała
        • dispell Re: noooooooooooo.... 06.01.05, 23:13
          Brakuje mi (kiedyś w Gdyni były) prawdziwych cygańskich patelni, garów,
          brytfanek - qrna chata - majątek by na tym teraz zbili a im się nie chce...Raz
          jak spotkałem parę lat temu to z tyłu był napis: made in China...Qniec świata -
          mocium Panie...)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka