czarna_ms 13.09.05, 14:48 Witam :))) Czy ktoś może mi powiedzieć jaką średnicę powinny mieć otworki w foremce do muffin? Znalazłam kilka z różnymi średnicami i stąd moje na pozór głupie pytanie :))) Dzięki z góry, pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pinos Re: Foremki do muffinek 13.09.05, 14:51 To zależy, jakie muffinki chce się jeść ;o) Ja najbardziej lubię taki o średnicy szklanki, którą najlepiej wycina się ciasto na pierogi. Tzn. zwykłej szklanki. Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia Re: Foremki do muffinek 13.09.05, 16:46 A gdzie znalazłaś takie różnowymiarowe foremki do mufinek? Standardowo mają średnicę-tak jak Pinos napisała-szklanki czyli ok.8 cm. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_ms Re: Foremki do muffinek 14.09.05, 08:18 Dziuuniu, to są formy z otworkami ogólnie do ciastek, zresztą sama zajrzyj: www.genes.home.pl/piekarnictwo_1.php Pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia Re: Foremki do muffinek 14.09.05, 08:53 Aaa dołkownica znaczy się ;)Widziałam te,bardzo fajne są.Myślałam że gdzies w normalnym sklepie widziałaś i metalowe :) Do mufinek tę bym wybrała: www.genes.home.pl/cgibin/shop?info=F04&sid=06882424 nawet się nazywa mufina tak BTW ;) Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_ms Re: Foremki do muffinek 14.09.05, 09:00 Hehe, właśnie po napisaniu postu zaczęłam dokładniej przeglądać stronkę i też zauważyłam tą dłuższą nazwę :)) Niemniej jednak dziękuję za odpowiedzi wszystkim :))) Papa Monika Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_ms Re: Foremki do muffinek 14.09.05, 09:13 Ciągnąc jeszcze wątek - jedno pytanie: z przepisów, które krążą tu po Kuchni ile wychodzi muffinek? Taka jedna tacka? czyli około 8 sztuk o średnicy szklanki? Nie wiem ile kupić tych "dołkownic" ;))) Pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia Re: Foremki do muffinek 14.09.05, 09:25 Te przepisy z 375 g mąki to jest ok.2,5 szklanki,są na formę 12 dołkową z Ikei- ona ma średnicę dołka 7 cm i wysokość ok.3,5 cm.Powinnaś więc kupić dwie te mufinowe po 18.30 :) Odpowiedz Link Zgłoś