domin46 04.05.06, 13:25 W klasie IGM wyszło wszystko ujemnie. W klasie IGG p41 flag. kDa: dodatni, p17 kDa : słabo dodatni wniosek : wynik graniczny, wskazane powtórne badanie po 2-3tygodniach. Artur mógłbyś to skomentować i coś mi doradzić? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
artur737 Re: Moje wyniki WB 04.05.06, 16:36 Tak jak napisano: slabo dodatni. Czyli mozna interpretowac jako dodatni jezeli masz w miare przekonywujace objawy kliniczne. Gdyby objawy byly malo przekonywujace to wtedy nie za bardzo. Powtarzac po kilku tygodniach raczej nie ma sensu. Raczej moze po kilku miesiacach jak bardzo chcesz. WB zalezy od doswiadczenia danego laboratorium i na wyniki maja wplyw takie niby drobne czynniki jak np przeciag lub temperatura pokojowa. Dobre laboratorium bedzie wiec wykonywac badania w pomieszczeniu z klimatyzacja i dobrze kontrolowanym jezeli chodzi o czynniki fizyczne. Odpowiedz Link
darek_321 Re: Moje wyniki WB 04.05.06, 17:13 czy był robiony w Frydzie? pytam może trochę przekornie bo mój wyszedł b. podobny igg 41 i 17 dodatni a igm 41 słabo dodatni i konieczność powtórzenia (wynik graniczny). powiem tylko że lekarze nie uznają tego badania za miarodajne "bo zrobione w Frydzie". powtórzyłem w sanepidzie po 2 m-cach i czekam na wynik. (zabrzmi to może niepoważnie ale: oby dodatni) Odpowiedz Link
domin46 Re: Moje wyniki WB 04.05.06, 17:43 tak we Frydzie w Katowicach, słuchaj ja mam też silnie dodatni LATEX(+++) i musze się udać do reumatologa , bo tam może być problem. Powiedz mi jak zrobić badanie w Sanepidzie, i ile to kosztuje i czy w każdym sanepidzie mi takie badanie zrobią?? I mam prośbe, napisz w wątku jak wyszło Ci to drugie badanie jak będziesz miał wyniki. Ok? Odpowiedz Link
darek_321 Re: Moje wyniki WB 04.05.06, 18:29 robiłem w tym samym miejscu (dziwna zbieżność wyników- czyżby nierzetelni i dlatego lekarze podważają wiarygodność Frydy?). sanepid w k-cach na raciborskiej.zgłaszasz się albo z pobraną krwią albo pobiorą Ci na miejscu. cena 110 pln za jedną klasę. oczekuje się ok 2 tygodni. najlepiej zadzwoń wcześniej kiedy będą wykonywać testy.pozdr Odpowiedz Link
krystek67 Re: Moje wyniki WB 04.05.06, 18:29 ja również miałam robione WB u Frydy, a oto wyniki: IgG Antygen VIsE dodatni, Antygen p 41 flag.kDa dodatni Antygen p 21 kDa dodatni Antygen p 17 kDa dodatni Wniosek wynik dodatni IgM Antygen p 41 flag. kDa słabo dodatni Wniosek wynik ujemny Piszę bo mój wynik się trochę różni od Waszych Pozdrawiam Krystyna Odpowiedz Link
wawan1 Re: Moje wyniki WB 04.05.06, 18:45 Jak pisałam na priv- reumatolog, i kompeksowe badania na kolagenozy i inne reumatyczne. Toczeń na ten przykład daje dodatnie wyniki na borelkę i nie tylko. Jak wykluczysz reumatyzm, możesz się czepić boreliozy. Odpowiedz Link
wawan1 Re: Moje wyniki WB 04.05.06, 18:47 Za wcześnie wysłałam. Już dawniej pisałam o wynikach mojego WB we Frydzie i tak IgG p. 31 i 41 - wniosek słabododatni, IgM p. 31 i p. 41 - wniosek dodatni. Wiecie, troche zastanawiają mnie te wyniki Frydy. Za kilka miesięcy zamierzam zrobić w Sanepidzie w Katowicach lub Opolu. Odpowiedz Link