Dodaj do ulubionych

zmywarka kompaktowa

IP: *.icpnet.pl 13.02.06, 19:00
witam!
dzisiaj natknęłam się na zmywarkę kompaktową, co prawda widziałam ją w gazecie
ale bardzo mnie zaintrygowało to, że jest taka malutka. Ja w kuchni miejsca na
dużą nie mam a naczyń zmywac nie lubimy. czy ktoś mi może powiedzieć gdzie
taką zmywarkę można postawić - czy na pralce można?? mam niestety taką dziwną
kuchnię, ze na każdej ścianie są drzwi lub okna - stare budownictwo - w
związku z tym koło zlewu stoi pralka i miejsca tam nie ma chyba, że po
zlewem?? możecie coś doradzić? i jak z pojemnością takiej zmywarki??
dzięki za pomoc
Gocha
Obserwuj wątek
    • Gość: ich wszędzie może stać, nawet na stole. IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 13.02.06, 19:08
      ale jest faktycznie mała, na jedną, dwie osoby maksymalnie. Ale i tak wygodnie
      i duża oszczędność wody. Szybko się zamortyzuje.
      • wiorka_mrau Re: wszędzie może stać, nawet na stole. 17.02.06, 17:36
        Mieszkamy we dwójkę z mężem i dwoma kotami;-) zastanawialiśmy się nad normalną
        45, a w końcu kupiliśmy 60. Wydawało mi się, że to dużo.... teraz zmywarka
        chodzi co drugi dzień, czasem codziennie. Widziałam w sklepie tą kompaktową, dla
        mnie straszne maleństwo, chyba tylko na kilka kubków i talerzy, a garnki,
        patelnie, inne przybory? Zrób jak uważasz, ale dobrze to przemyślcie. My też nie
        mamy za dużo miejsca, ale na zmywarkę się zawsze powinno znaleźć - to teraz moje
        ukochane kuchenne "narzędzie".pozdrawiam
        • mazda25 Re: wszędzie może stać, nawet na stole. 02.03.06, 10:03
          Zmywarka musi stac blisko zlewu,bo przeciez czerpie stad wode i wydaje ja do
          kolanka.Wszystkie podlaczenia sa przy zlewie. Wielkosc zmywarki musi byc
          dopasowana do wielkosci rodziny.Sa trzy rodzaje polowka 45,45 i 60.Polowka to
          tylko dla kwawalera .45 uzywalam przez 16 lat przy 4 osob. rodzinie ale czasem
          chodzila 2 razy dziennie.60 jest optymalna na moja rodzine. Zmywarka jest
          swietna w malej kuchni,bo nie masz balaganu z brudnymi naczyniami,wszystko jest
          pochowane.Zastanow sie czy nie mozesz wstawic pralki do lazienki?!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka