jam33 17.08.06, 00:28 o rany - jaka? czy ktoś ma sposób na rybki we frytownicy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: artur Re: frytkownica IP: 213.17.223.* 17.08.06, 18:12 ogólnie unikaj frytownicy tefala konkretnie model prissima czy maxi fry. ja takową posiadam i po wylaniu oleju i dokładnym jej wyszorowaniu (matko jak tego nienawidzę-ta tłusta pokrywa sito i zbiornik oraz obudowa zalana olejem. :[) dno jest od oleju-nie wiem czemu. ogólnie pokrywę i sito myję w zmywarce bo mozna ale ten zbiornik?doprowadza mnie do białej gorączki oczywiście nie zostawiam oleju w środku bo uważam ze o lapie nieczystości! do frytownic tefala nic nie mam tylko ten model jest cienki. ogólnie polecam family oleocleam tefala. znajomi takową użytkują i sprawdza się świetnie i frytki dobrze smakują bo po smażeniiu całość stawia sie na pojemniku który filtruje olej i tam sobie jest. całosć mozna myć w zmywarce-sito pokrywa no i zbiornik. a co najważniejsze ma filtr i w kuchni nie śmierdzi. jak ja smaże frytki to robię to w piwnicy żeby w kuchni nie jechało. zapytasz czemu kupiłem taką kiepską frytownice-spieszyło mi sie a nie byłem przy kasie ale już nieługo sobie kupie nową! Odpowiedz Link Zgłoś
jam33 Re: frytkownica 20.08.06, 13:02 dzięki dzięki panie grochu... ja nie mam zmywarki (jeszcze). Widziałam frytkownice eldomu w inoxie i dziwnego kształtu i nie wiedzieć czemu w niskiej cenie. Frytkożercy w mojej rodzinie żyć mi nie dają a frytki Aviko na patelni albo w piekarniku to jest ersatz. czy ktoś ma jeszcze inne przemyślenia na temat tak poważny jak frytkownica:)? Odpowiedz Link Zgłoś