pestek79 24.01.07, 21:40 Witam Czy ktoś ma kuchnie z firmy Elprim Wika i może wypowiedzieć się na jej temat? Jesteśmy zainteresowani modelem Kora II. Pozdarawiamy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ziuta-g Re: Kuchnie Elprim Wika 26.01.07, 22:04 Ja mam ich kuchnię. Skąd jesteś i co chcesz wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
pestek79 Re: Kuchnie Elprim Wika 26.01.07, 23:50 Jestem z Warszawy. Interesują mnie wszystkie informacje odnoścnie tej firmy tj. jakość mebli, funkcjonalność, terminy wykonania oraz czy współpraca z firmą a dokładnie z przedstawicielem tej firmy układała się dobrze? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ziuta-g Re: Kuchnie Elprim Wika 27.01.07, 09:47 Moją robili ludzie z Grodziska pod Warszawą.Teraz nie mogę pisać,szef mnie śledzi,ale odezwę się wieczorem.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ziuta-g Re: Kuchnie Elprim Wika 27.01.07, 16:18 Nareszcie mam czas by coś napisać o mojej kuchni,ale mam wrażenie, że albo jesteś pracownikiem firmy handlującej meblami tej firmy,albo jesteś jakoś związany z producentem i robisz sondaż, ale mogę się mylić i odpowiem na Twoje pytania : 1.Jakość mebli - porządne,nie mam uwag 2.Funkcjonalność - moja mała kuchnia została bardzo wygodnie zaprojektowana przez sprzedawcę.Kuchnia jest wygodna i mam miejsce na wszystkie kuchenne akcesoria. 3.Współpraca z właścicielami super.Bardzo mili starsi ludzie.Obsługiwali nas po normalnych godzinach, a właścicielka w czasie rozmów pomagała mi zapanować nad moimi dziecmi,których nie miałam z kim zostawić. 4.Wszystko odbyło się w terminie.Nie mam żadnych uwag. Jestem zadowolona i moja kuchnia bardzo mi się podoba.Mam fronty wykończone venge w ramce z aluminium.Na karcie gwarancyjnej jest napisane model kora II/al to chyba to o co ci chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
pestek79 Re: Kuchnie Elprim Wika 27.01.07, 19:37 Dzięki za odpowiedź. Nie jestem z żadnej firmy sprzedajacej meble. Urządzamy z żonką mieszkanie i jesteśmy na etapie wyboru kuchni. Spodobała nam się propozycja tej firmy i chcieliśmy po prostu zasiegnąć "języka". Jesteśmy umówieni na spotkanie z przedstawicielem(warszawa, al reymona) tej firmy w środę. Po spotkaniu zamieszcze posta. Dzięki za informację Pozdrawiamy P.S. Pozdrów szefa :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ziuta-g Re: Kuchnie Elprim Wika 28.01.07, 09:23 Ja swoją zamówiłam w Grodzisku z kilku powodów.Pierwszy to cena.Też byłam w tym sklepie, chyba sie nazywaja Marena. i wyceniali moją kuchnię.W Grodzisku wyszło mi trochę taniej,drugi powód to czas, w którym mogłam rozmawiać w sklepie o kuchni i to jeszcze mając ze sobą moich dwóch bardzo ruchliwych synków.Zawsze dostosowali sie do mnie.Trzeci to to,że właściciel sam montował to co zaprojektował byłam spokojna,że wszystko będzie dobrze.Miałam złe doświadczenia z poprzednią kuchnią właśnie przez to,że kto inny zaprojektował a kto inny montował.Miałam kłopoty właśnie przez montażystów. Ale nie chce mi się pisać już na ten temat.Było,minęło. Teraz cieszę się moją nową kuchnią.Mam nadzieję,że i Twoja będzie fajna.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
pestek79 Re: Kuchnie Elprim Wika 28.01.07, 10:22 A mogłabyś podac mi namiary na przedstawiciela tej firmy w Grodzisku? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pestek79 Re: Kuchnie Elprim Wika 28.01.07, 10:28 dzięki już mam :-) Mogłabyś podać kiedy tą kuchnię zamawiałaś? Ile metrów potrzebowałaś szafek? O ile to nie kłopot moglabys podać specyfikację techniczną tj. czy łożyska plastikowe, czy nie, czy masz (oklreślenie laickie) dociągacze szafek co powoduje że nie ma trzasków. No i oczywiscie ile to Ciebie kosztowało? A gdbyś jeszcze przesłała zdjecie na maila gazety to byłoby cacko ;-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ziuta-g Re: Kuchnie Elprim Wika 28.01.07, 12:01 Kuchnię zamawiałam we wrześniu ub.r.Mam 6,50 mb.góra i dół. Na dole są miedzy innymi 3 szafki szulfadowe po 3 szuflady w każdej wszystkie z z cichym dociąganiem nie trzaskają.W górnych tez zawiasy które nie pozwalają trząsnac drzwiczkami.Trzy szafki górne mam oszklone.W zestawie jest tez 30 wysoka z koszami taka wyciagana do przodu.Lodówko-zamrażarkę mam do zabudowy schowana do szafki.Do umowy miałam dokładne rysunki techniczne z opisami szafek i wymiarami to nie wiem o jakiej specyfikacji technicznej mówisz.Z rysunków wszystko było jasne jak słońce.Przydały mi sie do rozmów z fachowcami:glazurnik,elektryk,hydraulik.Dałam im te rysunki i nic nie musiałam już tłumaczyć.Kuchnia była bardzo dobrze przygotowana do montazu mebli. Zdjęć kuchni ci nie wyslę,bo nie mam jeszcze cyfrówki. Aha,cały sprzęt do kuchni BOSCH,SIEMENS i BLANCO zamówiłam w tym samym sklepie.Do szuflad też jest różne dodatkowe wyposażenie.Robili mi jeszcze taką zabudowę wnęczki sami bo takiego mebla jak chciałam nie było w katalogu typowych.Wneka krzywa i na górze skos.Okropność.Wyszła cudnie.Mam tez młynek do zlewu i filtr do wody.Połączenie zlewu, zmywarki,baterii,młynka i filtra było bepłatne i zrobił to ich hydraulik.Jednym słowem pełen komfort.Najmilsze było to,że juz po skończeniu kuchni firma sama z własnej inicjatywy zrobiła mi prezent i zapłaciłam mniej niz było w umowie.Byłam zaskoczona jak ch...lera.Tak,że poszczególne ceny nic ci nie powiedzą,ale wydałam dużo.Warto było.Zyczę udanych zakupów. Odpowiedz Link Zgłoś