Gość: baska IP: *.aster.pl 05.03.07, 10:42 Stary się zepsuł. Czy możecie polecić dobrej jakośli czajnik elektryczny? Jest taki wybór na rynku, że ..... sama nie wiem, co wybrac...... Zalezy mi, żeby był cichy :) i na co jeszcze zwrócic uwagę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
myszz Re: Czajnik elektryczny 05.03.07, 11:24 nie kupij udziwnionych polączeń chromu z plastikiem bo w miejscu łączenia lubi przeciekać. /dwa razy już się nabralam/ Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Re: Czajnik elektryczny 05.03.07, 11:35 Zwroc uwage,by grzalka nie byla w srodku,tylko zabudowana-nie "zwapni"sie tak szybko.Znam ten bol,bo tu strasznie woda niszczy czajniki-nie wiem,ktory juz mam:) Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: Czajnik elektryczny 05.03.07, 17:29 Fetti - raz na jakis czas wrzuc do czajnika kwasek cytrynowy (jedna-dwie torebki, w zaleznosci od stanu zarosniecia, zreszta - moze byc po prostu sok z cytryny, co tam masz pod reka - octu nie polecam, bo smierdzi), duzo wody i zagotuj. Mozesz zawolac dzieci i pomadrzyc sie o zasadach i kwasach, kiedy bedziecie patrzec, jak na Waszych oczach kamien znika :) Tez mam czajnik z grzalka pod plytka, a i tak mi zarasta, wiec mam to opanowane. Tylko potem nie zapomnij wylac tej wody (jesli jest duzo kamienia, musi troche postac) - kawa na czyms takim jest parszywa :) Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Illi:) 05.03.07, 17:50 robilam tak sto razy:)Nasza woda parszywa jest i juz:)A mam juz chyba 15 dzbanek hehe:)Kwaski,octy,szorowanie drutkami-wszystko juz bylo:))) Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: Illi:) 05.03.07, 18:12 Z zostawianiem na noc itd? I Wy to pijecie? Ja bym sie bala. Moze jakis filrt czy cos? Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Re: Illi:) 05.03.07, 18:18 nic nie pomaga-woda niby super zdrowa,ale strasznie "kamieni"czajniki:)A z filtrami to tez roznie bywa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viola Re: Illi:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 22:25 ja mam czajnik philipsa cucina i ma grzałkę schowana pod dnem - mam go juz 3 lata( uzywany codziennie przez 5 osób) i dopiero teraz bede go musiała wyczyscic z kamienia ale go duzo nie ma bo od czasu do czasu wystarczy ze go wyplukałam i starczało Odpowiedz Link Zgłoś
elaola1 Re: Czajnik elektryczny 05.03.07, 13:21 Koniecznie powąchaj w środku.Nie ,to nie jest żart. Ja kupiłam i tak śmierdzi plastikiem ,że nie można go używać mimo wielokrotnego gotowania wody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kadet Czajnik elektryczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 13:45 Kup najtańszy. Taki za dwadzieścia parę złotych. Psują się one często ale korzystasz z gwarancji, wymieniasz i zawsze masz nowy. Te drogie psują się tuż, tuż po upływie gwarancji i możesz je wtedy wykorzystać tylko ku ozdobie albo w charakterze doniczek na przykład... Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Czajnik elektryczny 05.03.07, 14:23 zeby sie sam wylaczal i mial odpowiednia pojemnosc tudziez byl latwy do czyszczenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baska Re: Czajnik elektryczny IP: *.aster.pl 05.03.07, 14:38 Dzięki za podpowiedzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: Czajnik elektryczny IP: *.icpnet.pl 05.03.07, 15:22 zwróć uwagę na grzałkę (jak wyżej) i na filtr. Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: Czajnik elektryczny 05.03.07, 17:35 Grzalka pod plytka, samowylaczanie, ergonomia i - w mojej ciasnawej kuchni to wazne - zeby dal sie obracac na podstawie. Tzn zeby dalo sie go nasadzic na podstawe z kazdej strony, byle jak, a nie wpasowywac starannie dziurke do wypustki. Jesli jestes roztargniona, dopilnuj kupienia modelu z opcja samowylaczania sie w przypadku wlaczenia pustego czajnika. Nie daj sie nabrac na super-duper filtry ze zlota, diamentow i bogwieczego - wystarczy, zeby mial siteczko przy dziubku czy cos w tym stylu, zeby Ci kamien do herbaty nei lecial, odkamieniac sobie mozesz czajnik sama, bez placenia kilkudziesieciu zlotych za 'potrojny filtr o mocy wodospadu, dzieki ktoremu nanocząsteczki wapnia nie zbrukaja Twojego napoju' czy cos w tym stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Re: Czajnik elektryczny 05.03.07, 18:42 Proponuję przeniesienie wątku na forum obok "Wyposażenie kuchni" forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=124 Bez obrazy... Odpowiedz Link Zgłoś
bagatella A ja nie mam czajnika juz od dawna i 05.03.07, 18:52 sobie to bardzo chwale, mialam chyba z piec roznych madrych elektrycznych i wczesniej czy pozniej sie psuly i znow kolejny wydatek. kupilam wiec sobie super garnek z inoxu, taki bardzo gruby i solidny, i gotowanie wody w nim zajmuje mi mniej czasu jak w elektryku, szybciej i taniej, a i czyszczenie go zajmuje mi mniej czasu jak odkamienianie czy jakies inne sroly pierdoly czajnika. nigdy wiecej czajnika postanowilam, vavat inoxowy czubek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baska Re: co powiecie IP: *.aster.pl 05.03.07, 21:48 o takich wyborach? www.agito.pl/product/34948?cid=1120 www.agito.pl/product/34926?cid=1120 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pidżi Re: co powiecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.07, 20:12 polecam Tefal bo mam, co prawda plastikowy i ze zwykłą grzałką ale działa bez problemu już 7 rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krowa Muu Re: co powiecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 10:06 Philips Essecne, mamy od roku i sprawuje się bardzo dobrze. Ukryta płaska grzałka o dużej mocy, obrotowa podstawka (wygodnie się ustawia), po zagotowaniu kwasku cytrynowego i odczekaniu kilkunastu minut - zawsze jak nowy. Ma podwójny filtr który wg producenta: "działa na dwa sposoby: po pierwsze przyciąga cząsteczki kamienia znajdujące się w wodzie, po drugie zapobiega ich przedostawaniu się do napoju." Ale nie jest jakiś wyjątkowo cichy - podejrzewam że ze względu na dużą moc - woda zaczyna buzować kilka sekund po włączeniu. Drugi raz kupiłbym ten sam model. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krowa Muu Re: co powiecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 09:58 Philips Essence, znaczy się... Odpowiedz Link Zgłoś