Dodaj do ulubionych

Czajnik elektryczny

IP: *.aster.pl 05.03.07, 10:42
Stary się zepsuł. Czy możecie polecić dobrej jakośli czajnik elektryczny?
Jest taki wybór na rynku, że ..... sama nie wiem, co wybrac......
Zalezy mi, żeby był cichy :) i na co jeszcze zwrócic uwagę?
Obserwuj wątek
    • myszz Re: Czajnik elektryczny 05.03.07, 11:24
      nie kupij udziwnionych polączeń chromu z plastikiem bo w miejscu łączenia lubi przeciekać. /dwa razy już się nabralam/
      • fettinia Re: Czajnik elektryczny 05.03.07, 11:35
        Zwroc uwage,by grzalka nie byla w srodku,tylko zabudowana-nie "zwapni"sie tak
        szybko.Znam ten bol,bo tu strasznie woda niszczy czajniki-nie wiem,ktory juz mam:)
        • illiterate Re: Czajnik elektryczny 05.03.07, 17:29
          Fetti - raz na jakis czas wrzuc do czajnika kwasek cytrynowy (jedna-dwie
          torebki, w zaleznosci od stanu zarosniecia, zreszta - moze byc po prostu sok z
          cytryny, co tam masz pod reka - octu nie polecam, bo smierdzi), duzo wody i
          zagotuj. Mozesz zawolac dzieci i pomadrzyc sie o zasadach i kwasach, kiedy
          bedziecie patrzec, jak na Waszych oczach kamien znika :)

Tez mam czajnik z grzalka pod plytka, a i tak mi zarasta, wiec mam to opanowane.
          Tylko potem nie zapomnij wylac tej wody (jesli jest duzo kamienia, musi troche
          postac) - kawa na czyms takim jest parszywa :)
          • fettinia Illi:) 05.03.07, 17:50
            robilam tak sto razy:)Nasza woda parszywa jest i juz:)A mam juz chyba 15 dzbanek
            hehe:)Kwaski,octy,szorowanie drutkami-wszystko juz bylo:)))
            • illiterate Re: Illi:) 05.03.07, 18:12
              Z zostawianiem na noc itd? I Wy to pijecie? Ja bym sie bala.
              Moze jakis filrt czy cos?
              • fettinia Re: Illi:) 05.03.07, 18:18
                nic nie pomaga-woda niby super zdrowa,ale strasznie "kamieni"czajniki:)A z
                filtrami to tez roznie bywa:)
            • Gość: viola Re: Illi:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 22:25
              ja mam czajnik philipsa cucina i ma grzałkę schowana pod dnem - mam go juz 3
              lata( uzywany codziennie przez 5 osób) i dopiero teraz bede go musiała
              wyczyscic z kamienia ale go duzo nie ma bo od czasu do czasu wystarczy ze go
              wyplukałam i starczało
    • elaola1 Re: Czajnik elektryczny 05.03.07, 13:21
      Koniecznie powąchaj w środku.Nie ,to nie jest żart.
      Ja kupiłam i tak śmierdzi plastikiem ,że nie można go używać
      mimo wielokrotnego gotowania wody.
    • Gość: kadet Czajnik elektryczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 13:45
      Kup najtańszy. Taki za dwadzieścia parę złotych. Psują się one często ale
      korzystasz z gwarancji, wymieniasz i zawsze masz nowy. Te drogie psują się tuż,
      tuż po upływie gwarancji i możesz je wtedy wykorzystać tylko ku ozdobie albo w
      charakterze doniczek na przykład...
    • roseanne Re: Czajnik elektryczny 05.03.07, 14:23
      zeby sie sam wylaczal i mial odpowiednia pojemnosc
      tudziez byl latwy do czyszczenia :)
      • Gość: baska Re: Czajnik elektryczny IP: *.aster.pl 05.03.07, 14:38
        Dzięki za podpowiedzi :)
        • Gość: Monia Re: Czajnik elektryczny IP: *.icpnet.pl 05.03.07, 15:22
          zwróć uwagę na grzałkę (jak wyżej) i na filtr.
          • illiterate Re: Czajnik elektryczny 05.03.07, 17:35
            Grzalka pod plytka, samowylaczanie, ergonomia i - w mojej ciasnawej kuchni to
            wazne - zeby dal sie obracac na podstawie. Tzn zeby dalo sie go nasadzic na
            podstawe z kazdej strony, byle jak, a nie wpasowywac starannie dziurke do
            wypustki. Jesli jestes roztargniona, dopilnuj kupienia modelu z opcja
            samowylaczania sie w przypadku wlaczenia pustego czajnika.
            Nie daj sie nabrac na super-duper filtry ze zlota, diamentow i bogwieczego -
            wystarczy, zeby mial siteczko przy dziubku czy cos w tym stylu, zeby Ci kamien
            do herbaty nei lecial, odkamieniac sobie mozesz czajnik sama, bez placenia
            kilkudziesieciu zlotych za 'potrojny filtr o mocy wodospadu, dzieki ktoremu
            nanocząsteczki wapnia nie zbrukaja Twojego napoju' czy cos w tym stylu.
    • lunatica Re: Czajnik elektryczny 05.03.07, 18:42
      Proponuję przeniesienie wątku na forum obok "Wyposażenie kuchni"
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=124
      Bez obrazy...
    • bagatella A ja nie mam czajnika juz od dawna i 05.03.07, 18:52
      sobie to bardzo chwale, mialam chyba z piec roznych madrych elektrycznych i
      wczesniej czy pozniej sie psuly i znow kolejny wydatek. kupilam wiec sobie
      super garnek z inoxu, taki bardzo gruby i solidny, i gotowanie wody w nim
      zajmuje mi mniej czasu jak w elektryku, szybciej i taniej, a i czyszczenie go
      zajmuje mi mniej czasu jak odkamienianie czy jakies inne sroly pierdoly
      czajnika. nigdy wiecej czajnika postanowilam, vavat inoxowy czubek
    • Gość: baska Re: co powiecie IP: *.aster.pl 05.03.07, 21:48
      o takich wyborach?

www.agito.pl/product/34948?cid=1120

www.agito.pl/product/34926?cid=1120
      • myszz Re: co powiecie 06.03.07, 20:47
        w tym drugim widać ile jest wody :)
      • Gość: pidżi Re: co powiecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.07, 20:12
        polecam Tefal bo mam, co prawda plastikowy i ze zwykłą grzałką ale działa bez
        problemu już 7 rok.
        • Gość: Krowa Muu Re: co powiecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 10:06
          Philips Essecne, mamy od roku i sprawuje się bardzo dobrze. Ukryta płaska grzałka o dużej mocy, obrotowa podstawka (wygodnie się ustawia), po zagotowaniu kwasku cytrynowego i odczekaniu kilkunastu minut - zawsze jak nowy. Ma podwójny filtr który wg producenta: "działa na dwa sposoby: po pierwsze przyciąga cząsteczki kamienia znajdujące się w wodzie, po drugie zapobiega ich przedostawaniu się do napoju." Ale nie jest jakiś wyjątkowo cichy - podejrzewam że ze względu na dużą moc - woda zaczyna buzować kilka sekund po włączeniu. Drugi raz kupiłbym ten sam model.
          • Gość: Krowa Muu Re: co powiecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 09:58
            Philips Essence, znaczy się...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka