ewa250 21.06.07, 12:06 gdzie taką znajdę? wiem że isnieje ale nie moge jej znależć, a jedynie taka by nam się zmieściła w kuchni Pozdrawaiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: a Re: Zmywarka ładowana od góry.... IP: *.noname.net.icm.edu.pl 21.06.07, 14:27 ale jak od gory?? przeciez to niemozliwe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa250 Re: Zmywarka ładowana od góry.... IP: *.um.wroc.pl 21.06.07, 15:04 gdybym nie widziała też bym nie uwierzyła.... widziałam że jest taka... nie wiem jak toto się sprawdza ale widziałam w tv (i to nie był film s-f ;)), tylko nie wiem skąd ją wzięli i jak sie nazywa Odpowiedz Link Zgłoś
nenes22 Re: Zmywarka ładowana od góry.... 21.06.07, 15:59 Ewo - takie zmywarki istnieją, ale w gastronomi. Są one nie tyle ładowane od góry,co góra się podnosi, ładujesz i opuszczasz górną część zmywarki. Nazywają się one dokładnie kapturowe (np: www.kgf.pl/urz_gastronomiczne/pokaz_e.php?idn=29) . Są przeznaczone do gastronomii i są nieziemsko drogie. Być może na zachodzie jakaś firma wprowadziła nowość jaką jest zmywarka ładowana od góry, jednak w Polsce nie są one dostępne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa250 Re: Zmywarka ładowana od góry.... IP: *.um.wroc.pl 22.06.07, 11:03 znalazłam kapturową ale to nie taka ..... ta co ją widziałam była normalnej wielkości (pewnie 60-tka bo na taką mi wyglądała), otwierana z góry jak pralka ..... przeszukałam internet i nic...cóż, świat się nie zawali ale taka by mi pasowała najlepiej Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
nenes22 Re: Zmywarka ładowana od góry.... 21.06.07, 16:22 chyba, że chodziło ci o coś takiego www.carocelle.com/graphics/dishwash1.jpg - być moze dostępne, ale gdzie, to nie mam pojęcia :) Odpowiedz Link Zgłoś
bromba-i-inni Cos takiego może? 25.06.07, 09:11 www.skapiec.pl/site/cat/331/comp/95864 Odpowiedz Link Zgłoś
piokrza Re: Cos takiego może? 25.06.07, 14:32 a może chodzi ci o coś takiego ? :www.kitchenaid.com/catalog/product.jsp? src=briva++in-sink+dishwasher&cat=967&prod=624 zmywarka jest pod pokrywą obok zlewu. Tyle tylko że takie zmywarki robią tylko w USA i nie wiem czy w Polsce taką znajdziesz....dlatego może warto byłoby się zastanowić nad taką małą, kompaktową stawianą na blacie kuchennym... ---------------------------- Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
piokrza Re: Cos takiego może? 25.06.07, 14:34 www.kitchenaid.com/catalog/product.jsp?src=briva++in-sink+dishwasher&cat=967&prod=624 Odpowiedz Link Zgłoś
ewa250 Re: Cos takiego może? 30.06.07, 13:01 i chyba na tym się skonczy bo nie znalazłam tego ustrojstwa które byłoby idealne Odpowiedz Link Zgłoś
aina40 Re: Cos takiego może? 02.07.07, 01:27 I tą są kolejne fantazje forumowicza. Jakoś nie potrafię wyobrażić sobie zmywarki, która stojąc w typowej kuchni nie może być otwierana tradycyjnie. Typowy post - podpucha do odpisywania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska Re: Cos takiego może? IP: *.icpnet.pl 02.07.07, 07:00 Widać masz ograniczoną wyobraźnię... Dziewczyna potrzebuje-to szuka. Przypominam że do tego to forum służy, nie do dzielenia się przepisami na kaszankę między członkiniami koła gospodyń wiejskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agat Re: Cos takiego może? IP: *.chello.pl 12.07.07, 10:54 aina40, a może ona ma miejsce na zmywarkę tylko w rogu i nie może sobie pozwolić na pozostawienie pustego fragmentu ściany przylegającej do boku (żeby otworzyć drzwiczki) - ja to sobie wyobrażam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: se zawsze jest jakies wyjscie IP: *.3.cust.bredband2.com 12.07.07, 12:21 byc moze kosztem rezygnacji z innej szafki, przesuniecia piekarnika, itd. Zmywarki ladowane od gory czy szufladowe, nie dosc, ze marnej klasy energetycznej (B,C), sa rzadkoscia, nie wiadomo, jak z serwisem, a cenowo sa znacznie drozsze, niz tradycyjne. A te ladowane od gory sa malutkie (na 5 kpl) Byc moze gra nie jest warta swieczki. Do autora/ki: wrzuc szkic planu kuchni, wspolnymi silami moze uda sie znalezc rozwiazanie, jak pomiescic normalna zmywarke? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa250 Re: Cos takiego może? IP: *.um.wroc.pl 26.07.07, 12:55 problem polega na tym że nie ma teraz mozliwośc postawienia zwywarki nawet 45', bo musiałabym robic nową zabudowę kuchni, mieszkanie dopiero kupiliśmy i gdybyśmy mieli nadmiar kasy to na pewno zmieniłabym całą część kuchennną, ale zabudowa jest ok (2 letnia, zadbana i generalnie nie wymaga zmian), tylko brakuje zmywarki (miejsca na nia tez), więc pozostanie kupić kompaktowa i postawić w kącie... a z uwagi na to że jest to aneks kuchenny połączony z szumnie zwanym "salonem" to mam nadzieję tylko że nie będzie to wygladało dramatycznie .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: se Re: Cos takiego może? IP: *.3.cust.bredband2.com 26.07.07, 13:38 wlasnie dlatego, ze kuchnia jest otwarta na czesc dzienna, stojaca na blacie zmywarka szpecic bedzie bardzo IMHO. Zwlaszcza, ze to nie jest maly czajnik, ale kawal sprzetu. Jesli nie wrzucasz rysunku, napisz, jakie szafki (wymiary) masz (po kolei). Musi byc jakas 60 lub 45cm szafka, ktora da sie wymontowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa250 Re: Cos takiego może? IP: *.um.wroc.pl 30.07.07, 07:58 wymiarów jeszcze dokładnych nie mam bo.... mieszkanie dopiero odbierzemy, ale zmywarka zostanie zabudowana szafką z żaluzją dopasowaną tak żeby nie gryzła się z lodówka i kuchenką z piekarnikiem. Jak już będe moga to wrzuce szkic i wymiary Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
darka71 Re: Cos takiego może? 29.07.07, 16:09 Ja mam taką zmywarke ładowaną od góry. Jest na prowadnicach i wjeżdza do szafki. Mam ją w szafce pod zlewem. Kupiłam jakieś 5 lat temu za 990zł. Zmywarka firmy ARDO. img262.imageshack.us/img262/903/zmywarkazb4.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Zmywarka ładowana od góry.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 22:35 ..a czy jest ładowana od tyłu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megan-ok Re: Zmywarka ładowana od góry.... IP: 83.238.173.* 13.07.07, 23:17 Ja mam zmywarkę Ardo, o której mowa w poście wyżej. Interesowała mnie zmywarka, którą można było zamontować do istniejącej już kuchni, w której nie było miejsca na typową "45". Jest to zmywarka na 4 kpl naczyń, wysuwana na szynach teleskopowych. Po wysunięciu jej podnosi się od góry klapę i układa naczynia od góry. Mieści się ona pod zlewem. Jej wymiary to: szer-56cm, gł-41cm, wys-55cm. Posiada jeden poziom, jedynie drobne rzeczy jak np: 4 kubki można ustawić na dodatkowym drugim poziomie. Niestety na instukcji obsługi nie ma napisane jaki to model. Mam nadzieję, że jest jeszcze w sprzedaży, ja ją mam już 6 lat. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Zmywarka ładowana od góry.... IP: *.4.14.vie.surfer.at 18.10.13, 16:15 Wiem ze temat stary ale jest taka zmywarka o ktora pytasz! nazywa sie EUDORA 5005 MINI. Mam taka w domu jest ona ladowana od gory. Kupilam ja poniewaz chcialam zagospodarowac kat w kuchni do ktorego nie bylo innego dojscia jak od gory. Teraz mi sie zepsula bo mam juz pare lat i szukam nowej ale niestety chyba juz nie produkuja . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś