Gość: Monia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 13:44 Witam noszę się z zamiarem kupna zmywarki BOSH . Bardzo proszę o podpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bb111 Re: Jaka najlepsza zmywarka BOSH IP: *.238.90.1.ip.airbites.pl 16.01.08, 17:52 Ja kupiłam 2 tygodnie temu SGI55M45EU do zabudowy ale jeszcze nie mam zainstalowanej, bo czekam na meble. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb111 Re: Jaka najlepsza zmywarka BOSH IP: *.238.90.1.ip.airbites.pl 16.01.08, 17:57 Z powodu ciagłych przeprowadzek używałam już kilku zmywarek różnych firm i różnej wielkosci 45 , 60cm zintegrowane i nie. Oto moje spostrzezenia . -Tylko 60cm -Tylko bosch lub siemens (dla mnie nie ma tu różnicy). -Koniecznie składany kosz na dole (łatwiej układac garnki). -Funkcja 1/2 wsadu zupełnie zbędna , nie użyłam ani razu , chociaz była:) -Koniecznie zmywarka z programem mycia garów (niektóre nie maja) -Koniecznie maxymalna temp. 70C lepiej domywaja sie garnki. -Koniecznie funkcja opóźniania startu pracy (nawet nie wiedziałam , ze to tak przydatna funkcja). Nastawiam wieczorem , nad ranem sie myja jak jeszczcze sie , rano mam czyste naczynia . -Co do panela zakryty badz nie . Ja wole osobiscie odkryty . Estetycznie mi nie przeszkadza. Dla mnie wygodniejszy , więcej widzę,ale trzeba go czyscic . Przy zakrytym nic nie widziałam i to mnie denerwowało , poza tym ten panel zakrywajacy (szafka) na górze , szybko sie niszczyła od pary. Odłazila okleina szafki . To sa moje spostrzezenia . Mogę Ci polecic ten model Bosch SGI55M45EU sprawdzony a oprócz tego ma to wszystko co opisałam . Dla mnie zmywarka w domu jest naważniejszym urządzeniem , które jest non stop w użyciu .Musi byc bardzo dobra . To jest ocena Kwiatuszka z pażdziernika 2007- jej sugestie pomoły mi w wyborze. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb111 Re: Jaka najlepsza zmywarka BOSH IP: *.238.90.1.ip.airbites.pl 16.01.08, 18:02 www.euro.com.pl/zmywarki-do-zabudowy,a5,strona-2.bhtml - ale przed świętami kosztowała 2499 zl Wysyłam ci stronę żebyś o tej zmywarce mogła sobie przeczytać. A może ktoś doradzi Ci lepszą ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Jaka najlepsza zmywarka BOSH IP: *.pwradio.pl 17.01.08, 10:23 Ja mam tą:Bosch SRV45T23EU. Jest rewelacyjna, cichutka, bardzo dobrze domywa nawet przy 45 stopniach. Najkrótszy program ma około 30 minut. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kwiatuszek Re: Jaka najlepsza zmywarka BOSH IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.01.08, 20:22 Cieszę się , ze moja opinia sie przydała . Polecam jeszcze krótki program w zmywarce 30min . Naprawdę bardzo się przydaje . A wczesniej zapomniałam tego napisac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb111 Re: Jaka najlepsza zmywarka BOSH IP: *.238.90.1.ip.airbites.pl 21.01.08, 20:44 Witaj Kwiatuszku - jeszcze Ci nie podziękowałam , bo nie zainstalowałam tej zmywarki,a już się nie mogę doczekać. Napiszę do Ciebie po pierwszej próbie, bo dzięki Tobie ją kupiłam. Serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
anulina Re: Jaka najlepsza zmywarka BOSCH 20.01.08, 15:10 bosch to jest super firma jesli chodzi o zmywarki! radziłabym tylko wziąć taką z a la programatorem - będziesz widzieć na jakim etapie jest zmywanie. ja mam bez programatora i żałuję :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb111 Re: Jaka najlepsza zmywarka BOSCH IP: *.238.90.1.ip.airbites.pl 22.03.08, 16:02 Kwiatuszku obiecałam Ci że jak zainstaluję zmywarkę to do Ciebie napiszę. Uzywałam ją dopiero 2 razy raz zmywała na krótkim programie 45 stopni - rewelacja , drugi raz na Auto 55- 65 stopni ale to juz trwało o wiele dlużej. Napisz mi proszę jakich programów najcześciej używasz i do czego , oraz jakich srodków (ja dałam tylko sól i kostki z Calgonit nie wiem czy powinnam też dać nabłyszczacz. Miałam w domu remont i nie miałam czasu dokładnie przeczytać instrukcję , zrobię to dopiero w Święta. Serdecznie Cię pozdrawiam życząc zdrowych i wesołych Świąt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Jaka najlepsza zmywarka BOSCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.08, 15:28 I jak z użytkowaniem zmywarki? w planach mam zakup właśnie tej zmywarki, możesz powiedzieć coś więcej na jej temat? Czego dokładnie używasz, chodzi mi o środki chemiczne i programy. :) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
lookbill Re: Jaka najlepsza zmywarka BOSCH 13.04.08, 15:45 Ja mam Boscha SGS 56M08EU i jestem baaardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś