Gość: ewa IP: *.serv-net.pl 29.07.08, 15:39 zaczelam uzywac tabletek 3 w 1 i 5 w 1 wiec nie uzywam osobno soli i nablyszczacza. a kontrolki pala sie.. czy powinnam je ignorowac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
johana75 Re: tabletki do zmywarek 29.07.08, 16:15 Odp. poszukaj w instrukcji obsługi. Nie uzywajac soli zniszczysz szybciej zmywarkę. Odpowiedz Link Zgłoś
ju.bi Re: tabletki do zmywarek 29.07.08, 16:42 w mojej instrukcji - bosh - jest wyraźne napisane, że ignorowac, taka sama informacje dostałam w serwisie Odpowiedz Link Zgłoś
kowalikm Re: tabletki do zmywarek 31.07.08, 11:42 ale jak wyżej - stosowanie soli przedłuży żywotność zmywarki, a robisz to raz na parę miesięcy... j.w. zajrzyj do instrukcji. lampki będą się palić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: tabletki do zmywarek IP: *.chello.pl 31.07.08, 12:09 ja proponuję, wsypać jednak soli. Z własnego doświadczenia wiem, że mimo tabletek "16w1" - sól jest niezbędna. Nie wierz serwisowi i instrukcji - koszt jednorazowy a zmywarce pomoże, a poza tym starcza na wiele miesięcy. Co Ci zależy? jak już masz zmywarkę na którą wydałaś kasę - to kup sól i wsyp ją po prostu. Zaszkodzić nie zaszkodzi - wręcz przeciwnie! A i sumienie będziesz mieć spokojne - że nie NISZCZYSZ niepotrzebnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek671 Re: tabletki do zmywarek IP: *.miechow.com 31.07.08, 14:53 maja siostra w czerwcu kupiła boscha i zgodnie z instrukcja zalaliśmy wodą ,wsypaliśmy 1,5kg soli -a używa tabletek do zmywania , po 6 tygodniach kontrolka braku soli sie zaświeciła , wynika z tego że jeżeli w tabletce jest za mało soli aby uporać sie z twardą wodą to pobiera sól która jest w zmywarce , także chyba lepiej wsypac sól , dodam że nasza woda ledwo miesci sie w 7 stopniowej skali twardości!! natomiast ja od początku używam wszystkiego osobno , taniej to wychodzi a efekt zmywania jakby troche lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś