Dodaj do ulubionych

Pytanie- robot Inesa MPM

IP: *.xdsl.centertel.pl 23.03.09, 16:12
Kupiłam go wczoraj. Generalnie wygląda bardzo porządnie, misa z grubego szkła,
mnóstwo akcesoriów, śliczny. Ale mam problem! Nie wiem jak się wyjmuje misę.
Tu pytanie do posiadaczy Inesy, co mam zrobić. Z tyłu jest przycisk, chcę go
nacisnąć, ale nic się nie dzieje- zablokowany. Jest tam jakaś blokada,
zabezpieczenie o którym nie wiem?? Muszę nacisnąć coś wcześniej? Męczę się już
tyle i nie wiem o co chodzi...
Obserwuj wątek
    • Gość: ewelewe Re: Pytanie- robot Inesa MPM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 16:41
      Kochana, też miałam ten problem, tylko po 3 minutkach doszłam co i jak. Masz to
      ładnie w instrukcji opisane - wypada przeczytać. Musisz te pokrętło od regulacji
      mocy przekręcić na OFF i wtedy przycisk jest odblokowany. Zabezpieczenie owszem
      - żebyś w czasie pracy nie otworzyła robota! Miłego kucharzenia~!
      • Gość: Melaa Re: Pytanie- robot Inesa MPM IP: *.xdsl.centertel.pl 24.03.09, 13:12
        Dziękuję Ci bardzo! Faktycznie o trzeba było przełączyć na off.. Aż głupio mi
        się zrobiło, takie to oczywiste:) Jeszcze mam jedno pytanie. Montuje blender,
        wkładam 2 noże na długim trzpieniu. W trakcie pracy noże ruszają się ( nie
        chodzi mi o kręcenie, ale ruchy boczne). Tak powinno być?
        • Gość: ewelewe Re: Pytanie- robot Inesa MPM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 16:52
          Miałyśmy podobne problemy:) Tylko na to od razu wpadłam. Masz jeszcze jeden
          podłużny "kołek". Wkładasz go w środek trzpienia i dopiero wkładasz do blendera.
          Wszystko jest w instrukcji...
        • Gość: Lizer Re: Pytanie- robot Inesa MPM IP: *.acn.waw.pl 26.03.09, 23:42
          Nie wszystko jest takie oczywiste, ja zacząłem przygodę od zakupu
          "kasi" głównie do robienia koktajli. Nigdzie nie było napisane jak
          ustawić "kielich", dokręcony? Dokręcony! Więc czemu nie reaguje,
          dopiero po zamontowaniu misy (przy której włączyło się wszystko bez
          problemu) załapałem, że jest też zabezpieczenie i kielich musi być w
          tą stronę uchem, nie w inną :) Teraz po pół roku korzystania mógłbym
          już obsługiwać robota z zamkniętymi oczami.
    • Gość: UllUUl Re: Pytanie- robot Inesa MPM IP: *.rev.netart.pl 25.03.09, 16:16
      Rozglądałam się za robotami, zainteresował mnie ten model. Mam jeszcze na oku
      Fenomena. Te dwa zostały na polu walki. Tylko ta obsługa Inesy jest tak trudna?
      Możecie napisać jak radzi sobie w pracy? Z góry dziękuję!
      • Gość: )**( Re: Pytanie- robot Inesa MPM IP: *.skasowane.pl 26.03.09, 12:20
        Heh, na poczatku obsługa kazdego urzadzenia nie jest prosta. Sczególnie jak jak
        ma on dużo funkcji. Po pierwszym razie jest juz lepiej. Zmiana końcówki,
        malaksera na blender, założenie pokrywki to jest moment. Nawet nie zwraca sie
        uwagi na to, robisz intuicyjnie. Jestem osobą ktora rzadko cokolwiek gotuje.
        Okres zafascynowania nowym urządzeniem minal (jak ze wszystkim), teraz jest
        uzywany raz na jakis tydzien, dwa. Pracuje bardzo dobrze, nigdy mi nie stanal w
        czasie pracy. Zawsze daje sobie radę. Jak cos zwalnia naciskam na przycisk
        "pulse" (od razu zwiększaja sie obroty na max. Wtedy wszystko wymiesza, w końcu
        1000W mocy...
    • czarnula282 Re: Pytanie- robot Inesa MPM 27.10.09, 19:22
      czy robot ten ubije nawet jedno jajko czy potrzebuje więcej ilościowo? to dla
      mnie bardzo ważne, plisss, odpiszcie:)
      • fenex Re: Pytanie- robot Inesa MPM 28.10.09, 01:50
        Tak ubije, m.in. od tego są w końcu roboty kuchenne :). Z tego co wyczytałem z
        opisu Inesy na magicznaplaneta.pl, tych funkcji jest całkiem sporo, a wśród nich
        znajduje się coś takiego jak "trzepaczka do ubijania" więc kwestią ubijania
        jajka zupełnie bym się nie martwił :p.
        • czarnula282 Re: Pytanie- robot Inesa MPM 28.10.09, 17:59
          dziękuję ci bardzo za odpowiedź bo baaardzo mi się to cudeńko podoba... z
          różnych forów wiem jednak, że często w robotach bywa tak, że ubijaki są dosyć
          wysoko powieszone nad miską, nie dotykają dna i wówczas jednego jajeczka to się
          nie ubije:( utwierdziłeś mnie tylko w lubości do tego cacka:) pozdrawiam
          serdecznie:)
          • Gość: Rive Re: Pytanie- robot Inesa MPM IP: *.adsl.inetia.pl 31.10.09, 15:05
            Jednego sama nie próbowałam, ale na pewno z dwoma nie ma żadnych
            problemów :) Robot zacny, wiadomo nie jest idealny, ale w tej cenie
            zadziwiająco dobrze się sprawdza, dostałam jako prezent i za nic we
            świecie bym go nie zamieniła.
            • Gość: Wand-a1 Re: Pytanie- robot Inesa MPM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.09, 07:43
              ja mam takie pytanie do użytkowników:
              w jaki sposób końcówki do wyrabiania ciasta wyrabiają to ciasto?
              czy np.drożdżowe czy kruche jest dobrze wyrobione i wystarczy na blachę wyłożyć
              i piec.
              pytam,bo kiedyś miałam taki robot,co po ściankach misy ciasto się poprzyklejało
              a końcówki w środku powietrze mieszały :)
    • Gość: ania Re: Pytanie- robot Inesa MPM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.09, 18:55
      .. powiedz jak się sprawuje??- myślę o zakupie!
      • katehofman Re: Pytanie- robot Inesa MPM 12.11.09, 22:43
        A ja mam pytanie czy robot ten posiada maszynke do mielenia miesa
        czy jedynie cos do jego siekania??
        • czarnula282 Re: Pytanie- robot Inesa MPM 28.11.09, 15:21
          nie posiada maszynki do mielenia mięsa, nawet opcjonalnie...
          • Gość: Mika Re: Pytanie- robot Inesa MPM IP: *.chello.pl 28.11.09, 23:30
            A jak z wyrabianiem cięższych ciast np drożdżowe, chlebowe? Jest specjalne mieszadło, radzi sobie??
            • czarnula282 Re: Pytanie- robot Inesa MPM 02.12.09, 18:19
              właśnie dziś zamówiłam robota z Internetu i przebieram z nogi na nogę, tak się
              doczekać nie mogę:)... daj mi tydzień, dwa, a ukręcę drożdżówę albo chlebek i
              zobaczymy, jak sobie poradzi:)
              • Gość: Wand-a1 Re: Pytanie- robot Inesa MPM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.09, 20:12

z niecierpliwością czekam na relację :)
                • czarnula282 Re: Pytanie- robot Inesa MPM 04.12.09, 21:56
                  Moja Ineska jest już u mnie w domku... Pierwsze co zatem to zabrałam się za
                  natrętne wykorzystywanie funkcji robota
                  surówka - super
                  frytki - tak samo:)
                  sernik - dał radę, choć dużo ciasta było
                  drożdżówka - niestety poległ:( nie ukręci to raz, za dużo ciasta, za mała micha
                  - to dwa:(
                  ale i tak go kocham od pierwszego spotkania:)
                  ps. i kto to wszystko teraz zje:):)
                  • Gość: Wand-a1 Re: Pytanie- robot Inesa MPM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.09, 15:05
                    dziękuję za recenzję :)
                    czy mam rozumieć,że do drożdżaka "nie pasi"?

• Gość: tracerka Re: Pytanie- robot Inesa MPM IP: *.rawamaz.mm.pl 06.12.09, 18:37
                      A czy jest gdzies on line do ogladniecia foto Inesy lacznie z
                      oprzyrzadowaniem ?? Bo nie dokopalam sie , na wszystkich zdjeciach
                      robot w calosci po zlozeniu
                      • czarnula282 Re: Pytanie- robot Inesa MPM 06.12.09, 19:11
                        niestety nie ma:( ja też byłam zaskoczona mnogością akcesoriów, o których nie ma
                        mowy w opisie produktu... jeśli Tobie zależy, mogę popstrykać parę fotek...
                        tylko nie wiem czy można tu umieścić?

dziś np. robiłam zupę już na przyszły tydzień, bo później czasu nigdy nie ma...
                        fajnie poszatkowała ineska warzywka, zupka poszła szybko:)

w sobotę na śniadanie robiłam naleśniki... i tak pięknej konsystencji ciasta
                        naleśnikowego jeszcze nie widziałam... po upieczeniu naleśniki zyskały w smaku
                        przez dobre ukręcenie:)

oczywiście naturalne jest, że już po pierwszym użyciu marchewek - niestety -
                        białe tarcze nie są już takie cudnie białe, ale to chyba naturalne... chyba że
                        znacie jakieś fajne sposoby na skuteczne czyszczenie do białości?:)
                        • czarnula282 Re: Pytanie- robot Inesa MPM 05.01.10, 19:09
                          dziewuchy!!!jaki puszysty sernik wychodzi po kręceniu w Inesie, uwielbiam tego
                          robota:)
                      • czarnula282 Re: Pytanie- robot Inesa MPM 06.12.09, 19:24
                        kurcze... napisałam długą odpowiedź, ale gdzieś zaginęła:(:(:(
                        no to jeszcze raz...

niestety nie widziałam szczegółowego opisu inesy wraz z galerią, żeby można było
                        wszystko obejrzeć... sama byłam zaskoczona mnogością akcesoriów... jeśli chcesz,
                        mogę porobić parę fotek i zamieścić, tylko nie wiem, czy można tu fotki dodawać...

w sobotę piekłam ciasto naleśnikowe... chyba kiedyś nie wiedziałam, jaką cudną
                        konsystencje mogą one mieć... ciasto było jedwabiste przez dobre wymieszanie i
                        zyskało w smaku...

dziś gotowałam zupkę już na poniedziałek, bo później czasu nie ma... włoszczyzna
                        pięknie poszatkowana, zupka zajęła mi chwilę...

oczywiście białe tarcze po utarciu marchewek już nie są śnieżnobiałe... ale
                        miałam tak z każdym sprzętem... a może znacie jakieś skuteczne sposoby
                        czyszczenia, by znowu było pięknie biało?:)
                        • Gość: ania Re: Pytanie- robot Inesa MPM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.10, 16:25
                          ..czy warto?
                    • czarnula282 Re: Pytanie- robot Inesa MPM 06.12.09, 19:12
                      albo ze mnie taka kuchara do bani i ciężki - nie dla robota - przepis miałam:):):)
                      Gość portalu: Wand-a1 napisał(a):

> dziękuję za recenzję :)
                      > czy mam rozumieć,że do drożdżaka "nie pasi"?
                      >
                      • Gość: lucynka1 Re: Pytanie- robot Inesa MPM IP: 94.254.229.* 06.02.10, 19:39
                        Mam zamiatr kupic robota ,ale już tyle oglądałam że mi się w głowie
                        kręci sama nie wiem jakiego . Bardzo podobają mi się opinie na temat
                        tego INESA ,może ktoś coś powie więcej , np.koktajl,ziemniaki na
                        placki ,ubijanie bitej śmietany itp może coś jeszcze więcej.
                        • czarnula282 Re: Pytanie- robot Inesa MPM 08.02.10, 11:41
                          koktajle super, placki ziemniaczane genialnie, ubicie bitej śmietany na sztywno
                          to nie problem. tarcie warzyw na różne grubości, tarcie ziemniaków na frytki...
                          polecam. sernik ukręcony w tym robocie jest mega aksamitny i puszysty. nie
                          ukręci ciasta drożdżowego:(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka