yawokim 23.03.03, 23:08 to moje ulubione paluszki. szkoda że nikt tu nie handluje japonskim jedzeniem. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yawokim co jest dobrego z junk foodu w j.? 07.08.03, 23:22 czy ktos mieszkajacy w j. moze podzielic sie swoimi doswiadczeniami w penetrowaniu polek supermarketow? Odpowiedz Link
anya.s Re: co jest dobrego z junk foodu w j.? 08.08.03, 13:58 a co bys chcial wiedziec konkretnie? Odpowiedz Link
yawokim Re: co jest dobrego z junk foodu w j.? 08.08.03, 14:48 anya.s napisała: > a co bys chcial wiedziec konkretnie? e , taki tam subiektywny wybor przysmakowpoznac chcialbym... moj japonski przyjaciel nawiedzi mnie niedlugo, chce go poprosic o przywiezienie smakolykow- potrzebuje cos wybrac.... oczywiscie bedzie to tomato pretz i inne pretz, ale moze warto poprosic o jakies jedzenie z puszek- widzialem na zdjeciach rozne frutti di mare w puszkach, czy jest dobre? Odpowiedz Link
anya.s Re: co jest dobrego z junk foodu w j.? 08.08.03, 15:02 yawokim napisał: > anya.s napisała: > > > a co bys chcial wiedziec konkretnie? > > e , taki tam subiektywny wybor przysmakowpoznac chcialbym... > > moj japonski przyjaciel nawiedzi mnie niedlugo, chce go poprosic o > przywiezienie smakolykow- potrzebuje cos wybrac.... > > oczywiscie bedzie to tomato pretz i inne pretz, ale moze warto poprosic o > jakies jedzenie z puszek- widzialem na zdjeciach rozne frutti di mare w > puszkach, czy jest dobre? wiesz tu swieze sie raczej jada, puszkowego troche poprobowalam ale nic mi nie utkwilo w pamieci z zagryzek to polecam male krakersy, na wierzchu jest odrobina sera, pokruszone migdaly i male suszone rybki, chipsy o smaku wasabi i zwykle senbe (krakersy ryzowe). Jesli lubisz dziwne zastawienia to mozesz sprobowac slonych senbe polanych slodkim lukrem - brzmi i wyglada dziwnie ale jest nawet calkiem niezle. Warto tez przywiezc wakame (glony) w formie suszonej z ktorych mozna wyraczarowac super salatke w 3 minuty. Sa tez takie zestawy do piwa (w malej paczuszce kilka krakersow, orzeszkow itp o roznych smakach i wygladzie) - tez niezle jak cos mi sie jeszcze przypomni to dopisze pozdrowienia Ania Odpowiedz Link