asiek23 07.07.04, 06:24 Wybieram się na początku sierpnia do Pragi, byłam tam już wielokrotnie więc mniej więcej wiem, jakie miejsca odwiedzić, natomiast interesuje mnie sam dojazd. Czy na trasie Wałbrzych-Praga są jakieś warte zwiedzania miejsca? Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rycho7 Re: W drodze do Pragi 07.07.04, 08:42 asiek23 napisała: > Czy na trasie Wałbrzych-Praga są jakieś warte zwiedzania miejsca? Kiedys jechalem ta trasa z calkiem specjalnym programem zwiedzania. Ale ten program moglby byc dla Ciebie zupelnie nieinteresujacy. Zdaje sie, ze mozesz przejechac przez Kutna Hore. W ogole mozesz sobie wybrac dowolna ilosc ciekawych miejsc jadac w poprzek bocznymi drogami. Ze wzgledu na zle oznaczenie drog musisz jednak miec przygotowana dobra rozpiske trasy. Ja uzywalem do tego o ile pamietam mapy.atlas.cz . Ponadto jest wiele serwerow czeskich zawierajacych bardzo dokladne informacje turystyczne. Musisz tam pogrzebac i wybrac to co Ci odpowiada. Obecnie jest sezon na wszelkiego rodzaju festiwale folklorystyczne. Poza zabytkami mozesz wiec zaliczyc takze kontakt z piosenka, tancem, jedzeniem, piciem i sztuka ludowa. Odpowiedz Link
asiek23 Re: W drodze do Pragi 07.07.04, 09:21 > Kiedys jechalem ta trasa z calkiem specjalnym programem zwiedzania. Ale ten > program moglby byc dla Ciebie zupelnie nieinteresujacy. Aż się boję zapytać, co zwiedzałeś )) > Ponadto jest wiele serwerow czeskich zawierajacych bardzo dokladne informacje > turystyczne. Musisz tam pogrzebac i wybrac to co Ci odpowiada. Dzięki wielkie, zrobiłam tak ostatnio, gdy jechałam do Skalnego Miasta. Mam jednak nadzieję, że ktoś z forumowiczów poleci coś konkretnego, żeby nie jechać tak do końca w ciemno Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Jiczyn 07.07.04, 11:01 wpadnij do mojego centrum, to dam Ci namiary na ciekawych ludzi po drodze, np. mój brat ma fajną leśniczówkę na granicy czesko-polsko-niemieckiej i pogadamy o Czechach- tęsknię za tym krajem, a nie mam czasu się wyrwać ze stolicy-pzdr Odpowiedz Link
rycho7 z Walbrzycha? 07.07.04, 12:00 wislok1 napisał: > Jest akurat po drodze Wroclaw to chyba inne miasto? Odpowiedz Link