janos89w Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 07.08.09, 13:24 SZUKAM ZNAJMOMYCH KTÓRYCH POZNAŁEM Z MOIMI ZNAJOMYMI W PRADZE W KLUBIE KARLOVY LAZNE. JEŚLI MACIE OCHOTE TO ODEZWIJCIE SIĘ NA MAILA tobiaszwojcikiewicz@wp.pl Odpowiedz Link
jolciatko Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 26.08.09, 10:19 Witam! W Pradze mieszkamy od trzech tygodni.Próbuję się przyzwyczaić I mam pewne pytanko-chodzi mi o kurs robienia tipsów( akryle, żele, itp.), szukam tu Polki, która uczy tego typu fachuJeśli ktoś miałby namiary na taką osobę to proszę o pomoc. Dziękuję pozdrawiam wszystkich rodaków w Pradze Odpowiedz Link
zijuan Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 12.09.09, 10:32 Witam A jesteś na blipie? Jak nie to sie tam zarejestruj. To jest forum społecznościowe. Możesz na nim gadac z ludźmi. www.blip.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link
zijuan Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 12.09.09, 10:40 Zapomniałam napisac: jeśli chcesz pogadac to pisz na mój numer gg:10186360 a na blipie jestem pod nickiem: zijuan Pozdrawiam Odpowiedz Link
anna86-net Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 15.02.10, 18:53 Witam, w Pradze jestem od paru dni i poszukuj pracy mogę sprzątac, opiekowac sie dziecmi, pracowac w barze, niestety nie rozmawiam po czesku, jeśli ktoś ma jakies wskazówki dla mnie z gór dziekuje. Ania Odpowiedz Link
izafincze Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 15.02.10, 19:58 Hej, poszukuje niani do poltorarocznego syna na pelen etat. Jestesmy polsko-czeskim malzenstwem. Jesli jestes zainteresowana prosze o kontakt na maila:izabela_bohata@yahoo.com Odpowiedz Link
anianowa15 nie pozalujesz ;) 22.02.10, 20:20 Witam wszystkich! Niedawno przyjechalam do Pragi i nie znam tu zadnego rodaka, a bardzo bym chciala zeby sie to mienilo Jesli masz ochote na pogadanie przy piwku tudziez kawie to zapraszam!! Mam 25 lat i nie jestem nudna moj mail: anianowa15@wp.pl obiecuje ze odpisze! pozdrawiam Odpowiedz Link
brabber Re: nie pozalujesz ;) 29.07.10, 13:31 Hey. Jestem w Pradze już parę lat - i strasznie pragnę porozmawiać z kimś w końcu po polsku. Można przy piwku / kawie. mam 40-stkę i też nie jestem nudny Andrzej tel. 773 288 179 Odpowiedz Link
zawsze_gocha65 Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 19.09.10, 08:46 Witam chyba juz znalazlas nianie , ale gdybys wiedziala ze ktos poszukuje niani to daj znac , gosia68-65@o2.pl Odpowiedz Link
monika.648 Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 13.03.10, 16:40 witaj Aniu,ja teraz tez jestem w pradze od paru dni i choc mam prace to wiele innych problemow,jesli jeszcze jestes w Pradze i dalas rade,odeywij sie,poydrawiam,monika Odpowiedz Link
monika.648 Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 13.03.10, 16:46 jestem w pradze od paru dni i mam problemy ze znalezieniem pokoju lub mieszkania,mam prace,jesli ktos cos wie dajcie znac na monika.czelna.gretka@gmail.com Odpowiedz Link
anna86-net Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 15.03.10, 17:51 monika.648 napisała: > jestem w pradze od paru dni i mam problemy ze znalezieniem pokoju > lub mieszkania,mam prace,jesli ktos cos wie dajcie znac na > monika.czelna.gretka@gmail.com no czesc Monis...jestem jeszcze w Pradze ale jeszcze nie znalazlam nic dla siebie, ale ciesze sie ze tobie sie udalo pozdrawiam Ania Odpowiedz Link
marcian_1 Re: "matki Polki" 16.03.10, 14:38 Witam, a moze znajda sie jakies "swieze matki Polki" z Zizkova lub Vinohradow chetne do towarzyszenia w spacerach z wozkiem (i oczywiscie dzieckiem) np. po "Rigraczu"? Odpowiedz Link
kostu-szka Re: "matki Polki" 22.06.10, 08:29 Jestem "świeżą matką-polką" ale z Petrovic. Jeśli Ci to nie przeszkadza, chętnie się z Wami spotkam. Odpowiedz Link
jikalova Re: "matki Polki" 23.06.10, 11:31 hej ja mieszkam na JM, chetnie sie spotkam, odezwij sie, prosze sie na gazetowego e-maila kostu-szka napisała: > Jestem "świeżą matką-polką" ale z Petrovic. Jeśli Ci to nie przeszkadza, chętni > e się z Wami spotkam. Odpowiedz Link
ca-lineczka Re: "matki Polki" 19.03.13, 10:06 Ja mieszkam w Czechach już jakiś Czas. Bardzo chętnie poznałabym jakichś Polaków. Do Pragi mam jakieś 50 km. Jakby co proszę o maile ca-lineczka@gazeta.pl Odpowiedz Link
mario320 Re: "matki Polki" 06.05.13, 13:19 A jak u Ciebie jest z bzykaniem ? Można liczyć ? Wybierz latwe zamiast trudnego. Odpowiedz Link
jikalova Re: "matki Polki" 23.06.10, 11:28 forum.gazeta.pl/forum/w,12607,94524171,94524171,Mamy_w_Pradze.html Odpowiedz Link
2katka Re: "matki Polki" 02.09.11, 07:37 Hej czy sa tu jakies Matki Polki, ktore maja ochote spotkac sie na spacer z ich maluchami lub na kawke ? Jak tak to odezwijcie sie Odpowiedz Link
polka_11 Re: "matki Polki" 02.10.11, 21:28 Ja z przyjemnością Proszę napisz do mnie na prywatny: polka_11@gazeta.pl Odpowiedz Link
izabela_57 Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 01.08.10, 16:15 od 2 tyg. jestem na letniej praktyce w pradze, przyznam ze miasto jest cudowne, ale czuje sie w nim troche samotna. niestety nie mam nikogo, z kim mogłabym wyjsc na spacer, na kawe, cze tez wiczorem na kufel dobrego piwa. Odpowiedz Link
1dpirwitz potrzebuje pomocy w sprowadzeniu leku z czech 02.08.10, 20:20 witam, potrzebuje leku który produkowany jest w czechach a w polsce niedostepny. niestety nie moge sama tam pojechcac. czy ktos z was zgodzilby sie na realizacje recepty i odeslanie leku do mnie? zeby nie bylo watpliwosci, to nie jest nic nielegalnego itd, recepta wypisana jest przez moja mame lekarza. oczywiscie doplace cos za fatyge no i oczywiscie koszty przesylki tez pokryje. prosze o pomoc. mail dpirwitz@gmail.com Odpowiedz Link
vila_baltika Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 05.08.10, 13:01 Witamy serdecznie! Zapraszamy so jedynej polskiej restauracji w Czechach! Serwujemy jedzenie polskie - pierogi domowe, bigos, zupy, oraz pieczemy swietne ciasta. Wszystko smaczne jak w domowej kuchni a przy tym super jakosc i przystepne ceny (maks za danie z zupa i napojem ok 150CZK). Organizujemy tez przyjecia, katering, przyjmujemy zamowienia na wieksze ilosci polskiego jadla wiecej informacji na stronie www.vilabaltika.eu - poki co po angielsku. Zapraszamy wszystkich rodakow! Odpowiedz Link
bogdanekb Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 12.08.10, 18:33 Moze jakas zacheta ? Odpowiedz Link
czorna0 Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 21.09.10, 11:18 impresja_79 napisz do mnie na e-mail czarnulka1985@seznam.cz Odpowiedz Link
alksandra.24 Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 19.10.10, 10:12 Cześć, Jeżeli czujesz się zagubiona i samotna żyjąc w obcym kraju to polecam portal www.znajomapolonia.com Odnajdziesz tam ludzi, którzy podobnie jak Ty przebywają na emigracji, starają się żyć według wartości katolickich i poszukują nowych wartościowych znajomości. Zachęcam do odwiedzenia strony,naprawdę warto Odpowiedz Link
kozi0lek Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 19.10.10, 16:48 Życie wg wartości katolickich - to się w Pradze raczej nie przyjmie Z opisu portalu: "do serwisu należą wyłącznie osoby, dla których ważne są wartości proponowane przez Kościół Katolicki, więc możesz czuć się tu bezpiecznie". Przeurocze - Polaku, bezpiecznie można się czuć tylko w objęciach KK... Odpowiedz Link
izaa_1981 Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 07.08.11, 00:45 Witajcie, napisze szczerze poszukuję kogoś kto miałby ochotę pokazać mi kawałek Pragi. Szalenie podoba mi sie to miasto!! Właśnie wybieram się z chłopakiem na kilka dni urlopu i będę w Pradze we wtorek wieczorem. Jeśli masz ochotę podzielić sie tym co warto zobaczyć będzie nam szalenie miło Cię poznać i wspólnie pozwiedzać, pogawędzić Odpowiedz Link
rufinek1988 Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 22.05.12, 11:29 Witajcie wiem że dużo Polaków mieszka w Czechach potrzebowałabym pomocy...opiszcie czy lepiej żyje Wam się tam niż Polsce?Jeżeli tak to z jakich powodów.Jak znaleźliście mieszkanie czy przed wyjazdem znaliście już ten język...jakie jest nastawienie Czechów do Polaków.Myślimy o wyjeździe z Polski mamy już pracę zapewnioną tylko nie wiemy jak dograć sprawę z mieszkaniem byłabym wdzięczna gdyby znalazła się jakaś życzliwa osoba która coś by doradziła Odpowiedz Link
kwiat_paproci Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 29.05.12, 20:30 To parę słów ode mnie Mieszkam tu 1,5 roku, z licznymi przeprowadzkami na koncie. Żyje mi się tu i lepiej, i gorzej. Lepiej, bo: mam pracę i jakoś się rozwijam, z czym we wschodniej Polsce, świeżo po studiach miałam duże problemy. Do tego uczę się nowego języka, dość szybko, bo w naturalnych warunkach. Gorzej bo: mieszkam sama, z daleka od rodziny, znajomych, a połączenia z Polską są beznadziejne, najlepiej mieć swój samochód. Język znałam już na umiarkowanym poziomie przed wyjazdem, potrzebowałam na to ok. 1,5 miesiąca intensywnego kursu (na szczęście miałam taką możliwość), poza tym klasyka: filmy, gazety, muzyka, radio, itp. Mieszkanie znalazłam raz przez pracodawcę, raz przez to forum Przez strony z ogłoszeniami jest trudno coś załatwić na odległość, lepiej być na miejscu. Nastawienie Czechów do Polaków jest różne, nie są zbyt otwarci na obcokrajowców, a dodatkowo mają na nasz temat trochę negatywnych stereotypów. Ale da się z tym żyć, nie ma mowy o jakiejś dyskryminacji, docinkach Generalnie wszystko zależy od tego, jak dobrą macie propozycję pracy, jakie macie perspektywy w Polsce i jak bardzo jesteście otwarci na zmiany Ale jeśli pracę już macie, to będzie z górki, w razie to jest tu dużo Polaków, jest z kim się konsultować. Odpowiedz Link
monawroc Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 03.02.13, 20:04 Chetnie tez bym poznala jakies kolezkanki z usteckiego kraju, znajdzie sie ktos???? Odpowiedz Link
adrian_26 Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 19.02.13, 17:14 Hej, jestem w Pradze dopiero od 2 tygodni i już czuję się równie samotny.. potrzebuję czasem z kimś po prostu pogadać, więc śmiało odezwij się do mnie. Dopiero założyłem tutaj konto aby móc pisać bo szukam kogoś z Polski - tak więc najlepiej będzie jak mnie znajdziesz na facebook'u pod Adrian Mech, ewentualnie mail: adrianmech@wp.pl lub tutaj pozdrawiam i czekam na wiadomość. Odpowiedz Link
bogdanekb Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 01.05.13, 21:04 Postaw piwo, najlepiej dwa, pogadamy.... Odpowiedz Link
forest10004 Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 10.01.17, 17:24 Hej, witam wszystkich. O ile ktoś jeszcze czyta ten wątek. Jestem zwykłym facetem, mieszkam w Czechach ponad rok. Do Czech przybyłem raczej z konieczności albo poczucia że robię dobrze dla swojej kobiety, Czeszki. Po 6 latach z zaręczynowym pierścionkiem na palcu, postanowiła że pójdzie do innego. No trudno. Musiałem się wyprowadzić bo dom był od jej rodziny i zostałem na przysłowiowym lodzie. Z kufrem na ciuchy i nadmuchiwanym materacem wynajmuje pokój w mieszkaniu na Kladnie. Nie szukam nikogo bliskiego i nic nie oferuje. Tyle co kolegi, koleżanki z Polski co pójdzie na piwo czy kawe posiedzieć pogadać co tam. Nie czuje się zbyt dobrze z moim Czeskim na rozmowe z Czechami ale to już inna historia... Pisze to bo powoli wariuje siedzenia w czterech ścianach a niewiem naprawdę już gdzie wyjść co z sobą zrobić. Jesli komuś by się chciało wyskoczyć tak niech pisze maila bądź gadu 61629002 Pozdrówka Odpowiedz Link
krystyna975 Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 02.11.18, 20:51 Witaj. Jeżeli jeszcze aktualny Twój post, odezwij mi się koniecznie na kbta89@ e-mail.cz Poszukuje kogoś do pomocy Córce w domku w zamian za mieszkanie, kawkę, rozmowy Czekam Odpowiedz Link
krystyna975 Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 02.11.18, 20:57 tam pomyłka w @ .... kbta89@email.cz )))) Odpowiedz Link
szklane_oko Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 21.01.16, 09:58 Witam, potrzebuję informację, gdzie zamieścić ogłoszenie o pracę. Jaki portal, gazeta. Poszukuję przedstawiciela handlowego na Czechy, może być Polak mówiący po czesku, lub Czech. Może ktoś coś podpowie, proszę. Odpowiedz Link
slavko2 Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 21.01.16, 19:08 witam jak to robota? jaka branza? Odpowiedz Link