elve 09.09.07, 22:51 życzę zwycięstwa! link do wywiadu: www.gazetawyborcza.pl/1,85122,4463026.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
flins Re: Mariusz Szczygieł nominowany do Nike za Gottl 11.09.07, 20:26 Książka jest rzeczywiście doskonała. Odpowiedz Link
cobrra Re: Mariusz Szczygieł nominowany do Nike za Gottl 13.09.07, 15:19 książka spoko, jej spore fragmenty można było przeczytać na stronie p. Szczygła. Odpowiedz Link
wislok1 Re: Mariusz Szczygieł nominowany do Nike za Gottl 13.09.07, 20:16 Książka fajna, lubię ludzi z pasją, szkoda tylko, że autora rzadko widać w TV Odpowiedz Link
mariuszszcz Re: Mariusz Szczygieł nominowany do Nike za Gottl 02.10.07, 01:54 Nie zgadzam się, na stronie był tylko jeden (przedostatni rozdział) pt. Film się musi kręcić. I nic więcej. To tak dla porządku. A dziękuję za pamięć i Wasze komplementy. Szcz. Odpowiedz Link
neverman Re: Mariusz Szczygieł nominowany do Nike za Gottl 14.09.07, 11:58 Ekhm... widzialas podziekowania, Elve? Odpowiedz Link
elve Re: Mariusz Szczygieł nominowany do Nike za Gottl 15.09.07, 01:10 zajrzałam i zobaczyłam Odpowiedz Link
generallo Re: Mariusz Szczygieł nominowany do Nike za Gottl 15.09.07, 22:13 Popieram jego fascynację Czechami, bo sam jestem zafascynowany, tym pięknym krajem No a ich piwo nie ma sobie równych Odpowiedz Link
japolan Re: Mariusz Szczygieł nominowany do Nike za Gottl 16.09.07, 01:25 Dobry wieczór! Ja zaś polecam tamtejsze wino, zwłaszcza morawskie. Co do piwa, to widać różnice w jego spożyciu między Polską a Republiką Czeską. Oczywiście, są zwolennicy częstego u nas modelu picia: w knajpie, najwyżej przy orzeszkach, im więcej - tym lepiej. Tam przedstawiciele inteligencji na naprawdę powaznych stanowiskach w restauracji do obiadu - podczas przerwy obiadowej w pracy - piją nieco piwa; potem zaś do swej odpowiedzialnej pracy wracają. Także w gospodach niekiedy (to chyba zależy także od specyfiki lokalu) przebywają całe rodziny - nawet z małymi dziećmi. Obok jednej gospody w Karwinie jest plac zabaw dla dzieci - z miniaturową kolejką,na szynach. Z poważaniem, Odpowiedz Link
kropkacom Re: Mariusz Szczygieł nominowany do Nike za Gottl 16.09.07, 08:27 > całe rodziny - nawet z małymi dziećmi. Obok jednej > gospody w Karwinie jest plac > zabaw dla dzieci - z miniaturową kolejką,na szynach. I za to też lubię Brno. Tu jest pełno kącików dla dzieci. W gospodach, solariach, sklepach. Odpowiedz Link
bsl Re: Mariusz Szczygieł nominowany do Nike za Gottl 16.09.07, 11:57 kropkacom napisała: > I za to też lubię Brno. Tu jest pełno kącików dla dzieci. W gospodach, > solariach, sklepach. mam nadzieję Odpowiedz Link
pampeliszka Re: Mariusz Szczygieł nominowany do Nike za Gottl 04.10.07, 14:16 A mnie wkurza z tego powodu Olomouc. Bo tych kacikow dla dzieci to jest dwa- jeden w McD i drugi w kawiarni na rynku. A jak leje i dziecie sie nuuudzi, to strasznie tego brakuje. W sezonie letnim jest fajnie, bo hospody maja na zahradkach piaskownice, zjezdzalnie i domki, ale w zimie dramat. Zostaje basen i markety. Ksiazki jeszcze nie czytalam, moj maz wlasnie skonczyl i ocenil nad wyraz pozytywnie, wiec sie pewnie niedlugo do niej dobiore. Odpowiedz Link
visegrad nie tylko Nike 04.10.07, 15:42 Jak dziś słyszałem, Gottland jest też nominowany do nagrody im. Beaty Pawlak; to ta dziennikarka Gazety, która zginęła w zamachu na Bali a nagrodę przyznaje się książkom poświęconym sprawom wielokulturowości i tolerancji. Odpowiedz Link