Dodaj do ulubionych

Glosowalam!

26.09.05, 03:58
Kto jeszcze sie wybral?
Musze przyznac, ze bylo sporo ludzi i oczywiscie jak na taka okazje przystalo
nie zabraklo wymadrzajacych sie pieniaczy. Wspolczulam Pani Z Komisji
Wyborczej, ktora musiala byc grzeczna, mila i wyrozumiala. Przpedzilabym
faceta na 4 wiatry:)
Obserwuj wątek
    • bar_nata Re: Glosowalam! 26.09.05, 08:26
      Ja też!!!
      • marxx Re: Glosowalam! 26.09.05, 17:25
        ja nie
        • ladybug Re: Glosowalam! 26.09.05, 18:49
          Wstyd! To Twoj obywatelski obowiazek marxx:)
          • marxx Re: Glosowalam! 26.09.05, 20:22
            wiem ze wstyd!
            :)
            ale jakos bez sensu (dla mnie) wybierac ludzi z okregu warszawskiego
            Jestem ciekawy co bedzie ostatecznie z Giertychem?
            • evek Re: Glosowalam! 26.09.05, 22:44
              sie przesliznie :O( jak zwykle! :O(
              a ja dostalam smsa ze moj kolega poslem zostal. w sumie to fajnie mu. kasa +
              nic nie musi robic. a ludzie w TG sobie troche oddechu zlapia, bo ponoc
              strasznie upierdliwial z kampania ;O)
              aha! a ja ide glosowac na prezydenta! mozna sie jeszcze zarejestrowac! polecam
              strone konsulatu polskiego w Chicago:

www.polishconsulatechicago.org/index.asp?page=wyb_kom1
    • marxx Re: Glosowalam! 26.09.05, 23:21
      no to co?
      Czy ci co glosowali maja poczucie dobrze spelnionego obowiazku?
      m
      • tenzinn Re: Glosowalam! 26.09.05, 23:28
        Ja tez niebylem.
        Od lat bojkotuje wybory.
        Juz to gdzsies pisalem pewnie i na tym forum ale kiedys widzialem fajne haslo,
        ktore krakowscy anarchisci wywiesili na Sukiennicach:
        "Gdyby wybory mialy cos zmienic bylyby zakazane". I przy kazdych wyborach
        trzymam sie tego hasla.
        • marxx Re: Glosowalam! 26.09.05, 23:35
          niby tak...ale
          Giertych ma pelne pory wlasnie dlatego, ze ludzie niespecjalnie na niego
          glosowali
          • marxx Tragedia 27.09.05, 02:10
            Giertych dostal sie jednak do Sejmu
            • tenzinn Re: Tragedia 27.09.05, 02:14
              Mowi sie trudno.
              • marxx Re: Tragedia 27.09.05, 02:19
                masz racje ,
                Fakt... to uberpatriota, nacjonalista, i megapajac
                ale jest nasz i juz go poznalismy, a co by bylo jak do sejmu dorwalby sie jakis
                gorszy oszolom???
                Przerabane
                • tenzinn Re: Tragedia 27.09.05, 02:23
                  Zaden patriota, klasyczny faszysta.
                  • marxx Re: Tragedia 27.09.05, 02:24
                    za to Senat bedziemy mieli rozspiewany w rytm " Bo do tanga trzeba dwooojga...."
                    • ladybug Re: Tragedia 27.09.05, 19:06
                      Ciekawe czy Cugowski pokaze sie tam z tlustymi wlosami, w rozpietej koszuli i z
                      wylazaca choina? Moze dorzuci jakas klasyczna apaszke i skorzane opiete
                      spodenki? Fuj.
                      • marxx Re: Tragedia 27.09.05, 23:20
                        W senacie powinien Cugowski wystapic w stroju Stevie Tylera z Aerosmiths ...
                  • marxx Re: Tragedia 27.09.05, 02:25
                    uberpatriota i uberfaszysta :(
                    • littlewing Re: Tragedia 28.09.05, 20:22
                      no izostal SENATOREM ;))) lw q....a z taka twarza ;
                      ((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
                      ((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
                      ((((((((((((((((((((((((((((((((((
                      • bar_nata Re: Tragedia 28.09.05, 21:39
                        A propos twarzy

piw.internetdsl.pl/wiersz/transformacja_www_giertych_stop_kom_pl.swfE
                        mam nadzieję że niczyich uczuć nie obraziłam:)))
                        • bar_nata Re: Tragedia 28.09.05, 21:41
                          poprawka

piw.internetdsl.pl/wiersz/transformacja_www_giertych_stop_kom_pl.swfE
                          • bar_nata Re: Tragedia 28.09.05, 21:45
                            Nie wiem czemu nie chce przejśćw całośći gubi po drodze

• bar_nata Re: Tragedia 28.09.05, 22:42
                              piw.internetdsl.pl/wiersz/transformacja_www_giertych_stop_kom_pl.swf
                              • ladybug Re: Tragedia 28.09.05, 22:50
                                Kazdy z powyzszych dziala przednio:)
                              • marxx Re: Tragedia 29.09.05, 00:20
                                ale zes mnie urazila!

m
                                • bar_nata Re: Tragedia 29.09.05, 08:36
                                  marxx napisał:

> ale zes mnie urazila!
                                  >
                                  > :)
                                  > m

Wiedziałam że komuś podpadne;))))).......ale że Tobie????
                                  Czymże teraz odkupię winę????
                          • bar_nata Re: Tragedia 28.09.05, 22:57
                            Widocznie u mnie oszukiwał i pokazywał ERROR 404 .....oprócz ostatniego, ale ja
                            uparte jestem....:))))
                            • marxx Powody glosowania na kaczora 04.10.05, 22:11
                              " "Kaczor" coraz bardziej dogania "Donalda"... moze to i dobrze... ostatnio
                              dowiedzialem sie, ze Tusk pochodzi z Gdanska (niecierpie tego miasta),
                              dlatego swoj glos przerzuce prawdopodobnie na Kaczora... a co mi tam, niech
                              Jacek i Placek rzadzi naszym krajem :))) "

I jak w kraju moze byc dobrze jesli politykow wybieraja tacy wyborcy
                              • w5w7 Re: Powody glosowania na kaczora 04.10.05, 23:36
                                plus Rydzyk? :(((
                              • bar_nata Re: Powody glosowania na kaczora 04.10.05, 23:46
                                Marxx czemu się zżymasz? Zamiast głosować jak popadnie, ktoś sobie opracował
                                system;)))

Ja ponieważ lubię tokaj i czardasza głosować będę na Ilasza
                                Uzasadnienie:usłyszałam w radiu że jego ojciec czy dziadek był Węgrem (nie
                                pamiętam który, ale to nie ważne lubię Węgrów:))) ).....poza tym jak mi się
                                pięknie rymuje...hihi.
                                Widzisz grunt to mieć system jak w totku...... i tak wygraną zgarnie kto inny
                                • w5w7 Re: Powody glosowania na kaczora 04.10.05, 23:58
                                  Chyba przestane czytać, sluchać...i mysleć:(

"Trzeba być zaburzonym psychicznie, żeby chcieć zostać prezydentem. Trzeba być
                                  na przykład na skraju demencji starczej, o co podejrzewam Zbigniewa Religę.
                                  Zaburzenie Lecha Kaczyńskiego nazywa się „syndromem Napoleona”, Tusk nigdy nie
                                  dojrzał, Giertych ma starcze paranoje, a Stan Tymiński codzienne bezpośrednie
                                  transmisje od Matki Boskiej – powiedział Wirtualnej Polsce Piotr Tymochowicz,
                                  specjalista od wizerunku i public relations."

wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=10812&wid=7943920&ticaid=14df
                                  • bar_nata Re: Powody glosowania na kaczora 05.10.05, 00:10
                                    No i jak tu się dziwić że ludzie wymyślają jakieś durne powody dla których
                                    głosują na tego, a nie innego kandydata.......Przecie to grozą wieje .

(A mój kandydat przy powyższych to najlepszy wybór. ......Och ten Tokaj Aszu;)))
                                    • w5w7 Re: Powody glosowania na kaczora 05.10.05, 00:32
                                      Oj Basia...cos sie rozmarzylas:)))))
                                      • bar_nata Re: Powody glosowania na kaczora 05.10.05, 00:40
                                        Bo mam bardzo miłe wspomnienia z przed lat (oj wielu).....tokaj, Balaton
                                        i....ech;)))
                                        • marxx Re: Powody glosowania na kaczora 05.10.05, 00:41
                                          no to wybieramy pana Tokaja Aszu!
                                          • bar_nata Re: Powody glosowania na kaczora 05.10.05, 00:46
                                            I słusznie!!!!
                                            System!!! ...powtarzam jeszcze raz: grunt to mieć system!!!
                                            • w5w7 Re: Powody glosowania na kaczora 05.10.05, 01:46
                                              Basia..najmilsze z tych wspomnien to bylo to..i ach..? :))))))))
                                              • littlewing Re: Powody glosowania na kaczora 05.10.05, 11:06
                                                Ja to bym na Prezydenta zaglosowal ;) Ale ,zeby jakis taki fajny byl...A nie
                                                Marmoladowiec jak nasi kandydaci.Taki np.Mariusz Max Kolonko..Wygadany,zna
                                                jezyki,stac Go na fajna kobiete,prezencje posiada,i wiele innych cech posiada
                                                rowniez.Ate zlodziejachy,zule,tylko wstydu nam narobia i kolosalne dlugi i
                                                dziury budzetowe zostawia po sobie.A Max by sobie fruwal i nas reprezentowal.Bo
                                                niestety rola Prezydenta w Polszcze jest tylko taka.W sumie to rola ambasadora.
                                                Max ...jestem Max Kolonko --z Polski ...Pierdoly o wielkiej
                                                polityce ,zalatwianiu jakichkolwiek spraw na arenach miedzynarodowych,Unia-
                                                srunia,bartery,offsety,toz to sie kupy(fe)nie trzyma.Dzisiaj trzeba ladnie
                                                wygladac,zaprzyjazniac sie z Prezydentami (im mocniej tym lepiej),umiec ladnie
                                                sprzedac jakas Telekomunikacje albo PZU i po robocie.My tu na miejscu ciagle
                                                szukamy przynaleznosci partyjnej kandydata,programow -ktorych tak naprawde nie
                                                ma,odpowiedzi na pytania --kto za tym stoi ? ,czy 30 zl do emerytury to nie za
                                                malo?,jakiego wyznania jest nie daj Boze przyszly kandydat?,z kim trzyma i co
                                                nam to da?,...I tak w kolko dajemy sie rolowac jak Edek w fabryce
                                                kredek.Napisal Tenzin ze jakby wybory mialy cos zmienic to byloby to zakazane.
                                                I mial racje.Myslimy o kandydacie na Prezydenta jak o kims ,kto tak naprawde
                                                mialby wplyw na cokolwiek.Moim zdaniem nic bardziej blednego zakrasc sie nam do
                                                glowy nie moze.Prezydentem powinien byc czlowiek umiejacy naciskac odpowiednie
                                                przyciski na pulpicie swojej konsoli --jak kiedys zalozyciel slynnej fabryki
                                                aut --Ford. Ekonomia -przycisk --i przychodzi facet od ekonomi,Wizerunek --
                                                przycisk--wchodzi kobieta ;) od wizerunku,Stosunki polityczne --wchodzi
                                                historyk ,albo histeryczka ;) ...i objasnia sprawy w ktorych jest
                                                zainteresowany.A nie, wiecznie Edek zlota raczka od wszystkiego.Jeden z
                                                najwspanialszych Prezydentow USA --zagadka ---kim byl? Aktorem.(Fe )
                                                Odpowiedzialem.Jeden z najbardziej skutecznych Gubernatorow --kim jest? Aktorem
                                                (Fe ) Odpowiedzialem. A u nasz ? Bo profesor,bo spal na styropianie,bo walczyl
                                                ze stonka,bo szanuje wartosci rodzinne,bo ,bo,bo,bo ma byc ikona ---tylko czego?
                                                No dobrze ...wypisalem sie cokolwiek,skonczyl mi sie tusz we wskazujacych ;)
                                                Pozdrawiam i zycze swiadomych wyborow.lw ;)
                                                • ladybug Re: Powody glosowania na kaczora 05.10.05, 16:32
                                                  Tak sobie jadac pociagiem rozmyslalam...czy czlonkowie tudziez czlonkinie
                                                  komizji wyborczych za granica dostaja diete w takiej sameje wysokosci co
                                                  czlonkowie "krajowi". To znaczy czy im to jakos przeliczaja na dularki czy
                                                  dostaja wiecej niz ci w Polsce. Pamietam, ze zawsze bylo to pomiedzy 130 a 200
                                                  zl wiec przeliczajac to na zielone suma nie jest porazajaca. A moze to
                                                  wolontariusze?
                                                  • marxx Re: Powody glosowania na kaczora 05.10.05, 17:32
                                                    pewnie czesc to wolontariusze ...ale czesc tez robi to za kase.

Kaczor jest najlepszy..i taki uczony i wygadany i jego partia jest
                                                    najlepsiejsza na swiecie...i juz obiecal rodakom ze jako prezydent zalatwi 3
                                                    mln mieszkan...pewnie sam wybuduje golymi recami z kumplami z sekretariatu
                                                    prezydenta
                                                  • marxx Nasi w sejmie 05.10.05, 19:23
                                                    wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,2952440.html
                                                    jak tacy wybieraja to i tacy beda siedziec te cztery lata w lawach poselskich,
                                                    pierdzac w fotele i pobierajac kase
                              • wirmary Re: Powody glosowania na kaczora 06.10.05, 16:13
                                No to dorzuc jeszcze swój głos na Rydzyka....
                • wirmary Re: Tragedia 06.10.05, 16:08
                  Teraz mamy szansę na fundamentalistę katolickiego i panstwo kościelne pod wodzą
                  Kaczora.Nie czas płakać z powodu uratowanego w koncu Giertycha-mleko juz sie
                  wylało....
                  • marxx Re: Tragedia 06.10.05, 23:07
                    Rydzyk popiera Kaczora....to jest dopiero cos!
                    Nigdy nie bedzie dobrze z takimi politykami, jak Kaczor moze mowic ze spadnie
                    przestepczosc jak bedzie prezydentem??? Chce byc carem czy jak??
                    Jak byl ministerem sprawiedliwosci mial szanse i dal ciala.

"W czerwcu 2000 roku Lech Kaczyński został ministrem sprawiedliwości w
                    gabinecie Jerzego Buzka. Objąwszy resort energicznie przystąpił do zerwania z
                    obowiązującą w Polsce od lat liberalną polityką karną. Szybko stał się
                    najbardziej popularnym członkiem rządu. "

cytata z jego zyciorysu z jego www. Kon by sie usmial :(

Jakby zyl Pilsudski ciekawe jak by ich wszystkich nazwal?
                    • littlewing Re: Tragedia 07.10.05, 08:59
                      ...a spralby ich wszystkich po dupie szabla.lw :(((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka