kasiab71 03.07.07, 11:19 Czy ANIMONDA Raffine Cross to dobra karma? Czy ktos karmi tym swojego kota? Mam przykre odswiadczenia z karmami, szczegolnie tymi supermarketowymi, i szukam niedrogiej a dobrej karmy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mist3 Re: Animonda dla kota 03.07.07, 18:45 Ja z własnego doświadczenia (nie tylko w kwestii kociej karmy) mogę tylko zacytować przysłowie "co drogie, to tanie". Sama karmię moją kotkę jednymi z droższych karm - RC i Hills, ale muszę powiedzieć, że opłaca się zainwestować - karma jest bardziej wydajna, tzn. daję ok 50% zaleconej przez producentów porcji + dodatkowo 2x dziennie mokre i kotka nie ma problemów z żołądkiem, kupki są ok (nie pachną fiołkami, ale jednak ich zapach nie powala - a mam porównanie bo przez jakiś czas karmiłam kotkę whiskasem), futro lśniące, itd. A co najważniejsze - moja kotka te karmy uwielbia i choć czasem znajomi przynoszą whiskasa 'w prezencie dla kotka' - moja kicia tego nie zje. Co do animondy - moja dama ich puszek się nie chwyci, ale oczywiście nie jest to miarodajna recenzja :) Odpowiedz Link Zgłoś
monkras Re: Animonda dla kota 04.07.07, 15:08 Moj kociak wcina Animondy mięsne potrawki w sosie i bardzo mi smakują - poza tym jest to karma ktorą polecił mi Moj Męzczyzna - sam karmi swojego Labradora tą karmą i o ile się dobrze orientuje ma bardzo dużą zawartosc białka (w porówaniu z "popularnymi" karmami) - łatwo przyswajalnego przez zwierzaki, stąd u nich siła, wzrost i lśniąca sierść. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiab71 Re: Animonda dla kota 04.07.07, 16:29 A suchy pokarm tej firmy? Producent deklaruje brak konserwantow i stosunkowo wysoka zawartosc miesa, ale chcialabym poznac opinie kogos, kto karmi tym swojego kotka. Odpowiedz Link Zgłoś
gen_y Re: Animonda dla kota 08.08.07, 22:04 Animonda nie jest idealna karma, wielokrotnie sklady karm wygladaja podobnie ale te dobre różnia sie przyswajalnoscia. moze sprawdz cos z gornej pólki? np. www.1stchoice.com.pl , lub jesli taniej www.pronature.pl karmie nimi swojego psa i kota moge polecic Odpowiedz Link Zgłoś
evula Zdecydowanie tak 10.08.07, 15:05 Z czystym sumieniem mogę polecić te karmę. Zwłaszszcza Animonda Carny - w teście mokrych karm dla kotów uplasował sie na 1-szym miejscu: artykuly.animalia.pl/artykuly.php?id=102 Co potwierdza sie w praktyce. Moje koty uwielbiają te karmę, oraz inne, tańsze karmy animondy. Whiskasa ani żadnych karm dostępnych w supermarketach nie daje im od dawna, to syf i zwykły koci fast food. Animondę dałam równiez na wypróbowanie kociakom znajomych. Od tej robie hurtowe zamowienia, a znajomi mówią, że nawet po zapachu czuć, że jest różnica. Ta karma pachnie - mówią. Co do karm suchych, jeszcze nie próbowałam, ale można zerknąć, polecam test suchych karm dla kociaków: artykuly.animalia.pl/artykuly.php?id=102 Odpowiedz Link Zgłoś
evula Suche jarmy tu: 10.08.07, 15:09 Poprzednio 2 razy wkleiłam link do mokrych karm. Test suchych karm tu: artykuly.animalia.pl/artykuly.php?id=220 Odpowiedz Link Zgłoś
gen_y Re: Suche jarmy tu: 05.11.07, 00:29 to raczej jest porównanie kilku karm przez sklep internetowy animalia z Warszawy... Warto moze wg. podobnego schematu porównać wszystko, ale wtedy i tak zobaczymy 50% informacji ponieważ części z tych karm nasze koty nawet nie zechcą powąchac :) Odpowiedz Link Zgłoś