Dodaj do ulubionych

Janukowicz.....

20.02.14, 15:34
skonczy z kijem w dupie, zanim go zasztrzela. Jak Kadaffi. On tylko o tym jeszcze nie wie.....smirk
Obserwuj wątek
    • 1zorro-bis Re: Janukowicz..... 20.02.14, 15:36
      to poczatek jego konca.smirk
      wyborcza.pl/1,75477,15491884,Wrze_na_zachodniej_Ukrainie.html
      • loczek62 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 15:37
        1zorro-bis napisał:

> to poczatek jego konca.smirk

I chleba ot tego przybędzie?
        • 1zorro-bis Re: Janukowicz..... 20.02.14, 15:52
          no, nie przybedzie ale mozesz zaczac piec buleczki.big_grin
          loczek62 napisał:

> 1zorro-bis napisał:
          >
          > > to poczatek jego konca.smirk
          >
          > I chleba ot tego przybędzie?
          >
    • loczek62 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 15:36
      1zorro-bis napisał:

> skonczy z kijem w dupie, zanim go zasztrzela. Jak Kadaffi. On tylko o tym
      > jeszcze nie wie.....smirk

Nakręcają Ciebie takie wpisy? Jarasz się tym?
      • 1zorro-bis Re: Janukowicz..... 20.02.14, 15:51
        cos Ci przeszkadza? Idz na piwo i zalej robaka.....big_grinbig_grin
        loczek62 napisał:

> 1zorro-bis napisał:
        >
        > > skonczy z kijem w dupie, zanim go zasztrzela. Jak Kadaffi. On tylko o tym
        >
        > > jeszcze nie wie.....smirk
        >
        > Nakręcają Ciebie takie wpisy? Jarasz się tym?
        >
        • loczek62 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 16:53
          1zorro-bis napisał:

> Idz na piwo i zalej robaka.....big_grinbig_grin

Nie musisz mi sugerować swych sposobów na rozładowanie stresu. Mam swoje...
          • 1zorro-bis Re: Janukowicz..... 20.02.14, 16:59
            mordujesz?big_grinbig_grinbig_grin
            Forumowiczow , oczywiscie....big_grinbig_grinbig_grin
            loczek62 napisał:

> 1zorro-bis napisał:
            >
            > > Idz na piwo i zalej robaka.....big_grinbig_grin
            >
            > Nie musisz mi sugerować swych sposobów na rozładowanie stresu. Mam swoje...
            >
    • fenikss.2972 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 15:46
      a ja nie wiem kto ma rację a kto nie i kto jest dobry a kto zły
      obawiam się, że to nie takie proste
      • 1zorro-bis Re: Janukowicz..... 20.02.14, 15:53
        racja lezy zawsze po stronoie mas.....smirk
        Bez wzgledu na opcje.
        Przypominasz sobie filmik z konca Caucescu?smirk

fenikss.2972 napisał:

> a ja nie wiem kto ma rację a kto nie i kto jest dobry a kto zły
        > obawiam się, że to nie takie proste
        • fenikss.2972 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 15:55
          czytając takie teksty jestem ciut zdezorientowany

15:20 MSZ Wielkiej Brytanii wezwał ambasadora Ukrainy Wołodymyra Chandogija, by przekazać mu, że brytyjskie władze uznają atak sił rządowych "na pokojowych manifestantów w Kijowie za niedopuszczalny" - poinformowało w komunikacie brytyjskie ministerstwo.

1zorro-bis napisał:

> racja lezy zawsze po stronoie mas.....smirk
          > Bez wzgledu na opcje.
          > Przypominasz sobie filmik z konca Caucescu?smirk
          • fenikss.2972 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 16:04
            usunąłem ten filmik
            był bardzo nie na miejscu
            • 1zorro-bis Re: Janukowicz..... 20.02.14, 16:09
              dlaczego? to oficjalny film puszczany w tamtych latach w TV.fenikss.2972 napisał:

> usunąłem ten filmik
              > był bardzo nie na miejscu
              • fenikss.2972 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 16:11
                tak. 89 rok
                ani to potrzebne, ani pasuje do sytuacji
                a do tego nie uważam, żeby puszczanie takiego filmu - oficjalnie czy nie - było wskazane
                sorry, ale nie jestem zwolennikiem strzelania do kogokolwiek, a tym bardziej starszych pań - obojętnie kim były
                • 1zorro-bis Re: Janukowicz..... 20.02.14, 16:12
                  sa gorsze filmy puszczane dzisiaj w TV z Kijowa. Wiec nie wpadaj w panike. to straszne co sie tam dzieje.
                  wyborcza.pl/1,75477,15496056,Operacje__Fala__i__Bumerang___To_juz_koniec_Janukowycza.html
                  • fenikss.2972 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 16:19
                    ja nie wpadam w panikę
                    ja zwyczajnie nie chcę propagandy przemocy
                    Ukraina dzieje się teraz, wszyscy pewnie oglądamy te informacje, zdjęcia, filmy
                    To co wstawiłeś nie było tu absolutnie potrzebne
                    no niestety - wszędzie panuje jakaś władza i jakieś zasady - anarchia nie istnieje
                    • 1zorro-bis Re: Janukowicz..... 20.02.14, 16:24
                      to bylo ....ku pamieci i przestrodze. Ludzie doprowadzeni przez tyranow do ostatecznosci nie maja litosci.smirk
                      • fenikss.2972 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 16:29
                        i co - daje to ludziom prawo do mordowania ? To czym się różnią od tych, przeciwko którym występują ?
                        To uważasz za godne propagowania ?

Małżeństwo zostało rozstrzelane przez pluton egzekucyjny, wśród nich była między innymi elita oddziału spadochroniarzy: Ionel Boeru, Dorin Cârlan i Octavian Gheorghiu, którzy strzelali z karabinów. Przed egzekucją skazanym zmierzono ciśnienie krwi, co miało być dowodem humanitarnego postępowania rewolucjonistów, a stało się powodom licznych drwin. Pluton egzekucyjny nie zaczekał do momentu, aż skazani zostaną rozwiązani i zostaną im zawiązane oczy, tak jak odbywa się to zazwyczaj przy egzekucjach. Pluton zaczął strzelać, gdy tylko skazani się pojawili. Po tym gdy przestano strzelać, ciała zostały przykryte płótnem.

1zorro-bis napisał:

> to bylo ....ku pamieci i przestrodze. Ludzie doprowadzeni przez tyranow do osta
                        > tecznosci nie maja litosci.smirk
                        >
                        • fenikss.2972 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 16:38
                          a skoro chcesz przestrogi, to poczytaj sobie to

odkrywca.pl/opowiesc-czlowieka-ktory-zabil-nicolae-ceausescu,656497.html
                        • 1zorro-bis Re: Janukowicz..... 20.02.14, 16:45
                          nie. nie daje prawa. Ale tak wygladaja wlasnie rewolucje.
                          Co poniektorym w Polsce sie marzylo.....zamiast "okraglego stolu".smirk
                          • fenikss.2972 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 16:46
                            ale rewolucja trwa na Ukrainie, więc tu nie musimy przypominać sobie bestialstwa sprzed 15 lat
                            • fenikss.2972 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 16:47
                              wróć
                              25 lat
                              • 1zorro-bis Re: Janukowicz..... 20.02.14, 16:49
                                matematyk! Matematyk!big_grin
                                Kurde...nie dosc ze ortografa trza wolac to teraz matematyka?!big_grin
                                fenikss.2972 napisał:

> wróć
                                > 25 lat
                                • fenikss.2972 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 16:51
                                  sam się skorygowałem

1zorro-bis napisał:

> matematyk! Matematyk!big_grin
                                  > Kurde...nie dosc ze ortografa trza wolac to teraz matematyka?!big_grin

• 1zorro-bis Re: Janukowicz..... 20.02.14, 16:48
                              mysle, ze powinnismy. Bo jakbys poczytak sobie wpisy na niektorych forach to wlos sie.....na dupie....sorry na glowie jezy.smirk
                              • fenikss.2972 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 16:50
                                na szczęście mam własny rozum i takie wpisy olewam

1zorro-bis napisał:

> mysle, ze powinnismy. Bo jakbys poczytak sobie wpisy na niektorych forach to wl
                                > os sie.....na dupie....sorry na glowie jezy.smirk
                                >
      • loczek62 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 16:56
        fenikss.2972 napisał:

> a ja nie wiem kto ma rację a kto nie i kto jest dobry a kto zły
        > obawiam się, że to nie takie proste

Np. Warto sobie zadać pytanie z czego "Majdan" żyje? Bo trzeba być mocno naiwnym by wierzyć że z tego co każdy z uczestników przyniesie. Jest grupa oligarchów którzy zwietrzyli interes i szczodrze "Majdan" sponsorują...
        • 1zorro-bis Re: Janukowicz..... 20.02.14, 17:00
          no, to Solidarniosc tez byla szczodrze sponsorowana....smirk
          CIA, Free Europe i inne badziewia....big_grinbig_grinbig_grin jak mawial tow. Urban.smirk

loczek62 napisał:

> fenikss.2972 napisał:
          >
          > > a ja nie wiem kto ma rację a kto nie i kto jest dobry a kto zły
          > > obawiam się, że to nie takie proste
          >
          > Np. Warto sobie zadać pytanie z czego "Majdan" żyje? Bo trzeba być mocno naiwny
          > m by wierzyć że z tego co każdy z uczestników przyniesie. Jest grupa oligarchów
          > którzy zwietrzyli interes i szczodrze "Majdan" sponsorują...
          • loczek62 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 17:08
            1zorro-bis napisał:

> no, to Solidarniosc tez byla szczodrze sponsorowana....smirk

Historia pokazuje że te pieniądze jednak szły i to szerokim strumieniem np. poprzez Watykan.

> CIA, Free Europe i inne badziewia....big_grinbig_grinbig_grin jak mawial tow. Urban.smirk

Tytułujesz Urbana per "towarzysz"? Znaczy członkiem PZPR byłeś, bo tylko oni tak się zwracali do swoich. I w tym aspekcie Ty mnie pytasz o mój stosunek do "przemian w Polsce? Cudowne...

Ps. Dla Twojej wiadomości Jerzy Urban nie był nigdy członkiem PZPR. W 1989 złożył deklarację która nigdy nie została rozpatrzona. Warto czasem poczytać o tym o czym próbuje się "błyszczeć".
            • 1zorro-bis Re: Janukowicz..... 20.02.14, 17:20
              Loczku....jestes nauczycielem? To juz trzecia taki przypadek z innego forum.....big_grin
              Tow. tytuluje wszystkich oszolomow z tamtego systemu. No, to wielki sukces Urbana, ze nie byl w PZPR....big_grin Faktycznie. Opozycjonista.big_grinbig_grinbig_grin
              A Ty byles? Bo jesli chodzi o mnie to ja dla Ciebie moglem byc w PZPR, SB, CIA NKWD i nawet w Moshadzie.
              Jesli Ci to przyjemnosc ma zrobic.....big_grin
              • loczek62 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 17:27
                1zorro-bis napisał:
                Widzę że nadal jesteś zainteresowany bardzo tym czy byłem w PZPR.
                Odpowiadam Ci zatem nie nie byłem członkiem partii.
                Co do dalszych pytań też Ci odpowiem. Nie byłem funkcjonariuszem w resorcie spraw wewnętrznych poza krótkim epizodem służby jako junak w PSP (dla Twojej informacji państwowa Straż Pożarna należała do struktur MSW).
                Z tego co jest mi wiadomo nie byłem też TW, OZI itp.

Twoja przynależność wcale mnie nie interesuje ani nie interesowała, ale skoro się tak podkładasz tym "tow." to czemu nie podworować sobie z Ciebiewink
                • 1zorro-bis Re: Janukowicz..... 20.02.14, 17:38
                  a co sie tak tlumaczysz?
                  To Twoja sprawa gdzie byles a gdzie nie.....big_grinbig_grinbig_grin
                  mnie to naprawde nie interesuje. mogles byc nawet w......Pionierach!big_grin
                  I tez by bylo piyknie....smirk
                  loczek62 napisał:

> 1zorro-bis napisał:
                  > Widzę że nadal jesteś zainteresowany bardzo tym czy byłem w PZPR.
                  > Odpowiadam Ci zatem nie nie byłem członkiem partii.
                  > Co do dalszych pytań też Ci odpowiem. Nie byłem funkcjonariuszem w resorcie spr
                  > aw wewnętrznych poza krótkim epizodem służby jako junak w PSP (dla Twojej infor
                  > macji państwowa Straż Pożarna należała do struktur MSW).
                  > Z tego co jest mi wiadomo nie byłem też TW, OZI itp.
                  >
                  > Twoja przynależność wcale mnie nie interesuje ani nie interesowała, ale skoro s
                  > ię tak podkładasz tym "tow." to czemu nie podworować sobie z Ciebiewink
                  >
                  >
                  • loczek62 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 17:49
                    1zorro-bis napisał:

> a co sie tak tlumaczysz?
                    > To Twoja sprawa gdzie byles a gdzie nie.....big_grinbig_grinbig_grin
                    > mnie to naprawde nie interesuje.

Ale przecież to Ty zadałeś to pytanie:

> A Ty byles?

> mogles byc nawet w......Pionierach!big_grin

Z tego co wiem to w Polsce byłoby to a wykonalne, ale Harcerzem byłem i jestem z tego dumny. Moja córka piastuje dalej tradycje harcerskie (nie jest w ZHR tylko w SH stowarzyszeniu, któremu moim zdaniem jest najbliżej tradycji Baden Powella). Jako jdyna na ostatnim obozie harcerskim zdobyła sprawność "Trzy pióra".
                    • fenikss.2972 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 17:52
                      big_grin

to gratulacje dla córy, pamiętam kiedy ja je zdobywałem i jakie to było ważne wydarzenie i trudne zadanie big_grin

loczek62 napisał:
                      > Z tego co wiem to w Polsce byłoby to a wykonalne, ale Harcerzem byłem i jestem
                      > z tego dumny. Moja córka piastuje dalej tradycje harcerskie (nie jest w ZHR tyl
                      > ko w SH stowarzyszeniu, któremu moim zdaniem jest najbliżej tradycji Baden Powe
                      > lla). Jako jdyna na ostatnim obozie harcerskim zdobyła sprawność "Trzy pióra".
                      >
                      • loczek62 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 17:55
                        Też pamiętam swoje "wyczyny" i tym bardziej jestem dumny z córkismile
                        • fenikss.2972 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 18:00
                          to były dobre czasy, choć ja w ZHP jako, że wtedy było to jedyne harcerstwo. Ale za to sami sobie tworzyliśmy klimat zbliżony do Powella

loczek62 napisał:

> Też pamiętam swoje "wyczyny" i tym bardziej jestem dumny z córkismile
                          • loczek62 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 18:02
                            fenikss.2972 napisał:

> to były dobre czasy, choć ja w ZHP jako, że wtedy było to jedyne harcerstwo.

I ja też w tym ZHP byłem

> Ale za to sami sobie tworzyliśmy klimat zbliżony do Powella

W naszej drużynie tez mieliśmy na to klimatsmile
                            • fenikss.2972 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 18:14
                              a olimpijka dalej jeszcze w szafie wisi big_grin
                              jako że po trzech piórach zdobyłem patent instruktorski big_grin

loczek62 napisał:
                              > W naszej drużynie tez mieliśmy na to klimatsmile
                              • loczek62 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 18:16
                                fenikss.2972 napisał:

> jako że po trzech piórach zdobyłem patent instruktorski big_grin

Org czy Pwd?

Mi z różnych przyczyn nie było mi dane dostąpić tego zaszczytu.
                                • fenikss.2972 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 18:17
                                  dochrapałem się HM big_grin

loczek62 napisał:
                                  > Mi z różnych przyczyn nie było mi dane dostąpić tego zaszczytu.
                                  >
                                  • loczek62 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 18:18
                                    fenikss.2972 napisał:

> dochrapałem się HM big_grin

Jestem pod wrażeniem. Wielki szacun!
                                    • fenikss.2972 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 18:21
                                      i co mi z tego - dziś już tych klimatów nie ma, u mnie tylko ZHR i Oazy
                                      tylko dobre wspomnienia i mundur w szafie
                                      galówki nie mam, bo mi się nie podobała big_grin

loczek62 napisał:
                                      > Jestem pod wrażeniem. Wielki szacun!
                                      • loczek62 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 18:33
                                        fenikss.2972 napisał:

> i co mi z tego - dziś już tych klimatów nie ma, u mnie tylko ZHR i Oazy

To jednokierunkowo jest

> tylko dobre wspomnienia i mundur w szafie

I właśnie te wspomnienia są najpiękniejsze. Tak jak śpiewali Skaldowie: "Wspomnienia są zawsze bez wad!"

> galówki nie mam, bo mi się nie podobała big_grin

Co racja to racja nie była "atrakcyjna".
                                        • fenikss.2972 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 18:37
                                          loczek62 napisał:
                                          > To jednokierunkowo jest

no big_grin witamy w moherowym Lublinie big_grin

> I właśnie te wspomnienia są najpiękniejsze. Tak jak śpiewali Skaldowie: "Wspomn
                                          > ienia są zawsze bez wad!"

i to jest coś, czego nam nikt nie odbierze. No chyba że ten Niemiec.............jak mu tam.....? o ! Altzheimer big_grin

> Co racja to racja nie była "atrakcyjna".

ohydna była !! Generał brygady, ino bez lampasów big_grin
                  • fenikss.2972 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 17:50
                    że Wam się tak chce....

1zorro-bis napisał:

> a co sie tak tlumaczysz?
                    > To Twoja sprawa gdzie byles a gdzie nie.....big_grinbig_grinbig_grin
                    > mnie to naprawde nie interesuje. mogles byc nawet w......Pionierach!big_grin
                    > I tez by bylo piyknie....smirk
                    • loczek62 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 17:59
                      fenikss.2972 napisał:

> że Wam się tak chce....

A wiesz że ja też się dziwię. Ale już tak mnie wychowano ze na zadane pytania odpowiadam jasno i wyczerpująco.
        • fenikss.2972 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 17:01
          przekazy stamtąd są tak skrajnie różne, że nie sposób się już połapać o co tak naprawdę chodzi
          powodem zerwania wczorajszego rozejmu jest raz snajper, który strzelał do milicji, raz milicja, która przypuściła atak
          i ewidentnie komuś zależy, żeby rozruchy trwały nadal
          przynajmniej ja to tak widzę

loczek62 napisał:
          > Np. Warto sobie zadać pytanie z czego "Majdan" żyje? Bo trzeba być mocno naiwny
          > m by wierzyć że z tego co każdy z uczestników przyniesie. Jest grupa oligarchów
          > którzy zwietrzyli interes i szczodrze "Majdan" sponsorują...
          • 1zorro-bis Re: Janukowicz..... 20.02.14, 17:03
            jakbym czytal o wydarzeniach z Polski z 1981 roku......smirk
          • loczek62 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 17:09
            Dla mnie też nie jest to jednoznaczne.
            • izydor88 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 17:23
              W naszym szpitalu pracuje dwoje młodych Ukraińców.
              Nie chcą się wypowiadać na temat sytuacji na Ukrainie,za to - Bogu i Losowi dziękują,że przebywają w tej chwili na terenie zachodniej Polski,a nie na Ukrainie.
              Tutaj - kąśliwa uwaga do Feniksawink
              - Oni - nawet nie myślą o powrocie na Ukrainę i...poświęcaniu się dla Ojczyzny i Rodaków wink
              • loczek62 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 17:30
                Bardzo ciekawe co piszesz i jak dla mnie rzuca szerszą perspektywę na to co dzieje się na Ukrainie.
                Z najnowszych wiadomości podobno przywrócono kursowanie metra w Kijowie.
              • fenikss.2972 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 17:49
                to równie kąśliwie odpowiem - za to lekarze wschodniej Polki z poświęceniem przyjmują rannych pobratymców Twoich przyjaciół, nie zastanawiając się, czy im ktoś za to zapłaci. To samo w Warszawie w szpitalu MSW smile

zwykle tak bywa, że są ci, co budują barykady i na nich giną i ci co się cieszą, że ich tam nie ma smile

izydor88 napisała:

> W naszym szpitalu pracuje dwoje młodych Ukraińców.
                > Nie chcą się wypowiadać na temat sytuacji na Ukrainie,za to - Bogu i Losowi dzi
                > ękują,że przebywają w tej chwili na terenie zachodniej Polski,a nie na Ukrainie
                > .
                > Tutaj - kąśliwa uwaga do Feniksawink
                > - Oni - nawet nie myślą o powrocie na Ukrainę i...poświęcaniu się dla Ojczyzny
                > i Rodaków wink
                • loczek62 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 17:58
                  fenikss.2972 napisał:

> zwykle tak bywa, że są ci, co budują barykady i na nich giną i ci co się cieszą
                  > , że ich tam nie ma smile

I jeśli tak bywa że z wysokiego stopnia oficera który sprzeniewierzył się przysiędze robi się bohatera to w takim schemacie nie można oceniać tych którzy podejmują inną decyzję...
                  • izydor88 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 18:05
                    Oczywiście Feniksie,każdy ma wybór...
                    My,Wielkopolanie - uczymy tych młodych Ukraińców,że pracować należy dobrze i uczciwie.
                    Bez wielkich słów i patosu.
                    • fenikss.2972 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 18:15
                      a to oni z dżungli, że nie wiedzą, iż pracować należy dobrze i uczciwie ?

izydor88 napisała:

> Oczywiście Feniksie,każdy ma wybór...
                      > My,Wielkopolanie - uczymy tych młodych Ukraińców,że pracować należy dobrze i uc
                      > zciwie.
                      > Bez wielkich słów i patosu.
                      >
                      • izydor88 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 18:28
                        fenikss.2972 napisał:

> a to oni z dżungli, że nie wiedzą, iż pracować należy dobrze i uczciwie ?
                        >
                        Noo,we wschodniej Polsce - pewnie by ich przekonali,że powinni się "poświęcić dla pacjentów" i wysłali,jako wolontariuszy na Majdan wink
                        • fenikss.2972 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 18:31
                          Warszawa to już nie wschód o ile się nie mylę smile
                          rozumiem, że na zachodzie kraju panują inne standardy i pojęcie "bycia lekarzem"
                          ale to już wiem od jakiegoś czasu smile
                          natomiast tekst o "uczeniu tych młodych Ukraińców" jest postawą wyższości i brzmi mniej więcej jak - uczymy Indiańców jeść nożem i widelcem smile
                          oczywiście bez patosu

izydor88 napisała:
                          > Noo,we wschodniej Polsce - pewnie by ich przekonali,że powinni się "poświęcić d
                          > la pacjentów" i wysłali,jako wolontariuszy na Majdan wink
                          >
                          >
                          • izydor88 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 19:07
                            fenikss.2972 napisał:

> Warszawa to już nie wschód o ile się nie mylę smile
                            > rozumiem, że na zachodzie kraju panują inne standardy i pojęcie "bycia lekarzem
                            > "
                            > ale to już wiem od jakiegoś czasu smile
                            > natomiast tekst o "uczeniu tych młodych Ukraińców" jest postawą wyższości i brz
                            > mi mniej więcej jak - uczymy Indiańców jeść nożem i widelcem smile
                            > oczywiście bez patosu
                            >
                            Nie przesadzaj...
                            W medycynie nadal obowiązuje zasada mistrz-uczeń i Ty o tym doskonale wiesz.
                            Bo przecież sam cytowałeś "Przysięgę Hipokratesa".A tam przecież mówi się wyraźnie,że:
                            - Mistrzowi należy się szacunek.
                            - Lekarz zobowiązuje się do leczenia Mistrza i nauczenia fachu potomków Mistrza.
                            - No i,gdy lekarz pracuje dobrze i uczciwie - może spokojnie cieszyć się dostatkiem,czyli owocami swej pracy wink
                            • fenikss.2972 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 20:04
                              to Ty tą przysięgę Hipokratesa tak wybiórczo traktujesz ?
                              tam gdzie pasi to pasi, tam gdzie nie pasi to nie obowiązuje ?
                              nie pisałaś o kształceniu lekarzy, tylko o "uczeniu tych młodych Ukraińców pracować dobrze i uczciwie"
                              czyli dokładnie - uczyć dzikusa z buszu jeść nożem i widelcem
                              sorry, jak już pisałem, jestem w 1/4 Ukraińcem i poczułem się urażony taką wyższością w stosunku do nich smile

izydor88 napisała:
                              > Nie przesadzaj...
                              > W medycynie nadal obowiązuje zasada mistrz-uczeń i Ty o tym doskonale wiesz.
                              > Bo przecież sam cytowałeś "Przysięgę Hipokratesa".A tam przecież mówi się wyraź
                              > nie,że:
                              > - Mistrzowi należy się szacunek.
                              > - Lekarz zobowiązuje się do leczenia Mistrza i nauczenia fachu potomków Mistrza
                              > .
                              > - No i,gdy lekarz pracuje dobrze i uczciwie - może spokojnie cieszyć się dostat
                              > kiem,czyli owocami swej pracy wink
                              >
                              >
                              >
                              • tan.nawe Re: Janukowicz..... 20.02.14, 20:12
                                fenikss.2972 napisał:

> sorry, jak już pisałem, jestem w 1/4 Ukraińcem i poczułem się urażony taką wyżs
                                > zością w stosunku do nich

Eee, może to nie wyższość, a... tylko patriotyzm lokalny? Taki bez patosu smile
                                • fenikss.2972 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 20:18
                                  czyj patriotyzm ?

a Tobie to nie zabrzmiało podobnie ?
                                  a co Ukraińcy to dzicy co to nie wiedzą jak się pracuje ? No weź mnie nie osłabiaj

tan.nawe napisała:
                                  >
                                  > Eee, może to nie wyższość, a... tylko patriotyzm lokalny? Taki bez patosu smile
                                  • tan.nawe Re: Janukowicz..... 20.02.14, 20:28
                                    fenikss.2972 napisał:

> czyj patriotyzm ?

Tzw. lokalny. W tym przypadku - wielkopolski.

> a Tobie to nie zabrzmiało podobnie ?

Zabrzmiało, nawet - zagrzytało nieprzyjemnie.
                                    Myślałam, że to wyczujesz. Powinnam była to inaczej ująć. Wybacz.

• fenikss.2972 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 20:32
                                      eeeeeeeeee to ja już dziś chyba jestem w nastroju partyzanckim big_grin
                                      coś tam niby wyczuwałem, alem się wolał upewnić big_grin

tan.nawe napisała:
                                      >
                                      > Zabrzmiało, nawet - zagrzytało nieprzyjemnie.
                                      > Myślałam, że to wyczujesz. Powinnam była to inaczej ująć. Wybacz.
                                      >
                              • izydor88 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 20:19
                                fenikss.2972 napisał:

> to Ty tą przysięgę Hipokratesa tak wybiórczo traktujesz ?
                                > tam gdzie pasi to pasi, tam gdzie nie pasi to nie obowiązuje ?
                                > nie pisałaś o kształceniu lekarzy, tylko o "uczeniu tych młodych Ukraińców prac
                                > ować dobrze i uczciwie"
                                > czyli dokładnie - uczyć dzikusa z buszu jeść nożem i widelcem
                                > sorry, jak już pisałem, jestem w 1/4 Ukraińcem i poczułem się urażony taką wyżs
                                > zością w stosunku do nich smile
                                >
                                >
                                I zupełnie niepotrzebnie smile
                                Cóż Ci mogę Feniksie odpowiedzieć...
                                Chyba tylko to,że my na zachodzie Polski tak łatwo się nie obrażamy wink
                                A ci młodzi Ukraińcy,to zbawienie dla naszego szpitala,bo już od dawna nie widzieliśmy tu młodego lekarza.Dopieszczamy ich,jak możemy,wyszkolimy - to będą brać dyżury na SOR wink
                                • fenikss.2972 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 20:24
                                  potrzebnie
                                  ponieważ mogę nawet łaskawie (big_grin) przypuszczać, że miałaś co innego na myśli, ale zabrzmiało jak zabrzmiało
                                  dobór słów ma jednak ogromne znaczenie.... smile
                                  potem ktoś wybierze słowa z kontekstu i na tym oprze teorię dziejów big_grin

izydor88 napisała:
                                  > I zupełnie niepotrzebnie smile
                                  > Cóż Ci mogę Feniksie odpowiedzieć...
                                  > Chyba tylko to,że my na zachodzie Polski tak łatwo się nie obrażamy wink
                                  > A ci młodzi Ukraińcy,to zbawienie dla naszego szpitala,bo już od dawna nie widz
                                  > ieliśmy tu młodego lekarza.Dopieszczamy ich,jak możemy,wyszkolimy - to będą bra
                                  > ć dyżury na SOR wink
                                  >
                                  >
                          • tan.nawe Re: Janukowicz..... 20.02.14, 19:29
                            fenikss.2972 napisał:

> natomiast tekst o "uczeniu tych młodych Ukraińców" jest postawą wyższości i brz
                            > mi mniej więcej jak - uczymy Indiańców jeść nożem i widelcem smile
                            > oczywiście bez patosu

Czytałam niedawno bardzo mądry post o tym, że cyt. "medycyna uczy pokory".
                            Najwraźniej jednak nie w każdym przypadku...
                            • izydor88 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 19:42
                              tan.nawe napisała:

> Czytałam niedawno bardzo mądry post o tym, że cyt. "medycyna uczy pokory".
                              > Najwraźniej jednak nie w każdym przypadku...
                              Matko Kwoczko...
                              • tan.nawe Re: Janukowicz..... 20.02.14, 19:58
                                izydor88 napisała:

> tan.nawe napisała:
                                >
                                > > Czytałam niedawno bardzo mądry post o tym, że cyt. "medycyna uczy pokory
                                > ".
                                > > Najwraźniej jednak nie w każdym przypadku...
                                > Matko Kwoczko...

??????
                                No, to już mnie przerasta. big_grin
                            • fenikss.2972 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 20:06
                              no niestety

tan.nawe napisała:
                              • tan.nawe Re: Janukowicz..... 20.02.14, 20:09
                                fenikss.2972 napisał:

> no niestety

To Ty też Matka kwoczka? smile
                                • fenikss.2972 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 20:16
                                  do tego to było

Czytałam niedawno bardzo mądry post o tym, że cyt. "medycyna uczy pokory".
                                  Najwraźniej jednak nie w każdym przypadku...

tan.nawe napisała:

> fenikss.2972 napisał:
                                  >
                                  > > no niestety

>
                                  > To Ty też Matka kwoczka? smile
                                  • tan.nawe Re: Janukowicz..... 20.02.14, 20:21
                                    fenikss.2972 napisał:

> do tego to było
                                    >

No! Ja właśnie za to zostałam Matką Kwoczką! big_grin
                                    O, masz:

izydor88 napisała:

> tan.nawe napisała:
                                    >
                                    > > Czytałam niedawno bardzo mądry post o tym, że cyt. "medycyna uczy pokory
                                    > ".
                                    > > Najwraźniej jednak nie w każdym przypadku...
                                    > Matko Kwoczko...
                                    • fenikss.2972 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 20:25
                                      aaaaaaaaaaaaaaa to mea culpa nie zajarzyłem big_grin

tan.nawe napisała:

> No! Ja właśnie za to zostałam Matką Kwoczką! big_grin
                                      • izydor88 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 20:58
                                        W ostatniej "Polityce" bardzo ciekawy artykuł.
                                        "Oszustwa miłosierdzia" - o wyłudzaniu uczuć.
                                        Naprawdę warto przeczytać.
                                        Internet,to wspaniałe miejsce dla takich świrów płci obojga...
                                        • fenikss.2972 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 21:28
                                          przykro mi, nie czytuję

izydor88 napisała:

> W ostatniej "Polityce" bardzo ciekawy artykuł.
                                          > "Oszustwa miłosierdzia" - o wyłudzaniu uczuć.
                                          > Naprawdę warto przeczytać.
                                          > Internet,to wspaniałe miejsce dla takich świrów płci obojga...
                                          • tan.nawe Re: Janukowicz..... 21.02.14, 00:17
                                            fenikss.2972 napisał:

> przykro mi, nie czytuję
                                            >

big_grinbig_grinbig_grin
                                          • tan.nawe Re: Janukowicz..... 21.02.14, 00:21
                                            fenikss.2972 napisał:

> przykro mi, nie czytuję

Wyłudziłeś ode mnie uczucie ogromnej wesołości, Feniksie! big_grinbig_grinbig_grin
                                            • fenikss.2972 Re: Janukowicz..... 21.02.14, 00:40
                                              Kurde
                                              Nie dosc ze glupek
                                              Bez podstawowki
                                              Cham
                                              Z pipidowy
                                              To jeszcze wyludzacz ...big_grin
                                              • 1zorro-bis Re: Janukowicz..... 21.02.14, 07:13
                                                ogladalem wczoraj polskie TV i o dziwo z tym Caucescu to nie bylem sam.....
                                                Polscy politycy i rowniez w Niemczech (!) twierdza ze, ze dla Janukowicza zostal juz tylko azyl w Rosji lub bialorusi a jak bedzie zwlekal to i wariant Caucescu tez jest mozliwy....
                                                W kazdym razie facet jest juz skonczony.
                                                Tylko ludzi na Ukrainie zal.....
                                                • 1zorro-bis Re: Janukowicz..... 21.02.14, 09:31
                                                  publikuja zdjecia zabitych na Majdanie....
                                                  wyborcza.pl/1,75477,15500095,Majdan_upamietnia_ofiary_starc_na_Majdanie___Byl_mlody.html
                                                • fenikss.2972 Re: Janukowicz..... 21.02.14, 09:57
                                                  wątpię
                                                  czasy się zmieniły przez te 25 lat
                                                  nikt nie zaakceptuje nowego rządu, który wymordował stary
                                                  a to by oznaczało izolację Ukrainy, a ta przecież walczy o dołączenie do Europy

1zorro-bis napisał:

> ogladalem wczoraj polskie TV i o dziwo z tym Caucescu to nie bylem sam.....
                                                  > Polscy politycy i rowniez w Niemczech (!) twierdza ze, ze dla Janukowicza zosta
                                                  > l juz tylko azyl w Rosji lub bialorusi a jak bedzie zwlekal to i wariant Cauces
                                                  > cu tez jest mozliwy....
                                                  > W kazdym razie facet jest juz skonczony.
                                                  > Tylko ludzi na Ukrainie zal.....
                  • fenikss.2972 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 18:11
                    generalnie, to nigdy nie da się ocenić faktów póki trwa bitwa.
                    Oceny przychodzą później
                    wtedy klaruje się sytuacja i wyłaniają cele, które ktoś próbował lub osiągnął
                    znamienny jest dziś jeden fakt - przy takim dostępie do mediów każdego człowieka - nadal informacje, które docierają np do nas są skrajnie zmanipulowane
                    i to z obu stron
                    bo giną ludzie po obu stronach barykady
                    ale my "oglądamy krew" tylko po jednej
                    wyprzedzając głosy protestu
                    każde państwo posiada resort siłowy, stworzony po to, żeby utrzymać porządek
                    za niewykonanie rozkazów grożą sankcje
                    za wykonanie - potępienie
                    to drugi raz, kiedy zwracam uwagę na fakt, że w takiej walce giną nie tylko demonstranci
                    patrząc na to, co się tam dzieje, na dewastację miast....
                    strzelają jedni do drugich
                    a od wczoraj powinien trwać chociaż rozejm - rozmowy niby w toku - więc o co tak naprawdę chodzi ?

loczek62 napisał:
                    > I jeśli tak bywa że z wysokiego stopnia oficera który sprzeniewierzył się przys
                    > iędze robi się bohatera to w takim schemacie nie można oceniać tych którzy pode
                    > jmują inną decyzję...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka