1zorro-bis 20.02.14, 15:34 skonczy z kijem w dupie, zanim go zasztrzela. Jak Kadaffi. On tylko o tym jeszcze nie wie..... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1zorro-bis Re: Janukowicz..... 20.02.14, 15:36 to poczatek jego konca. wyborcza.pl/1,75477,15491884,Wrze_na_zachodniej_Ukrainie.html Odpowiedz Link
loczek62 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 15:37 1zorro-bis napisał: > to poczatek jego konca. I chleba ot tego przybędzie? Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Janukowicz..... 20.02.14, 15:52 no, nie przybedzie ale mozesz zaczac piec buleczki. loczek62 napisał: > 1zorro-bis napisał: > > > to poczatek jego konca. > > I chleba ot tego przybędzie? > Odpowiedz Link
loczek62 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 15:36 1zorro-bis napisał: > skonczy z kijem w dupie, zanim go zasztrzela. Jak Kadaffi. On tylko o tym > jeszcze nie wie..... Nakręcają Ciebie takie wpisy? Jarasz się tym? Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Janukowicz..... 20.02.14, 15:51 cos Ci przeszkadza? Idz na piwo i zalej robaka..... loczek62 napisał: > 1zorro-bis napisał: > > > skonczy z kijem w dupie, zanim go zasztrzela. Jak Kadaffi. On tylko o tym > > > jeszcze nie wie..... > > Nakręcają Ciebie takie wpisy? Jarasz się tym? > Odpowiedz Link
loczek62 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 16:53 1zorro-bis napisał: > Idz na piwo i zalej robaka..... Nie musisz mi sugerować swych sposobów na rozładowanie stresu. Mam swoje... Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Janukowicz..... 20.02.14, 16:59 mordujesz? Forumowiczow , oczywiscie.... loczek62 napisał: > 1zorro-bis napisał: > > > Idz na piwo i zalej robaka..... > > Nie musisz mi sugerować swych sposobów na rozładowanie stresu. Mam swoje... > Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 15:46 a ja nie wiem kto ma rację a kto nie i kto jest dobry a kto zły obawiam się, że to nie takie proste Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Janukowicz..... 20.02.14, 15:53 racja lezy zawsze po stronoie mas..... Bez wzgledu na opcje. Przypominasz sobie filmik z konca Caucescu? fenikss.2972 napisał: > a ja nie wiem kto ma rację a kto nie i kto jest dobry a kto zły > obawiam się, że to nie takie proste Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 15:55 czytając takie teksty jestem ciut zdezorientowany 15:20 MSZ Wielkiej Brytanii wezwał ambasadora Ukrainy Wołodymyra Chandogija, by przekazać mu, że brytyjskie władze uznają atak sił rządowych "na pokojowych manifestantów w Kijowie za niedopuszczalny" - poinformowało w komunikacie brytyjskie ministerstwo. 1zorro-bis napisał: > racja lezy zawsze po stronoie mas..... > Bez wzgledu na opcje. > Przypominasz sobie filmik z konca Caucescu? Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 16:04 usunąłem ten filmik był bardzo nie na miejscu Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Janukowicz..... 20.02.14, 16:09 dlaczego? to oficjalny film puszczany w tamtych latach w TV.fenikss.2972 napisał: > usunąłem ten filmik > był bardzo nie na miejscu Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 16:11 tak. 89 rok ani to potrzebne, ani pasuje do sytuacji a do tego nie uważam, żeby puszczanie takiego filmu - oficjalnie czy nie - było wskazane sorry, ale nie jestem zwolennikiem strzelania do kogokolwiek, a tym bardziej starszych pań - obojętnie kim były Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Janukowicz..... 20.02.14, 16:12 sa gorsze filmy puszczane dzisiaj w TV z Kijowa. Wiec nie wpadaj w panike. to straszne co sie tam dzieje. wyborcza.pl/1,75477,15496056,Operacje__Fala__i__Bumerang___To_juz_koniec_Janukowycza.html Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 16:19 ja nie wpadam w panikę ja zwyczajnie nie chcę propagandy przemocy Ukraina dzieje się teraz, wszyscy pewnie oglądamy te informacje, zdjęcia, filmy To co wstawiłeś nie było tu absolutnie potrzebne no niestety - wszędzie panuje jakaś władza i jakieś zasady - anarchia nie istnieje Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Janukowicz..... 20.02.14, 16:24 to bylo ....ku pamieci i przestrodze. Ludzie doprowadzeni przez tyranow do ostatecznosci nie maja litosci. Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 16:29 i co - daje to ludziom prawo do mordowania ? To czym się różnią od tych, przeciwko którym występują ? To uważasz za godne propagowania ? Małżeństwo zostało rozstrzelane przez pluton egzekucyjny, wśród nich była między innymi elita oddziału spadochroniarzy: Ionel Boeru, Dorin Cârlan i Octavian Gheorghiu, którzy strzelali z karabinów. Przed egzekucją skazanym zmierzono ciśnienie krwi, co miało być dowodem humanitarnego postępowania rewolucjonistów, a stało się powodom licznych drwin. Pluton egzekucyjny nie zaczekał do momentu, aż skazani zostaną rozwiązani i zostaną im zawiązane oczy, tak jak odbywa się to zazwyczaj przy egzekucjach. Pluton zaczął strzelać, gdy tylko skazani się pojawili. Po tym gdy przestano strzelać, ciała zostały przykryte płótnem. 1zorro-bis napisał: > to bylo ....ku pamieci i przestrodze. Ludzie doprowadzeni przez tyranow do osta > tecznosci nie maja litosci. > Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 16:38 a skoro chcesz przestrogi, to poczytaj sobie to odkrywca.pl/opowiesc-czlowieka-ktory-zabil-nicolae-ceausescu,656497.html Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Janukowicz..... 20.02.14, 16:45 nie. nie daje prawa. Ale tak wygladaja wlasnie rewolucje. Co poniektorym w Polsce sie marzylo.....zamiast "okraglego stolu". Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 16:46 ale rewolucja trwa na Ukrainie, więc tu nie musimy przypominać sobie bestialstwa sprzed 15 lat Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Janukowicz..... 20.02.14, 16:49 matematyk! Matematyk! Kurde...nie dosc ze ortografa trza wolac to teraz matematyka?! fenikss.2972 napisał: > wróć > 25 lat Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 16:51 sam się skorygowałem 1zorro-bis napisał: > matematyk! Matematyk! > Kurde...nie dosc ze ortografa trza wolac to teraz matematyka?! Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Janukowicz..... 20.02.14, 16:48 mysle, ze powinnismy. Bo jakbys poczytak sobie wpisy na niektorych forach to wlos sie.....na dupie....sorry na glowie jezy. Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 16:50 na szczęście mam własny rozum i takie wpisy olewam 1zorro-bis napisał: > mysle, ze powinnismy. Bo jakbys poczytak sobie wpisy na niektorych forach to wl > os sie.....na dupie....sorry na glowie jezy. > Odpowiedz Link
loczek62 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 16:56 fenikss.2972 napisał: > a ja nie wiem kto ma rację a kto nie i kto jest dobry a kto zły > obawiam się, że to nie takie proste Np. Warto sobie zadać pytanie z czego "Majdan" żyje? Bo trzeba być mocno naiwnym by wierzyć że z tego co każdy z uczestników przyniesie. Jest grupa oligarchów którzy zwietrzyli interes i szczodrze "Majdan" sponsorują... Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Janukowicz..... 20.02.14, 17:00 no, to Solidarniosc tez byla szczodrze sponsorowana.... CIA, Free Europe i inne badziewia.... jak mawial tow. Urban. loczek62 napisał: > fenikss.2972 napisał: > > > a ja nie wiem kto ma rację a kto nie i kto jest dobry a kto zły > > obawiam się, że to nie takie proste > > Np. Warto sobie zadać pytanie z czego "Majdan" żyje? Bo trzeba być mocno naiwny > m by wierzyć że z tego co każdy z uczestników przyniesie. Jest grupa oligarchów > którzy zwietrzyli interes i szczodrze "Majdan" sponsorują... Odpowiedz Link
loczek62 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 17:08 1zorro-bis napisał: > no, to Solidarniosc tez byla szczodrze sponsorowana.... Historia pokazuje że te pieniądze jednak szły i to szerokim strumieniem np. poprzez Watykan. > CIA, Free Europe i inne badziewia.... jak mawial tow. Urban. Tytułujesz Urbana per "towarzysz"? Znaczy członkiem PZPR byłeś, bo tylko oni tak się zwracali do swoich. I w tym aspekcie Ty mnie pytasz o mój stosunek do "przemian w Polsce? Cudowne... Ps. Dla Twojej wiadomości Jerzy Urban nie był nigdy członkiem PZPR. W 1989 złożył deklarację która nigdy nie została rozpatrzona. Warto czasem poczytać o tym o czym próbuje się "błyszczeć". Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Janukowicz..... 20.02.14, 17:20 Loczku....jestes nauczycielem? To juz trzecia taki przypadek z innego forum..... Tow. tytuluje wszystkich oszolomow z tamtego systemu. No, to wielki sukces Urbana, ze nie byl w PZPR.... Faktycznie. Opozycjonista. A Ty byles? Bo jesli chodzi o mnie to ja dla Ciebie moglem byc w PZPR, SB, CIA NKWD i nawet w Moshadzie. Jesli Ci to przyjemnosc ma zrobic..... Odpowiedz Link
loczek62 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 17:27 1zorro-bis napisał: Widzę że nadal jesteś zainteresowany bardzo tym czy byłem w PZPR. Odpowiadam Ci zatem nie nie byłem członkiem partii. Co do dalszych pytań też Ci odpowiem. Nie byłem funkcjonariuszem w resorcie spraw wewnętrznych poza krótkim epizodem służby jako junak w PSP (dla Twojej informacji państwowa Straż Pożarna należała do struktur MSW). Z tego co jest mi wiadomo nie byłem też TW, OZI itp. Twoja przynależność wcale mnie nie interesuje ani nie interesowała, ale skoro się tak podkładasz tym "tow." to czemu nie podworować sobie z Ciebie Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Janukowicz..... 20.02.14, 17:38 a co sie tak tlumaczysz? To Twoja sprawa gdzie byles a gdzie nie..... mnie to naprawde nie interesuje. mogles byc nawet w......Pionierach! I tez by bylo piyknie.... loczek62 napisał: > 1zorro-bis napisał: > Widzę że nadal jesteś zainteresowany bardzo tym czy byłem w PZPR. > Odpowiadam Ci zatem nie nie byłem członkiem partii. > Co do dalszych pytań też Ci odpowiem. Nie byłem funkcjonariuszem w resorcie spr > aw wewnętrznych poza krótkim epizodem służby jako junak w PSP (dla Twojej infor > macji państwowa Straż Pożarna należała do struktur MSW). > Z tego co jest mi wiadomo nie byłem też TW, OZI itp. > > Twoja przynależność wcale mnie nie interesuje ani nie interesowała, ale skoro s > ię tak podkładasz tym "tow." to czemu nie podworować sobie z Ciebie > > Odpowiedz Link
loczek62 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 17:49 1zorro-bis napisał: > a co sie tak tlumaczysz? > To Twoja sprawa gdzie byles a gdzie nie..... > mnie to naprawde nie interesuje. Ale przecież to Ty zadałeś to pytanie: > A Ty byles? > mogles byc nawet w......Pionierach! Z tego co wiem to w Polsce byłoby to a wykonalne, ale Harcerzem byłem i jestem z tego dumny. Moja córka piastuje dalej tradycje harcerskie (nie jest w ZHR tylko w SH stowarzyszeniu, któremu moim zdaniem jest najbliżej tradycji Baden Powella). Jako jdyna na ostatnim obozie harcerskim zdobyła sprawność "Trzy pióra". Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 17:52 to gratulacje dla córy, pamiętam kiedy ja je zdobywałem i jakie to było ważne wydarzenie i trudne zadanie loczek62 napisał: > Z tego co wiem to w Polsce byłoby to a wykonalne, ale Harcerzem byłem i jestem > z tego dumny. Moja córka piastuje dalej tradycje harcerskie (nie jest w ZHR tyl > ko w SH stowarzyszeniu, któremu moim zdaniem jest najbliżej tradycji Baden Powe > lla). Jako jdyna na ostatnim obozie harcerskim zdobyła sprawność "Trzy pióra". > Odpowiedz Link
loczek62 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 17:55 Też pamiętam swoje "wyczyny" i tym bardziej jestem dumny z córki Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 18:00 to były dobre czasy, choć ja w ZHP jako, że wtedy było to jedyne harcerstwo. Ale za to sami sobie tworzyliśmy klimat zbliżony do Powella loczek62 napisał: > Też pamiętam swoje "wyczyny" i tym bardziej jestem dumny z córki Odpowiedz Link
loczek62 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 18:02 fenikss.2972 napisał: > to były dobre czasy, choć ja w ZHP jako, że wtedy było to jedyne harcerstwo. I ja też w tym ZHP byłem > Ale za to sami sobie tworzyliśmy klimat zbliżony do Powella W naszej drużynie tez mieliśmy na to klimat Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 18:14 a olimpijka dalej jeszcze w szafie wisi jako że po trzech piórach zdobyłem patent instruktorski loczek62 napisał: > W naszej drużynie tez mieliśmy na to klimat Odpowiedz Link
loczek62 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 18:16 fenikss.2972 napisał: > jako że po trzech piórach zdobyłem patent instruktorski Org czy Pwd? Mi z różnych przyczyn nie było mi dane dostąpić tego zaszczytu. Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 18:17 dochrapałem się HM loczek62 napisał: > Mi z różnych przyczyn nie było mi dane dostąpić tego zaszczytu. > Odpowiedz Link
loczek62 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 18:18 fenikss.2972 napisał: > dochrapałem się HM Jestem pod wrażeniem. Wielki szacun! Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 18:21 i co mi z tego - dziś już tych klimatów nie ma, u mnie tylko ZHR i Oazy tylko dobre wspomnienia i mundur w szafie galówki nie mam, bo mi się nie podobała loczek62 napisał: > Jestem pod wrażeniem. Wielki szacun! Odpowiedz Link
loczek62 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 18:33 fenikss.2972 napisał: > i co mi z tego - dziś już tych klimatów nie ma, u mnie tylko ZHR i Oazy To jednokierunkowo jest > tylko dobre wspomnienia i mundur w szafie I właśnie te wspomnienia są najpiękniejsze. Tak jak śpiewali Skaldowie: "Wspomnienia są zawsze bez wad!" > galówki nie mam, bo mi się nie podobała Co racja to racja nie była "atrakcyjna". Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 18:37 loczek62 napisał: > To jednokierunkowo jest no witamy w moherowym Lublinie > I właśnie te wspomnienia są najpiękniejsze. Tak jak śpiewali Skaldowie: "Wspomn > ienia są zawsze bez wad!" i to jest coś, czego nam nikt nie odbierze. No chyba że ten Niemiec.............jak mu tam.....? o ! Altzheimer > Co racja to racja nie była "atrakcyjna". ohydna była !! Generał brygady, ino bez lampasów Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 17:50 że Wam się tak chce.... 1zorro-bis napisał: > a co sie tak tlumaczysz? > To Twoja sprawa gdzie byles a gdzie nie..... > mnie to naprawde nie interesuje. mogles byc nawet w......Pionierach! > I tez by bylo piyknie.... Odpowiedz Link
loczek62 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 17:59 fenikss.2972 napisał: > że Wam się tak chce.... A wiesz że ja też się dziwię. Ale już tak mnie wychowano ze na zadane pytania odpowiadam jasno i wyczerpująco. Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 17:01 przekazy stamtąd są tak skrajnie różne, że nie sposób się już połapać o co tak naprawdę chodzi powodem zerwania wczorajszego rozejmu jest raz snajper, który strzelał do milicji, raz milicja, która przypuściła atak i ewidentnie komuś zależy, żeby rozruchy trwały nadal przynajmniej ja to tak widzę loczek62 napisał: > Np. Warto sobie zadać pytanie z czego "Majdan" żyje? Bo trzeba być mocno naiwny > m by wierzyć że z tego co każdy z uczestników przyniesie. Jest grupa oligarchów > którzy zwietrzyli interes i szczodrze "Majdan" sponsorują... Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Janukowicz..... 20.02.14, 17:03 jakbym czytal o wydarzeniach z Polski z 1981 roku...... Odpowiedz Link
izydor88 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 17:23 W naszym szpitalu pracuje dwoje młodych Ukraińców. Nie chcą się wypowiadać na temat sytuacji na Ukrainie,za to - Bogu i Losowi dziękują,że przebywają w tej chwili na terenie zachodniej Polski,a nie na Ukrainie. Tutaj - kąśliwa uwaga do Feniksa - Oni - nawet nie myślą o powrocie na Ukrainę i...poświęcaniu się dla Ojczyzny i Rodaków Odpowiedz Link
loczek62 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 17:30 Bardzo ciekawe co piszesz i jak dla mnie rzuca szerszą perspektywę na to co dzieje się na Ukrainie. Z najnowszych wiadomości podobno przywrócono kursowanie metra w Kijowie. Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 17:49 to równie kąśliwie odpowiem - za to lekarze wschodniej Polki z poświęceniem przyjmują rannych pobratymców Twoich przyjaciół, nie zastanawiając się, czy im ktoś za to zapłaci. To samo w Warszawie w szpitalu MSW zwykle tak bywa, że są ci, co budują barykady i na nich giną i ci co się cieszą, że ich tam nie ma izydor88 napisała: > W naszym szpitalu pracuje dwoje młodych Ukraińców. > Nie chcą się wypowiadać na temat sytuacji na Ukrainie,za to - Bogu i Losowi dzi > ękują,że przebywają w tej chwili na terenie zachodniej Polski,a nie na Ukrainie > . > Tutaj - kąśliwa uwaga do Feniksa > - Oni - nawet nie myślą o powrocie na Ukrainę i...poświęcaniu się dla Ojczyzny > i Rodaków Odpowiedz Link
loczek62 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 17:58 fenikss.2972 napisał: > zwykle tak bywa, że są ci, co budują barykady i na nich giną i ci co się cieszą > , że ich tam nie ma I jeśli tak bywa że z wysokiego stopnia oficera który sprzeniewierzył się przysiędze robi się bohatera to w takim schemacie nie można oceniać tych którzy podejmują inną decyzję... Odpowiedz Link
izydor88 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 18:05 Oczywiście Feniksie,każdy ma wybór... My,Wielkopolanie - uczymy tych młodych Ukraińców,że pracować należy dobrze i uczciwie. Bez wielkich słów i patosu. Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 18:15 a to oni z dżungli, że nie wiedzą, iż pracować należy dobrze i uczciwie ? izydor88 napisała: > Oczywiście Feniksie,każdy ma wybór... > My,Wielkopolanie - uczymy tych młodych Ukraińców,że pracować należy dobrze i uc > zciwie. > Bez wielkich słów i patosu. > Odpowiedz Link
izydor88 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 18:28 fenikss.2972 napisał: > a to oni z dżungli, że nie wiedzą, iż pracować należy dobrze i uczciwie ? > Noo,we wschodniej Polsce - pewnie by ich przekonali,że powinni się "poświęcić dla pacjentów" i wysłali,jako wolontariuszy na Majdan Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 18:31 Warszawa to już nie wschód o ile się nie mylę rozumiem, że na zachodzie kraju panują inne standardy i pojęcie "bycia lekarzem" ale to już wiem od jakiegoś czasu natomiast tekst o "uczeniu tych młodych Ukraińców" jest postawą wyższości i brzmi mniej więcej jak - uczymy Indiańców jeść nożem i widelcem oczywiście bez patosu izydor88 napisała: > Noo,we wschodniej Polsce - pewnie by ich przekonali,że powinni się "poświęcić d > la pacjentów" i wysłali,jako wolontariuszy na Majdan > > Odpowiedz Link
izydor88 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 19:07 fenikss.2972 napisał: > Warszawa to już nie wschód o ile się nie mylę > rozumiem, że na zachodzie kraju panują inne standardy i pojęcie "bycia lekarzem > " > ale to już wiem od jakiegoś czasu > natomiast tekst o "uczeniu tych młodych Ukraińców" jest postawą wyższości i brz > mi mniej więcej jak - uczymy Indiańców jeść nożem i widelcem > oczywiście bez patosu > Nie przesadzaj... W medycynie nadal obowiązuje zasada mistrz-uczeń i Ty o tym doskonale wiesz. Bo przecież sam cytowałeś "Przysięgę Hipokratesa".A tam przecież mówi się wyraźnie,że: - Mistrzowi należy się szacunek. - Lekarz zobowiązuje się do leczenia Mistrza i nauczenia fachu potomków Mistrza. - No i,gdy lekarz pracuje dobrze i uczciwie - może spokojnie cieszyć się dostatkiem,czyli owocami swej pracy Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 20:04 to Ty tą przysięgę Hipokratesa tak wybiórczo traktujesz ? tam gdzie pasi to pasi, tam gdzie nie pasi to nie obowiązuje ? nie pisałaś o kształceniu lekarzy, tylko o "uczeniu tych młodych Ukraińców pracować dobrze i uczciwie" czyli dokładnie - uczyć dzikusa z buszu jeść nożem i widelcem sorry, jak już pisałem, jestem w 1/4 Ukraińcem i poczułem się urażony taką wyższością w stosunku do nich izydor88 napisała: > Nie przesadzaj... > W medycynie nadal obowiązuje zasada mistrz-uczeń i Ty o tym doskonale wiesz. > Bo przecież sam cytowałeś "Przysięgę Hipokratesa".A tam przecież mówi się wyraź > nie,że: > - Mistrzowi należy się szacunek. > - Lekarz zobowiązuje się do leczenia Mistrza i nauczenia fachu potomków Mistrza > . > - No i,gdy lekarz pracuje dobrze i uczciwie - może spokojnie cieszyć się dostat > kiem,czyli owocami swej pracy > > > Odpowiedz Link
tan.nawe Re: Janukowicz..... 20.02.14, 20:12 fenikss.2972 napisał: > sorry, jak już pisałem, jestem w 1/4 Ukraińcem i poczułem się urażony taką wyżs > zością w stosunku do nich Eee, może to nie wyższość, a... tylko patriotyzm lokalny? Taki bez patosu Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 20:18 czyj patriotyzm ? a Tobie to nie zabrzmiało podobnie ? a co Ukraińcy to dzicy co to nie wiedzą jak się pracuje ? No weź mnie nie osłabiaj tan.nawe napisała: > > Eee, może to nie wyższość, a... tylko patriotyzm lokalny? Taki bez patosu Odpowiedz Link
tan.nawe Re: Janukowicz..... 20.02.14, 20:28 fenikss.2972 napisał: > czyj patriotyzm ? Tzw. lokalny. W tym przypadku - wielkopolski. > a Tobie to nie zabrzmiało podobnie ? Zabrzmiało, nawet - zagrzytało nieprzyjemnie. Myślałam, że to wyczujesz. Powinnam była to inaczej ująć. Wybacz. Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 20:32 eeeeeeeeee to ja już dziś chyba jestem w nastroju partyzanckim coś tam niby wyczuwałem, alem się wolał upewnić tan.nawe napisała: > > Zabrzmiało, nawet - zagrzytało nieprzyjemnie. > Myślałam, że to wyczujesz. Powinnam była to inaczej ująć. Wybacz. > Odpowiedz Link
izydor88 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 20:19 fenikss.2972 napisał: > to Ty tą przysięgę Hipokratesa tak wybiórczo traktujesz ? > tam gdzie pasi to pasi, tam gdzie nie pasi to nie obowiązuje ? > nie pisałaś o kształceniu lekarzy, tylko o "uczeniu tych młodych Ukraińców prac > ować dobrze i uczciwie" > czyli dokładnie - uczyć dzikusa z buszu jeść nożem i widelcem > sorry, jak już pisałem, jestem w 1/4 Ukraińcem i poczułem się urażony taką wyżs > zością w stosunku do nich > > I zupełnie niepotrzebnie Cóż Ci mogę Feniksie odpowiedzieć... Chyba tylko to,że my na zachodzie Polski tak łatwo się nie obrażamy A ci młodzi Ukraińcy,to zbawienie dla naszego szpitala,bo już od dawna nie widzieliśmy tu młodego lekarza.Dopieszczamy ich,jak możemy,wyszkolimy - to będą brać dyżury na SOR Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 20:24 potrzebnie ponieważ mogę nawet łaskawie () przypuszczać, że miałaś co innego na myśli, ale zabrzmiało jak zabrzmiało dobór słów ma jednak ogromne znaczenie.... potem ktoś wybierze słowa z kontekstu i na tym oprze teorię dziejów izydor88 napisała: > I zupełnie niepotrzebnie > Cóż Ci mogę Feniksie odpowiedzieć... > Chyba tylko to,że my na zachodzie Polski tak łatwo się nie obrażamy > A ci młodzi Ukraińcy,to zbawienie dla naszego szpitala,bo już od dawna nie widz > ieliśmy tu młodego lekarza.Dopieszczamy ich,jak możemy,wyszkolimy - to będą bra > ć dyżury na SOR > > Odpowiedz Link
tan.nawe Re: Janukowicz..... 20.02.14, 19:29 fenikss.2972 napisał: > natomiast tekst o "uczeniu tych młodych Ukraińców" jest postawą wyższości i brz > mi mniej więcej jak - uczymy Indiańców jeść nożem i widelcem > oczywiście bez patosu Czytałam niedawno bardzo mądry post o tym, że cyt. "medycyna uczy pokory". Najwraźniej jednak nie w każdym przypadku... Odpowiedz Link
izydor88 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 19:42 tan.nawe napisała: > Czytałam niedawno bardzo mądry post o tym, że cyt. "medycyna uczy pokory". > Najwraźniej jednak nie w każdym przypadku... Matko Kwoczko... Odpowiedz Link
tan.nawe Re: Janukowicz..... 20.02.14, 19:58 izydor88 napisała: > tan.nawe napisała: > > > Czytałam niedawno bardzo mądry post o tym, że cyt. "medycyna uczy pokory > ". > > Najwraźniej jednak nie w każdym przypadku... > Matko Kwoczko... ?????? No, to już mnie przerasta. Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 20:06 no niestety tan.nawe napisała: > Czytałam niedawno bardzo mądry post o tym, że cyt. "medycyna uczy pokory". > Najwraźniej jednak nie w każdym przypadku... Odpowiedz Link
tan.nawe Re: Janukowicz..... 20.02.14, 20:09 fenikss.2972 napisał: > no niestety To Ty też Matka kwoczka? Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 20:16 do tego to było Czytałam niedawno bardzo mądry post o tym, że cyt. "medycyna uczy pokory". Najwraźniej jednak nie w każdym przypadku... tan.nawe napisała: > fenikss.2972 napisał: > > > no niestety > > To Ty też Matka kwoczka? Odpowiedz Link
tan.nawe Re: Janukowicz..... 20.02.14, 20:21 fenikss.2972 napisał: > do tego to było > > Czytałam niedawno bardzo mądry post o tym, że cyt. "medycyna uczy pokory". > Najwraźniej jednak nie w każdym przypadku... No! Ja właśnie za to zostałam Matką Kwoczką! O, masz: izydor88 napisała: > tan.nawe napisała: > > > Czytałam niedawno bardzo mądry post o tym, że cyt. "medycyna uczy pokory > ". > > Najwraźniej jednak nie w każdym przypadku... > Matko Kwoczko... Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 20:25 aaaaaaaaaaaaaaa to mea culpa nie zajarzyłem tan.nawe napisała: > No! Ja właśnie za to zostałam Matką Kwoczką! Odpowiedz Link
izydor88 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 20:58 W ostatniej "Polityce" bardzo ciekawy artykuł. "Oszustwa miłosierdzia" - o wyłudzaniu uczuć. Naprawdę warto przeczytać. Internet,to wspaniałe miejsce dla takich świrów płci obojga... Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 21:28 przykro mi, nie czytuję izydor88 napisała: > W ostatniej "Polityce" bardzo ciekawy artykuł. > "Oszustwa miłosierdzia" - o wyłudzaniu uczuć. > Naprawdę warto przeczytać. > Internet,to wspaniałe miejsce dla takich świrów płci obojga... Odpowiedz Link
tan.nawe Re: Janukowicz..... 21.02.14, 00:17 fenikss.2972 napisał: > przykro mi, nie czytuję > Odpowiedz Link
tan.nawe Re: Janukowicz..... 21.02.14, 00:21 fenikss.2972 napisał: > przykro mi, nie czytuję Wyłudziłeś ode mnie uczucie ogromnej wesołości, Feniksie! Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Janukowicz..... 21.02.14, 00:40 Kurde Nie dosc ze glupek Bez podstawowki Cham Z pipidowy To jeszcze wyludzacz ... Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Janukowicz..... 21.02.14, 07:13 ogladalem wczoraj polskie TV i o dziwo z tym Caucescu to nie bylem sam..... Polscy politycy i rowniez w Niemczech (!) twierdza ze, ze dla Janukowicza zostal juz tylko azyl w Rosji lub bialorusi a jak bedzie zwlekal to i wariant Caucescu tez jest mozliwy.... W kazdym razie facet jest juz skonczony. Tylko ludzi na Ukrainie zal..... Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Janukowicz..... 21.02.14, 09:31 publikuja zdjecia zabitych na Majdanie.... wyborcza.pl/1,75477,15500095,Majdan_upamietnia_ofiary_starc_na_Majdanie___Byl_mlody.html Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Janukowicz..... 21.02.14, 09:57 wątpię czasy się zmieniły przez te 25 lat nikt nie zaakceptuje nowego rządu, który wymordował stary a to by oznaczało izolację Ukrainy, a ta przecież walczy o dołączenie do Europy 1zorro-bis napisał: > ogladalem wczoraj polskie TV i o dziwo z tym Caucescu to nie bylem sam..... > Polscy politycy i rowniez w Niemczech (!) twierdza ze, ze dla Janukowicza zosta > l juz tylko azyl w Rosji lub bialorusi a jak bedzie zwlekal to i wariant Cauces > cu tez jest mozliwy.... > W kazdym razie facet jest juz skonczony. > Tylko ludzi na Ukrainie zal..... Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Janukowicz..... 20.02.14, 18:11 generalnie, to nigdy nie da się ocenić faktów póki trwa bitwa. Oceny przychodzą później wtedy klaruje się sytuacja i wyłaniają cele, które ktoś próbował lub osiągnął znamienny jest dziś jeden fakt - przy takim dostępie do mediów każdego człowieka - nadal informacje, które docierają np do nas są skrajnie zmanipulowane i to z obu stron bo giną ludzie po obu stronach barykady ale my "oglądamy krew" tylko po jednej wyprzedzając głosy protestu każde państwo posiada resort siłowy, stworzony po to, żeby utrzymać porządek za niewykonanie rozkazów grożą sankcje za wykonanie - potępienie to drugi raz, kiedy zwracam uwagę na fakt, że w takiej walce giną nie tylko demonstranci patrząc na to, co się tam dzieje, na dewastację miast.... strzelają jedni do drugich a od wczoraj powinien trwać chociaż rozejm - rozmowy niby w toku - więc o co tak naprawdę chodzi ? loczek62 napisał: > I jeśli tak bywa że z wysokiego stopnia oficera który sprzeniewierzył się przys > iędze robi się bohatera to w takim schemacie nie można oceniać tych którzy pode > jmują inną decyzję... Odpowiedz Link