Gość: rybka Nemo IP: *.214.77-86.rev.gaoland.net 30.09.09, 19:31 Mam kolezanke o imieniu Marie Therese uzywajaca zdrobnienia Marithe (dla mnie bomba). Znacie takie zestawy imiennicze z ciekawymi zdrobnieniami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adziunia Re: Podwojne imie laczone 30.09.09, 20:48 Jest kilka takich hiszpanskich połączeń, to chyba gdzieś w internecie powinno być np. Maria Victoria - Mavi Maria del Sol - Marisol Maria Isabel - Maribel, Mabel Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Podwojne imie laczone 30.09.09, 23:10 Jaś-Gwaś (od Jana Gwalberta - mąż Pawelikowskiej-Jasnorzewskiej). Analiza (Anneliese - bohaterka opowiadania Sapkowskiego "W leju po bombie") Odpowiedz Link Zgłoś
mossiam Re: Podwojne imiona hiszpańskie 01.10.09, 00:16 W hiszpańskim jest bardzo wiele tego typu połączeń. Można je znaleźć np. tu: es.wikipedia.org/wiki/Hipocor%C3%ADstico Moje ulbuione to: José María - Chema Juan José - Juanjo, Juanchi Ana Isabel - Anabel María del Carmen - Maricarmen, Mamen Maria del Mar - Marimar María Soledad - Marisol María Teresa - Maite Pozdrawiam María Isabel - Marisa, Maribel Odpowiedz Link Zgłoś
donmari-2 Hiszpania 01.10.09, 11:48 Jeszcze Maria Helena-Malena i MariaFernanda-Marife Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Podwojne imie laczone 01.10.09, 01:23 Niemeickie Franjo od Franza Joachima i Hape od Hansa Petera...I bawarskie Amrei od Anny Marii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmaupa Re: Podwojne imie laczone IP: *.zoo.ox.ac.uk 01.10.09, 10:45 Przypominają mi się imiona sióstr Scarlett z "Przeminęło z wiatrem": Susan Elinor (Suellen) Caroline Irene (Carreen) Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Podwojne imie laczone 01.10.09, 11:16 I Anda - Anna Danuta z "Godziny Pasowej Rozy". Maja Komorowska naparwde jest Maria Janina. Odpowiedz Link Zgłoś
solveiga1 Re: Podwojne imie laczone 01.10.09, 11:38 Nie do konca w temacoe, ale jeszcze estonska Kadriann powstala jak tlumaczyla osoba, ktora to imie nosi z Kateriny (nie jestem pewna pisowni...) i Anny Odpowiedz Link Zgłoś