wimperga 19.10.09, 22:36 Podoba się Wam to imię? Mam słabość do imion męskich zakończonych na -y. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa9717 Re: Fabrycy 19.10.09, 23:00 Dawno, dawno temu, jak byłam egzaltowanym dziewczęciem, kochałam się w Fabrycym del Dongo Odpowiedz Link Zgłoś
generalizacja Re: Fabrycy 20.10.09, 08:31 jak dla mnie zbyt "wydziwione".Osobiście wolałabym Maurycego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plenta Re: Fabrycy IP: *.aster.pl 20.10.09, 08:50 prawie jak fabryka... zupełnie mi się nie podoba, z zakończeniem na "y" zdecydowanie bardziej trafiają do mnie Maurycy, Ksawery, Konstanty. Już nawet bardziej podoba mi się Hilary Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Fabrycy 20.10.09, 09:05 Podoba mi się Fabrizio ;] A Fabrycy za bardzo kojarzy mi się z fabryką. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Fabrycy 20.10.09, 10:05 Ani Fabrycy ani Maurycy Jak dla mnie zbyt mocno trącą mi jakąś pseudoarystokratyczną pozą. A już w ogóle nie potrafię sobie wyobrazić małego, umorusanego łobuziaka z takim imieniem. Co ciekawe, nie mam takich uprzedzeń do Konstantego, Ksawerego, Aleksego i innych kończących się na -y. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Fabrycy 20.10.09, 19:38 Nie lubię zakończenia rycy, brzmi jak ryczy. Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Fabrycy 22.10.09, 21:18 Kojarzy mi się zbyt bardzo z fabryką, dlatego niezbyt mnie urzeka, z imion męskich zakończonych na -y, wolę : Aleksy, Ksawery, Maurycy.. :] Odpowiedz Link Zgłoś