jo_asia 19.01.04, 22:08 jeśli znacie strony www, na których można znaleźć listę imion (z datami imienin lub/i znaczeniem), to podajcie link w tym wątku - być może komus się przyda oto kilka moich linków: 1. SKARBCZYK IMION www.skarbczyk.com/ 2. Imiona świata - internetowa księga imion strategi.webpark.pl/imiona/# 3. www.imiona.webpark.pl/# 4. www.devlinerium.vastnet.co.uk/main.php?sid=3 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jo_asia Re: IMIONA - linki 19.01.04, 22:18 5. kalendarz imienin www.kalendarzimigranta.com/imiona/imieniny.htm 6. ALFABETYCZNY SPIS IMION republika.pl/krajna/imiona.html 7. pochodzenie imion, powstawanie i zmiany imion, zwyczaje związane z wyborem imienia dla dziecka, zdrobnienia www.ornatowski.com/fname.htm Odpowiedz Link Zgłoś
jo_asia Re: IMIONA - linki 19.01.04, 22:24 8. www.bazy.hoga.pl/imiona.asp i z mojej strony to by było na tyle pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jo_asia Re: IMIONA - linki 20.01.04, 11:55 9. opinie RAdy Języka Polskiego o nowych imionach www.rjp.pl/?mod=oip&type=imiona Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: IMIONA - linki 20.01.04, 13:32 Bardzo fajna stronka to www.behindthename.com A. Odpowiedz Link Zgłoś
jo_asia Re: IMIONA - linki 20.01.04, 16:19 abiela napisała: > www.behindthename.com o, są tu nawet imiona polskie dzięki za tego linka, fajny na chybił trafił otworzyłam tam stronkę z imionami od I do K i znalazłam ciekawe imiona: IZUMI (japońskie) - b. ładne, ciekawe, czy zerejestrowali by w Polsce (nie kończy się na -a, i nie określa płci) JAMILA (arabskie) - podobne do naszej EMILII, ale jakby "cieplejsze", niestety zdrobnienie może być nieciekawe (Jamka? ... hm) Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: IMIONA - linki 21.01.04, 12:43 Mnie sie Izumi tez podoba, ale dalabym to imie dziecku tyklo, gdybym miala jakis zwiazek z Japonia. A Jamila czyta sie Dzamila i to juz mi sie wogole nie podoba, jak z rezsta wszytskie imiona na "dz". A. Odpowiedz Link Zgłoś
jo_asia Izumi, Jamila 22.01.04, 17:47 abiela napisała: > Mnie sie Izumi tez podoba, ale dalabym to imie dziecku tyklo, gdybym miala > jakis zwiazek z Japonia. A Jamila czyta sie Dzamila i to juz mi sie wogole nie > podoba, jak z rezsta wszytskie imiona na "dz". > > A. IZUMI podoba mi się "dla samego podobania" czasem podoba nam się jakiś obraz, ale nie znaczy to, że zaraz będziemy go sobie wieszać na ścianie, prawda? w imieniu IZUMI jest coś słodkiego, ale nie nazwę tak córki podobnie z imieniem JAMILA (przez DŻ już nie brzmi tak ładnie, jak przez J) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jo_asia Re: IMIONA - linki 20.01.04, 16:01 10. księga imion, księga patronów serwis.leszczynskie.net/se_cgi-bin/wab2.cgi?category=Media%2FBabiniec%2FKsi%EAga+Imion%2FWarto+wiedzie%E6 Odpowiedz Link Zgłoś
jo_asia Re: IMIONA - linki 22.01.04, 17:42 11. baza imion bazy.hoga.pl/imiona.asp Odpowiedz Link Zgłoś
jo_asia Re: IMIONA - linki 22.01.04, 22:21 12. jeśli kogoś interesuje popularność danego imienia, to niech poczyta tytuły wątków na forum ze zdjęciami dzieci (same zdjęcia też fajne) forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=621&s=1 Odpowiedz Link Zgłoś
jo_asia Re: IMIONA - linki 28.01.04, 17:45 14. imiona słowiańskie klub.chip.pl/wsd/pl/index.php?go=imiona#Mz 15. imiona słowiańskie www.uni-bel.elblag.com.pl/boguslawscy/imiona.htm Odpowiedz Link Zgłoś
jo_asia Re: IMIONA - linki 28.01.04, 20:57 16. imiona "ogrodowe" ogrod.to.jest.to/ogrody/i_imiona.htm Odpowiedz Link Zgłoś
jo_asia wszystkie dotychczasowe LINKI 29.01.04, 12:01 0. imiona z całego świata (po ang.) www.behindthename.com 1. SKARBCZYK IMION www.skarbczyk.com 2. Imiona świata - internetowa księga imion strategi.webpark.pl/imiona/# 3. www.imiona.webpark.pl/# 4. www.devlinerium.vastnet.co.uk/main.php?sid=3 5. kalendarz imienin www.kalendarzimigranta.com/imiona/imieniny.htm 6. ALFABETYCZNY SPIS IMION republika.pl/krajna/imiona.html 7. pochodzenie imion, powstawanie i zmiany imion, zwyczaje związane z wyborem imienia dla dziecka, zdrobnienia www.ornatowski.com/fname.htm 8. www.bazy.hoga.pl/imiona.asp 9. opinie RAdy Języka Polskiego o nowych imionach www.rjp.pl/?mod=oip&type=imiona 10. księga imion, księga patronów serwis.leszczynskie.net/se_cgi-bin/wab2.cgi?category=Media%2FBabiniec%2FKsi% EAga+Imion%2FWarto+wiedzie%E6 12. jeśli kogoś interesuje popularność danego imienia, to niech poczyta tytuły wątków na forum ze zdjęciami dzieci (same zdjęcia też fajne) forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=621&s=1 13. republika.pl/krajna/imiona.html 14. imiona słowiańskie klub.chip.pl/wsd/pl/index.php?go=imiona#Mz 15. imiona słowiańskie www.uni-bel.elblag.com.pl/boguslawscy/imiona.htm 16. imiona "ogrodowe" ogrod.to.jest.to/ogrody/i_imiona.htm Odpowiedz Link Zgłoś
anka1000 Re: IMIONA - linki 08.02.04, 12:45 strona pokazujaca popularnosc imion w USA: www.ssa.gov/OACT/babynames/ lista najpopularniejszych imion w kilku krajach swiata: en.wikipedia.org/wiki/Most_popular_names Odpowiedz Link Zgłoś
jo_asia Re: IMIONA - linki 09.02.04, 22:31 anka1000 napisała: > strona pokazujaca popularnosc imion w USA: > www.ssa.gov/OACT/babynames/ szkoda, że nie ma takie strony z Polski ech Odpowiedz Link Zgłoś
aluniaaa bajbus.pl 12.02.04, 14:44 bajbus.pl/index.phtml?ids=niezbednik&kat=leksykon Odpowiedz Link Zgłoś