ariana1 25.12.09, 22:19 Zauważyłam, że wiele z was, dziewczyny, wybrało to imię w naszej zabawie z dzisiaj. Jakie proponujecie zdrobnienia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Eugenia 25.12.09, 22:22 Jeśli będę mieć kiedyś córkę Eugenię (jak już przyjdzie co do czego, to będzie ona bardzo poważnie rozważana), to będzie ona Gigą. Zdrobnienie Gienia również mi się bardzo podoba, ale dla Eugenii nastoletniej wolałabym właśnie Gigę. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecienka1 Re: Eugenia 25.12.09, 22:29 poki co Eugenia kojarzy mi sie ze swojska Ženia wspomniana wczesniej Giga bardzo mi sie podoba, ale nie wiem czy sama bym na to wpadla... ja chyba naleze do tych, ktorzy zdrobnienia wymyslaja "w praniu" (o ile wogole) pozdrawiam Kwiecienka o Zdrobnieniach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dalenia Re: Eugenia IP: 213.25.120.* 25.12.09, 22:29 A ja ciągle nie mogę się do tego imienia przekonać Jak imiona retro uwielbiam, wszystkie Krystyny, Ireny ... - jestem jak najbardziej na "tak". Ale tej biednej Eugenii przełknąć nie mogę. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Eugenia 26.12.09, 10:30 ach, od czasu kiedy przeczytałam Monte Christa, uwielbiam Eugenię. trzysylabowe imiona są dla mnie wygodne nawet bez zdrabniania (do Dominika też najczęściej mówię pełną formą) ale i Genia podoba mi się Odpowiedz Link Zgłoś
anettia28 Re: Eugenia 26.12.09, 10:58 Moja córka Eugenia, byłaby dla mnie Genią i Gusią Odpowiedz Link Zgłoś
justii23 Re: Eugenia 26.12.09, 11:52 mam dwie ciocie jedna Eugenia a druga Genowefa i obie cale życie były i chyba już zostaną Gieniemi ( i to nawet do tego stopnia,że dla młodszego pokolenia Gienia to imię jednej i drugiej cioci, i bardzo się dziwią gdy dowiadują się później że jest inaczej ) mnie się osobiście nie podoba, kojarzy mi się tylko właśnie z moja ciocią, co prawda przemiła osoba ale starszą, może gdybym znała kogoś młodszego z tym imieniem byłoby inaczej, byłabym bardziej osłuchana, a tak jestem dla tego imienia na nie Odpowiedz Link Zgłoś
froobek Re: Eugenia 06.04.10, 23:14 Esia, Eśka. Czy to imię jest bardzo obciachowe? Może chciałabym kiedyś dla córki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyganula Re: Eugenia IP: 91.200.94.* 06.04.10, 23:28 Moja sąsiadka Eugenia "funkcjonowała" jako Gina, Ginka Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Eugenia 19.10.10, 08:40 Ostatnio oglądałam Annę Marię Wesołowską i akurat trafiłam na Eugenię. Dziewczyna miała 18 lat i kazała na siebie mówić Klaudia. A mama mówiła o niej Gienia. Odpowiedz Link Zgłoś
ilka114 Re: Eugenia 19.10.10, 14:38 pluskotka napisała: > Ostatnio oglądałam Annę Marię Wesołowską i akurat trafiłam na Eugenię. Dziewczy > na miała 18 lat i kazała na siebie mówić Klaudia. A mama mówiła o niej Gieni > a. O matko, właśnie chciałam to napisać Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Eugenia 19.10.10, 16:31 Ale właściwie co wynika z tego, że w SERIALU postać nie lubi swojego imienia? Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Eugenia 19.10.10, 18:34 Wydaje mi się, że realne imienniczki tej postaci też nie byłyby zachwycone. Ja sama uwielbiałabym każde moje imię, ale za innych nie odpowiadam. A to, że o tym napisałam oznacza, że mi się to po prostu przypomniało w związku z imieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
an_o Re: Eugenia 20.10.10, 06:46 Tu, gdzie mieszkam Eugenie sie czyta przez 'h' zamiast 'g' i jakos inaczej mi brzmi. Natomiast zdrobnienie Gienia jest okropne. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Eugenia 10.01.11, 17:13 Gienia to zapis bledny - powinno byc Genia... W Niemczech Eugenie wymawia sie niestety Ojgenia . Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Eugenia 21.10.10, 20:44 Gienia, Gienka, Genia, Gienusia, Gieniusia Od momentu obejrzenia "Jasminum" mam fazę na Eugenię choć kiedyś to imię wydawało mi się kompletnie nie do zaakceptowania. Ale jak zobaczyłam tę dziewczynkę z warkoczykami zwiniętymi w różki, przedstawiającą się jako Eugenia, wszystkie uprzedzenia powędrowały w zapomnienie. Nadałabym bez mrugnięcia okiem, ale raczej nie mam co liczyć na akceptację ze strony męża. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Podnoszę 10.01.11, 16:05 I komunikuję, że od tego grudnia 2009 zdążyłam polubić Eugenię! Gienia odpada, ale Genia, Gisia, Euginka, Eginka, Egi, Eugia - jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś