Gość: milka IP: *.xdsl.centertel.pl 30.04.10, 21:41 Które z tych imion najbardziej Wam się podoba?Jak można je ładnie zdrobnić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Kornel, Wiktor czy Ksawery? 30.04.10, 21:54 Wybrałabym Kornela lub Ksawerego. Na forum padały już propozycje zdrobnień do tych imion. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Kornel, Wiktor czy Ksawery? 30.04.10, 22:13 Podobają mi się w następującej kolejności: 1. Ksawery 2. Wiktor 3. Kornel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bati Re: Ksawery IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.10, 22:24 Ksawciu the best. Wiktor ładne ale nie ma ladnych zdrobnien. Odpowiedz Link Zgłoś
jagodowa2 Re: Kornel, Wiktor czy Ksawery? 30.04.10, 23:47 Podobają mi się w tej kolejności: 1. Ksawery 2. Kornel 3. Wiktor Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Kornel, Wiktor czy Ksawery? 01.05.10, 01:19 Najbardziej podoba mi się Ksawery. Odpowiedz Link Zgłoś
magducha78 Re: Kornel, Wiktor czy Ksawery? 01.05.10, 09:15 Kornel Ksawery Wiktor Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Kornel, Wiktor czy Ksawery? 01.05.10, 15:22 Mnie chyba podobnie, ale dla swojego syna zdecydowałabym sie z nich na Ksawerego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyprysiowa Re: Kornel, Wiktor czy Ksawery? IP: 178.56.40.* 01.05.10, 09:40 podobaja mi sie jednakowo Ksawery - Ksawcio, Ksawek, Ksawuś, Sawek Wiktor - Wiktorek, Wiku, Wikuś Kornel - tu ciezko cos znalesc ładnego bo przeciez nie Kornik, Konik, Korek, Konek buuu jedyne co mi przychodzi do głowy to Kola Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Kornel, Wiktor czy Ksawery? 01.05.10, 12:32 Najbardziej podoba mi się Ksawery, którego zresztą bym nie zdrabniała (Ksawcio wywołuje u mnie dreszcz ). Ewentualnie mówiłabym Ksawer, Ksawerek. O, a teraz przyszedł mi do głowy Ksaweryś Od Kornela lubię tylko Kornelika. Wiktor - Wiktorek ... Reszta zdrobnień kompletnie mi się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
mug75 Re: Kornel, Wiktor czy Ksawery? 01.05.10, 15:30 mnie zaś najbardziej podoba się Wiktor- z pewnością ma to znaczenie, że znam 3 Ksawerych mało sympatycznych. Bo samo imię też ładne, ale te skojarzenia... Kornel za to mi zupełnie nie leży. Kornelia to co innego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bluemoon Re: Kornel, Wiktor czy Ksawery? IP: *.gemini.net.pl 01.05.10, 15:45 Najbardziej podoba mi się Kornel, Kornelek. Potem Wiktor. Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Kornel, Wiktor czy Ksawery? 02.05.10, 04:23 najbardziej podoba mi sie Ksawery, ale problem z tym ze nie wiem jak je wdrobnic ; Ksawek ? Wery ? hmm.. Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: Kornel, Wiktor czy Ksawery? 02.05.10, 08:45 Ksawerek/ Ksawunio, Ksawuś - wersje wymyślone przez "narzeczoną" mojego synka Ja osobiście nie znoszę zdrobnień i nie zdrabniam imienia mojego synka, ewentualnie w skrócie wołam na niego Ksaw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Kornel, Wiktor czy Ksawery? IP: *.adsl.inetia.pl 02.05.10, 11:50 Zdecydowanie Kornel!!! Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: Kornel, Wiktor czy Ksawery? 02.05.10, 13:13 No właśnie - nie znam żadnego małego Kornela, a i Wiktora małego też nie spotkałam, Ksawerych przybywa dość szybko (niestety ) Odpowiedz Link Zgłoś
alfik116 Re: Kornel, Wiktor czy Ksawery? 02.05.10, 13:19 Ksawery (Kornel i Wiktor mi się nie podobają) Odpowiedz Link Zgłoś
juliak82 Re: Kornel, Wiktor czy Ksawery? 05.05.10, 21:03 U mnie zdecydowanie Wiktor Wierzcie mi, jest dużo fajnych zdrobnień!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emma Re: Kornel, Wiktor czy Ksawery? IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.10, 20:46 mnie w kolejności: Wiktor (piękne!) Ksawery (ładnie) Kornel (w ogóle mi się nie podoba) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fryka Re: Kornel, Wiktor czy Ksawery? IP: *.chello.pl 04.06.10, 22:41 korneliusz,kornel, kornio;] piekne i rzadko nadawane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: Kornel, Wiktor czy Ksawery? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.10, 01:56 odnawiam wątek, bo wczesniej go nie zauwazylam, a moj synek ma na imię Kornel !, i mowimy do niego Kornelku (to...) Kornelciu (... tamto) . Bardzo mi się podoba to imię i zdziwiło mnie ,że nikt nie mogl znalesc zdrobnienia hmm... Kornelek, Kornelko, Kornelcio, mowimy tez czasem Kornello Odpowiedz Link Zgłoś