wielka_stopa 14.05.10, 09:43 Witam, Bardzo proszę o opinię o imieniu Sambor, dodam tylko, że do nazwiska pasuje. Przyjmę każdą krytykę Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tosianna Re: Sambor? 14.05.10, 10:39 a dlaczego nastawiasz sie na krytykę??? jeśli pasuje do nazwiska i Wam rodzicom się podoba to dlaczego nie??? z tego co wiem to jest staropolskie imię.. muszę poszukać znaczenia- tak z własnej ciekawości =))) bardzo mi się podoba!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Sambor? IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.10, 13:04 Ogromnie mi się podoba! Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Sambor? 14.05.10, 15:30 Musiałabym się chyba trochę osłuchać, bo jak na razie kojarzy mi się tylko z dr Samborem z "Na dobre i na złe". Ale faktycznie, miła odmiana Odpowiedz Link Zgłoś
asienkowa Re: Sambor? 14.05.10, 19:02 Fajne imię, ale jakoś tak mnie nie przekonuje, zbyt wyszukane. Wiem, że to imię słowiańskie, ale jakoś tak... no nie wiem. Od razu mam skojarzenie z doktorem Samborem z tvp2. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Sambor? 15.05.10, 13:30 Podoba mi się, jest charakterne. Poszukaj sobie, było już o nim na forum, i były różne zestawienia, z których wynika, że to imię zaczyna być spotykane - jeszcze nie bardzo często, ale jednak. Odpowiedz Link Zgłoś
adamantia Re: Sambor? 15.05.10, 15:06 Teoretycznie bardzo fajne, ale mi się osobiście nie podoba. Jakoś mi się dźwiękowo kiepsko kojarzy - z sambą, mambo i Bambo. I z pierwszą linijką z tej pioseki, hiciora z lat 90 www.youtube.com/watch?v=-P6700m-tZ0 A konkretnie ze słowem "tambor" - bębny. ("Bate forte o tambor" -mocno bijcie w bębny) Odpowiedz Link Zgłoś