Dodaj do ulubionych

Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córka????

26.06.10, 14:30
Jakie imię nadać córce, synek ma niecałe dwa latka i jest Miłoszkiem, bardzo to imię do niego pasuje. A teraz mam dylemat bo nie wiem jakie wybrać imię dla córki, pomóżcie, proszę!smile
Obserwuj wątek
    • dalenia Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk 26.06.10, 14:32
      Mam rozumieć, że dziewczynka też na "m" ? smile

Moja pierwsza myśl - Marcelina.

Melania
      Marta
      Marianna
      Malwina
      • tadea Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk 26.06.10, 14:37
        Marianna, Marcela
        • Gość: Paula Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk IP: *.walbrzych.vectranet.pl 14.07.10, 13:00
          Michalina
          Marika
          Malwina
      • gaudencja Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk 26.06.10, 16:42
        dalenia napisała:

> Moja pierwsza myśl - Marcelina.

Moja także.
      • Gość: Idalia Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk IP: *.chello.pl 23.07.10, 21:06
        MILENA
        i tak i Miłoszek i Milna bedą mieli coś miłego w imieniu!
    • Gość: atenaneta Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.10, 14:37
      a moja pierwsza myśl to imię Milena smile
    • ilka114 Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk 26.06.10, 14:42
      Imiona na M:
      Maja, choć popularne
      Malwina
      Mariola pewnie się nie spodoba
      Maria
      Marianna
      Milena
      Magdalena
      Marta
      Martyna
      Marika pewnie też się nie spodoba
    • cyprysiowa Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk 26.06.10, 14:53
      a szukacie imienia na M ?
      o jakich imionach myslałas? jakies wskazówki

Miłosz i Małgorzata (Miłek i Gosia)

Miłosz i Milena -za blisko, Miłek i Milcia
    • aedo Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk 26.06.10, 16:17
      Marcielina
      Melania
    • milosza_mama Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk 26.06.10, 18:07
      Myśleliśmy o imionach niekoniecznie na literkę M. Mąż zresztą mówi, że
      woli coś innego. Jego typy to: NINA, NADIA. Ja wolałabym jednak
      Milenkę, ale na razie nie daje się przekonać. Nie wiem , może Antosia?
      Szukam inspiracji, coby mężowi cokolwiek zaproponować bo póki co nic mu
      się za bardzo nie podoba.
      • dalenia Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk 26.06.10, 19:16
        Nina to dla mnie zdrobnienie. Nadia także, od Nadieżdy.
        Milenę bym odrzuciła, ma jednak zbyt wiele wspólnego z Miłoszem, w końcu od
        Miłosza do Milana droga niedaleka. Poza tym jest wg mnie zbyt podobna.

Antonina wydaje mi się być odpowiednia. Ty będziesz miała Antosię, mąż Ninę smile
      • mossiam Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk 26.06.10, 21:13
        Po przeczytaniu tytułu - Matylda smile
        A tak poza tym Antonina wydaje się być kompromisem:
        dla męża może być Niną, dla Ciebie Tosią - zdrobnień cała masa!
      • gaudencja Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk 26.06.10, 23:47
        Miłosz i Nina lub Nadia są zupełnie z innych bajek. Antosia wydaje
        się być fajnym pomysłem.
    • iryska84 Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk 26.06.10, 18:44
      a może Miłosława?
      • Gość: ada Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.10, 20:19
        iryska84 napisała:

> a może Miłosława?

Miłosz i Miłosława? uncertain

Moim zdaniem Milena też nie najlepiej pasuje...

Nina jako zdrobnienie od coraz popularniejszej Antoniny lub rzadkiej
        u maluchów Janiny ok, ale jako samodzielne imię - nie.

Nadia to także zdrobnienie, może więc pełna wersja (polska) -
        Nadzieja? smile

Proponuję jeszcze:

Malwina
        Liliana
        Klara
        Róża
        Rozalia
        Laura
        Nikandra
        Łucja
        Ida/Idalia
        Eunika
        Florentyna (Florka, Florcia, a także Tynka, Tynusia)
        Aniela
        Kornelia (tę i powyższą można zdrabniać do Neli)
        Lea/Leandra
        Damroka
        Gaja
        Dalia
        Anatolia (Tola)
        Celina
        Kalina
        Ofelia
        Wanda
        Waleria
    • jagodowa2 Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk 26.06.10, 21:04
      Mileny nie lubię, za Nadią i Niną też nie przepadam. Antonina podoba mi się najbardziej z waszych propozycji.
      Proponuję:
      Melania, Michalina, Marianna, Judyta, Leonia, Aniela, Lidia, Dominika, Konstancja, Klementyna, Janina, Ludwika, Dobromiła, Stefania, Łucja, Eleonora, Bogumiła, Ignacja, Ksenia
    • abiela Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk 26.06.10, 23:50
      Matylda
      Michalina
    • liliowewzgorze Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk 27.06.10, 00:42
      skoro wszyscy na "m" to moze Melania ?
    • truscaveczka Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk 27.06.10, 08:05
      Moja pierwsza myśl? Milena smile
    • Gość: bati Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.10, 09:24
      Mysle że ta Antonina to bardzo dobry pomysł.
      A jesli na M to propnuje jakies mniej popularne: Mirella, Marietta, Marika, albo
      bardziej popularne: Marlena, Malwina, Milena.
    • aagje Milenka 27.06.10, 10:34
      jadąc literką "M".
      poza tym Milena to dziewczęcy odpowiednik Milana, a do Miłosza stąd niedaleko. smile

Może Mirelka? Tylko dziecko będzie miałoby problem z przedstawieniem się na
      początku, gdy jeszcze nie nauczy się mówić "r".
    • ladetre Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk 27.06.10, 11:31
      Antonina - bardzo ładnie i jeśli nie musi być na "m", to chyba dobry
      wybór - coś dla Ciebie, coś dla męża.
      A z imion na "m" wybierałabym między:
      Michaliną
      Matyldą
      Marleną
      Marianną
      Marceliną
      • waryszka Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk 27.06.10, 13:54
        pierwsze skojarzenie - Matylda
    • edytka2001 Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk 27.06.10, 14:00
      Jeśli na M, to Matylda lub Marcelina, może Marcjanna.
      Inne: Dorota, Sabina, Renata, Lucyna, Aurelia.
      • justii23 Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk 27.06.10, 16:42
        ja tam byłabym za Milena zupełnie mis ie z Miloszem nie kojarzy smile

drugi typ a pierwsza myśl to Melania smile ewentualnie cos prostego jak Maja czy
        Marta smile jakoś mi same na M tu pasuje wink
        • magducha78 Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk 27.06.10, 17:36
          jeśli na "m" to Marcelina
          a na inną literkę to może Olga?
    • aga.tekila Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk 28.06.10, 11:42
      matylda
    • Gość: mama Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk IP: *.45.fuz.pl 29.06.10, 23:05
      Milenkasmile
    • milosza_mama Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk 30.06.10, 12:57
      Jesteście kochanismile tyle padło propozycji!smile Właśnie nie gra mi ta
      Nadia i Nina, bo jakoś do Miłoszka nie pasują, to imię jest z innej
      "bajki". Z waszych propozycji podoba mi się IDA, MATYLDA, ANTONINA i
      nadal MILENA. Melania kojarzy mi się z przeminęło z wiatrem, wolałam Scarlettsmile No i Martynka też fajne imię. Nie wiem ostatecznie co
      wybierzemy, bo mąż swoje: NINA, i NADIA. Jakoś mu te imiona się
      podobają, nie powiem mnie również, ale właśnie czuję jakiś zgrzyt z
      Miłoszkiem, poza tym trafnie pisałyście - to są skróty od innych
      imion, choć funkcjonują samodzielnie.
      • uwierz_mirando Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk 30.06.10, 13:43
        Moja kolejność:
        Ida - jako samodzielne imię, ale szczególnie jako zdrobnienie Idalii
        Antonina - jako Nina lub Tosia
        Matylda - można zdrabniać Matysia, Tysia smile
        Nie dla popularnej Martyny i coraz popularniejszej Mileny.
        Napisz, jak zdecydujecie smile
      • jagodowa2 Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk 30.06.10, 15:28
        Podoba mi się Antonina i Ida.
        Mileny nie lubię, Martyny też nie, wolę Martę.
        Za Matyldą nie przepadam.
      • dalenia Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk 30.06.10, 20:10
        Ida - nie lubię, dla mnie jest za krótka i zbyt zdrobnieniowa; fajna jest za to Idalia
        Matylda - nie lubię
        Antonina - lubię, aczkolwiek nie jest moim ulubionym imieniem; najbardziej pasuje mi do Miłosza
        Milena - już o tym pisałam; nie pasuje do Miłosza, w końcu Miłosz i Milan to właściwie to samo imię, a od Milana do Mileny niedaleka droga
        Martyna - nie lubię

Jestem całym sercem za Antosią.
      • luska.s Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk 30.06.10, 23:11
        1.Antonina - zdecydowanie najbardziej mi się posoba
        2.Matylda - także ładne imię
        3.Nadia

Pozostałe imiona jak dla mnie bez zachwytuale dalej kolejność
        wyglądała by tak:
        4.Martyna - wolę Martę
        5.Milena
        6.Nina
        7.Ida- jakoś ciągle nie potrafię się przekonać do tego imienia. Może
        dlatego, że w mojej szkole była dziewczyna, do której mówili: Ida,
        ida do domu. Chociaż teraz imię pewnie jest bardziej osłuchane
      • Gość: Idalia Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk IP: *.chello.pl 23.07.10, 21:11
        Moja córka jest Ida i raczej nie przpada za swoim imieniem (np."daj IDZIE coś
        tam coś tam" nie brzmi ladnie), wolałaby być Różą... Teraz też oczekuje córki, i
        Ida chciałaby Anielkę, ale takie smutne imię.
        Nadia super. Milena też. I moje pierwsze - Agnieszka, też piekne bardzo je lubię
        i teraz dośc rzadko nadawane.
    • erba Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk 30.06.10, 13:32
      Może Maria?
      • juliak82 Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk 30.06.10, 18:58
        Monika
        • biedroneczka078 Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk 30.06.10, 22:32
          Ja byłabym jednak za imienieniem na "M".
          Przekonaj męża do tej Milenki wink
          Martyna i Monika też OK.
    • adamantia Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk 06.07.10, 09:49
      Absolutnie trzymałabym się litery M dla córki. Dla mnie imię na inną literę
      pachnie "wykluczeniem" z rodzinnego zestawu - ja bym się czuła z tym bardzo źle.
      A poza tym uważam, że takie jednoliterowy rodzinny zestaw jest super. (oporcz
      dość oczywistych problemów z inicjałami, ale i tak już je macie i będziecie mieli).

Ja byłabym za Mileną albo Michaliną - wg mnie najbardziej pasują do Miłosza.
      Dalej Matylda i Marcelina.
      • Gość: tymianek21 Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk IP: *.slowianin.pl 06.07.10, 10:29
        Nie mogę czytać kolejnych wpisów że Nadia to skrót od...., Pola to
        skrót od....., Nina to skrót.....Ciągle piszecie to samo- jeśli
        byłby to skrót to nie można by tych imion nadawać a znam już kilka
        dziewczynek o tych imionach. Ich rodzice nie przekupili urzędników,
        nie pisali żadnych listów z prośbą o umożliwienie im nadania tych
        imion. Imiona te zostały już uznane i MOŻNA je już nadawać w tych
        formach-czy wam się te skróty podobają czy nie! A wy ciągle piszecie
        swoje. Nadia, Nina są bardzo ładne- Milena też!
        • dalenia Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk 06.07.10, 16:17
          Gość portalu: tymianek21 napisał(a):

> Nie mogę czytać kolejnych wpisów że Nadia to skrót od...., Pola to
          > skrót od....., Nina to skrót.....

To nie czytaj.

Poza tym, to że Ty znasz kilka takich dziewczynek, nie jest wyznacznikiem bycia lub nie bycia imieniem. To samo jeśli chodzi o argument "bo urzędnicy nadali".

Warto poczytać sobie wątek, jakie imiona ludzie byli w stanie nadać. Gdzieś takowy był, teraz nie mogę go znaleźć. I wtedy dopiero warto się zastanowić, czy jeśli komuś nadano Nusia, to czy takie imię istnieje.
          • Gość: tymianek21 Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk IP: *.chello.pl 07.07.10, 16:08
            Fajna odpowiedż "to nie czytaj" zamiast innego argumentu. Kiedy
            zaczęłam czytać ten wątek nawet nie przypuszczałam że znowu
            przeczytam "to skrót a nie imię". Dobrze wiesz ze jeśli ktoś
            chciałby nadać imię np. Nusia musiałby napisać podanie i jestem
            pewna że jego propozycja zostałaby odrzucona-PONIEWAŻ imie takie nie
            istnieje. Pola, Nadia, Nina zoatały już uznane jako imiona
            samodzielne. Rodzice którzy chcą dać takie imiona nie muszą nic
            robić aby ich córki miały takie imiona.Często pisujesz na tym forum
            więc dobrze o tym wiesz. Rozumiem że ty i kilka osób wolą te imiona
            w formie pełnej, więc napisz np. "wolę Polę jako Apolonię a Ninę
            jako Janinę" ale nie powtarzajcie ciągle że te imona to skróty.
            Kiedyś były, ale tak już nie jest!
            • dalenia Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk 07.07.10, 16:31
              Rodzice Nusi może i musieli napisać podanie. A skąd wiesz, że rodzice Basi czy Michałka (w takich formach) musieli?

Są urzędnicy i "urzędnicy", więc to, czy rodzice muszą pisać podanie, czy nie, nie jest wyznacznikiem tego, czy dane imię istnieje.
              Jeden urzędnik nie zgodzi się na Lenę, drugi przyjmie Basię.

I gwoli wyjaśnienia, na koniec dyskusji (było ich już mnóstwo, ja nie chcę pisać ciągle tego samego), idąc tokiem rozumowania wikipedii. Np. Pola jest "zdrobnieniem, które bywa nadawne jako samodzielne imię". To, że bywa nadawana, nie czyni jej imieniem, jest zdrobnieniem i dla mnie zawsze nim pozostanie.
              • adamantia Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk 07.07.10, 17:23
                dalenia napisała:
                > Jeden urzędnik nie zgodzi się na Lenę, drugi przyjmie Basię.

Nie wierzę, żeby obecnie znalazł się taki urzędnik, biorąc pod uwagę nadawalność
                Leny.
                • dalenia Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk 08.07.10, 10:26
                  adamantia napisała:

> Nie wierzę, żeby obecnie znalazł się taki urzędnik, biorąc pod uwagę nadawalność
                  > Leny.

No właściwie to racja. Ale myślę (mam nadzieję), że na Nelę czy Polę jeszcze ktoś może się nie zgodzić smile
                  • Gość: tymianek21 Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk IP: *.chello.pl 08.07.10, 16:17
                    Dalenia- piszesz że w Wikipedi: Pola jest "zdrobnieniem, które bywa
                    nadawne jako samodzielne imię". Ja wpisałam sobie w google hasło
                    rada jezyka polskiego imiona i pokazał mi sie od razu piekny i
                    bardzo ciekawy opis przeróznych imion o które pytają rodzice
                    www.mirnal.neostrada.pl/RJPoiczer.htm
                    Jest tam wypowiedż na temat Poli-wbrew temu co podaje wikipedia Pola
                    jest samodzielnym imieniem. Musisz przyzanać ze chyba wypowiedż Rady
                    na temat Poli jest ważniejsza niż zapis w tej encyklopedii. I nie
                    wierzę że nie znasz wypowiedzi tej Rady na temat tego imienia. Co
                    więcej na temat np. Nadii, Leny, Niny nikt tam się nie
                    wypowiada.Pewnie żaden urzędnik nie robi już problemów z
                    zarejestrowaniem dziewczynek z tymi imionami. A jeśli nadal chcesz
                    powoływać się na to co podaje wikipedia to zobacz co pisze o
                    Ninie: "w Polsce dawniej znane jako zdrobnienie imienia Janina lub
                    Antonina". DAWNIEJ!
                    pl.wikipedia.org/wiki/Nina
                    a o Nadii:"imię Nadia jest w Polsce mylnie utożsamiane ze
                    zdrobnieniem od rosyjskiej wersji tego imienia, Nadieżdy"
                    pl.wikipedia.org/wiki/Nadzieja_(imi%C4%99)
                    Tak więc rozumiem że nie podoba ci się i kilku osobom to że te
                    imiona funkcjonują juz samodzielnie, ale nie piszcie ciagle
                    fałszywych informacji"że to zdrobnienia". A teraz zmartwię ciebie-
                    znam dziewczynkę o imieniu Ola. Nawet założyłam wątek na jej temat.
                    Byłam pewna że jej rodzice musieli "przekupić" urzędnika, żeby tak
                    nazwać córkę. Zobacz ile dziewczyn się odezwało.Pozdrawiam
                    • dalenia Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk 08.07.10, 16:32
                      Miałam już się nie odzywać, ale napiszę jeszcze, żeby wyjaśnić coś już raz a porządnie.

Nie napisałam, że zgadzam się ze wszystkim, co na wikipedii. Tam każdy może sobie napisać, co chce. Jednak to, co było napisane o Poli, wydało mi się być odpowiednim wyjaśnieniem tego, co ja chcę przekazać (tj. Pola jest ZDROBNIENIEM, nadawanym czasem jako samodzielne imię). To samo myślę o Lenie czy Neli (nawet, jeśli na wikipedii jest napisane coś innego).

Co do RJP jest też opinia, w której jasno jest napisane, że Pola to zdrobnienie od Apolonii : tutaj. (nie wiem skąd wzięłaś swoją opinię, ale na oficjalnej stronie RJP jej nie ma)

Na koniec napiszę, że Ty i inni mogą sobie uważać, że Pola czy Lena są imionami. Dla mnie to zawsze pozostaną zdrobnienia, tyle.
                      • Gość: tymianek21 Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk IP: *.chello.pl 08.07.10, 17:03
                        Masz rację,że jest tu napisane że Pola jest zdrobnieniem od
                        Apolonii "W pełni podzielamy Pani wątpliwości. Pola jest
                        zdrobnieniem od imienia Apolonia, więc połączenie „Pola Apolonia”
                        jest mniej więcej tym samym co „Kasia Katarzyna”. Odmówiłbym na Pani
                        miejscu nadania takiego połączenia dwóch imion, uznając je za
                        ośmieszające".
                        Jednak pytanie dotyczy połączenia Pola Apolonia a nie czy w ogóle
                        można nadać imię Pola bo to jest już "oczywista oczywistość"!
                        Ta sama RJP wypowiada się też na temat imienia Maya Pola i w ogóle
                        nie zajmuje się Polą tylko pisownią imienia Maya.
                        www.rjp.pan.pl/index.php?
                        option=com_content&view=article&id=511:maya-pola-&catid=76:opinie-o-
                        imionach&Itemid=58
                        Nawet prof. Miodek czy Bralczyk często mówią "niezbyt podoba mi się
                        ta forma danego wyrazu, ale została uznana za formę
                        obowiązującą ..."- nie udają że inna forma nie istnieje a wy od lat
                        ciagle głosicie swoje odnośnie Poli, Niny czy Nadii. I to już moje
                        ostatnie pismo odnośnie tych imion. pozdrawiam
                        • gaudencja Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk 17.07.10, 18:39
                          Nikt nie twierdzi, że forma Pola nie istnieje. Pola to zdrobnienie od
                          Apolonii, które się ostatnio usamodzielnia, tj. znacznie częściej jest
                          nadawane (niż kiedyś) jako samodzielne imię. Pojedyncze nadania
                          zdrobnień jako samodzielnych imion zawsze się zdarzały (jak widać w tym wątku, o którym pisała dalenia), zdarzają, i nikt z
                          tego powodu nie twierdzi, że przestały być zdrobnieniami. Pola też nie
                          przestała, tyle tylko że relatywnie coraz więcej dziewczynek jest
                          zarejestrowanych pod tą formą.
          • Gość: Ola. Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.10, 23:26
            Michalina
            Marcjanna
            Matylda
            Maksymiliana
            Marianna
            Melania
            Marcelina
      • Gość: monhann2 Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk IP: *.ica.net 23.07.10, 21:20
        adamantia napisała:

> Absolutnie trzymałabym się litery M dla córki. Dla mnie imię na
        inną literę
        > pachnie "wykluczeniem" z rodzinnego zestawu - ja bym się czuła z
        tym bardzo źle
        > .
        > A poza tym uważam, że takie jednoliterowy rodzinny zestaw jest
        super.

Wiekszych bredni dawno nie czytalam, hahaha "Rodzinny zestaw"???????
        Jak bedzie na inna litere niz M, to dzieciak bedzie sie czul
        wykluczony z rodzinnego zestawu!!! I trauma dla dziecka do konca
        zycia!!! Za to mnie to, co napisalas p-a-c-h-n-i-e glupota, sorry.
        Kobiety, czy Wy naprawde juz wiekszych problemow nie macie tylko
        takimi pie...mi sie zajmujecie.
        • gaudencja Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk 28.07.10, 00:41
          Proszę kulturalniej, jeśli się z kimś nie zgadzasz.
        • dalenia Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk 29.07.10, 19:56
          Monhann, może Ty nie czułabyś/czułbyś się dziwnie, ale ja tak. Byłoby mi może nawet trochę przykro, że wszyscy w rodzinie są na "m", a ja nagle nie.
    • Gość: donka Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk IP: *.mmj.pl 08.07.10, 16:34
      Ja proponuje Marte, Martyne, Milene, Michline i Marceline .
    • Gość: paula Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.10, 17:04
      MALWINA SUPER IMIĘ!
    • asidoo Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk 13.07.10, 22:43
      Marianna!
    • Gość: kasia Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk IP: *.159.14.5.static.crowley.pl 16.07.10, 15:22
      może Monika
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.