hovawartka 08.08.10, 22:56 Ostatnio w krzyzówce było hasło: "rzadkie imię męskie (anagram słowa: patos)" - długo nie umiałam na tego Ostapa wpaść Z jakich imion jeszcze mozna utworzyć anagramy? Zapraszam do zabawy i przestawiania liter! Mi przychodzi jeszcze do głowy: norma - Roman rasa - Sara rewia - Wiera tura - Ruta a jeszcze niektóre imiona są anagramami innych, np: Diana - Nadia Teresa - Estera Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
illegal.alien Re: Imiennicze anagramy 09.08.10, 00:07 Maria - armia Piotr - tropi Karol - rolka Danuta - udatna Wciagnelo mnie, a mialam isc spac Odpowiedz Link Zgłoś
mama_aurory Re: Imiennicze anagramy 09.08.10, 08:16 Wanda- dawna Aneta - Atena (dodatkowo lustrzana odbicie, dopiero przy tej zabawie do dostrzegłam) Karol - koral Adriana - Ariadna Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Imiennicze anagramy 09.08.10, 08:21 Adam - dama Alma - lama Kira - raki Jacek - akcje Tomek - motek Oleg - lego Prot - trop Anita - tania Wanda - dawna i mam jeszcze jedno, ale jeszcze mnie o obrazę uczuć religijnych oskarżą, to zostawię dla siebie Odpowiedz Link Zgłoś
mama_aurory Re: Imiennicze anagramy 09.08.10, 09:10 Aron - nora Alida- Dalia Arnold - Ronald, Roland, Lorand Odpowiedz Link Zgłoś
mama_aurory Re: Imiennicze anagramy 09.08.10, 09:39 Daniela - nie lada Dalenia, nie masz przypadkiem na imię Daniela? Aniela - Eliana Kaj - jak (w sensie zwierzątko) Gala - laga Inga - nagi Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Imiennicze anagramy 09.08.10, 14:09 mama_aurory napisała: > Dalenia, nie masz przypadkiem na imię Daniela? Hehe, nie mam Ale Danielę bardzo lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Imiennicze anagramy 09.08.10, 09:33 Borys - obrys Radek - kreda (btw, w moim kalendarzu są imieniny Radka ) Odpowiedz Link Zgłoś
mama_aurory Re: Imiennicze anagramy 09.08.10, 10:10 Idalia - Iliada Kora - karo Irma - Mira Maja- jama Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Imiennicze anagramy 09.08.10, 11:13 Adrian - radian Alina - liana Natalia - ta liana; latania Miłosz - szło mi Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Imiennicze anagramy 09.08.10, 11:37 pozostanę przy pojedynczych wyrazach, bo właśnie z Michaliny wyszła mi "mini lacha" Patrycja - partycja Patryk - krypta Odpowiedz Link Zgłoś
gupi_kaowiec Re: Imiennicze anagramy 09.08.10, 21:33 Milena - melina Kamil - klima Tomasz - szamot I jeszcze przypomniał mi się anagram, którym w raju Adam przywitał Ewę: "Madam, I'm Adam" Odpowiedz Link Zgłoś
gupi_kaowiec Re: Imiennicze anagramy 09.08.10, 21:35 Raczej palindrom, niż anagram. Sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Imiennicze anagramy 09.08.10, 22:39 never mind do wątku: Magda - gadam Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imiennicze anagramy 19.08.10, 20:44 hovawartka napisała: > Ostatnio w krzyzówce było hasło: "rzadkie imię męskie (anagram > słowa: patos)" - długo nie umiałam na tego Ostapa wpaść Powinni jeszcze byli dodać, że ukraińskie. Fajna zabawa Odpowiedz Link Zgłoś
panna.w.drodze Re: Imiennicze anagramy 10.08.11, 21:30 Radek - kreda Monika - kimona Odpowiedz Link Zgłoś