Gość: iwa IP: *.xdsl.centertel.pl 10.08.10, 22:47 Podobaja Wam się te imiona? Jestem ciekawa Waszych opinii... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama_aurory Re: Paulina, Izabela? 10.08.10, 23:12 Paulina - nie podoba mi się a znaczenie imienia tylko bardziej dyskwalifikuje to imię w moich oczach. Izabela brzmi ładnie, ale ma tragiczne według mnie skróty - Iza i najstraszniejsza Izka...podsumowując nie podoba mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_aurory Re: Paulina, Izabela? 10.08.10, 23:40 miało być: całkowicie dyskwalifikuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm...;) Re: Paulina, Izabela? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.10, 00:54 obydwa imiona mi się nie podobają. nie jest najważniejsze to,iż są popularne ponieważ popularne imiona też są ładne i maja swój urok, np. Ania czy Zosia. Jestem bardzo na nie za Paulina i Izabelą zwłaszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: Paulina, Izabela? 10.08.10, 23:12 Paulina podoba mi się, Izabela nie.. Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: Paulina, Izabela? 10.08.10, 23:35 Pauliny nie znoszę, mimo wiekowego źródła jest dla mnie tak samo pretensjonalna jak Patrycja. Izabelę bym nadała, ale na drugie. Piękne królewskie imię, tylko mi akurat z nazwiskiem (zaczynającym się na Lu-) nie gra Odpowiedz Link Zgłoś
jagodowa2 Re: Paulina, Izabela? 11.08.10, 00:51 Żadne z tych imion mi się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Paulina, Izabela? 11.08.10, 07:52 Paulinę odbieram neutralnie z lekką przymieszką znudzenia, Izabelę lubię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nataloosia :) Re: Paulina, Izabela? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.10, 11:17 Ja tak samo Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Paulina, Izabela? 11.08.10, 08:41 Izabeli nie lubię i nie podoba mi się Paulina wg mnie dużo lepsza, nie tylko dlatego, że to moje imię Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Paulina, Izabela? 11.08.10, 10:40 Paulina zawsze wydawała mi się trochę bezbarwna. Paula jest moim zdaniem ciekawsza. Natomiast do Izabeli przekonałam się za granicą. I jakoś trudno mi powiedzieć, dlaczego. Może dlatego, że w Polsce odbierałam to imię jako trochę pretensjonalne i dopiero chwilowo uwolniona od kulturowego balastu, doceniłam jego urodę. Mogłabym nadać. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Paulina, Izabela? 11.08.10, 12:33 Obu nie lubię. Izabela jest dla mnie pretensjonalna i wszystkie Izy jakie znam, pochodzą z wręcz "arystokratycznych" rodzin. Irytuje mnie, jak są nazywane przez rodziców "Izabello" (mimo że wszystkie przez jedno "l" ). Zauroczyło mnie tylko, jak moja nauczycielka mówiła o swojej córce Izabelka, nigdy inaczej. Z dwojga złego wolałabym Paulinę, chociaż nie lubię jak się ją zdrabnia do Pauli. Tak odnośnie Pauliny, znana mi Paulinka, kiedy jeszcze nie potrafiła wymówić swojego imienia, przedstawiała się jako "Pół-lina". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emma Re: Paulina, Izabela? IP: *.adsl.inetia.pl 11.08.10, 13:22 Izabela bardzo mi się podoba, Paulina wcale. Wszystkie Pauliny, jakie znam są po pierwsze niezbyt mądre, a po drugie pochodzą z co najmniej dziwacznych (jeśli nie patologicznych) rodzin. Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: Paulina, Izabela? 11.08.10, 18:35 Obydwa imiona nie zachwycają mnie, odbieram je zupełnie obojętnie. Sama zdecydowałabym się na Paulę (nie Paulinę). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: Paulina, Izabela? IP: *.chello.pl 17.08.10, 23:36 Izabela - piękne, Iza - śliczne, bardzo dziewczęce zdrobnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: Paulina, Izabela? 17.08.10, 23:42 Paulina ok. Izabeli nie lubię, a każda kolejna poznana Iza tylko mnie w tym utwierdza. Odpowiedz Link Zgłoś
marcepanek.myslowice Re: Paulina, Izabela? 19.08.10, 10:26 Moja pięcioletnia córka ma na imię Paulinka-bardzo ładne imię.. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Paulina, Izabela? 19.08.10, 23:22 Izabeli zdecydowanie nie lubię, Paulina podobała mi się przed popularnością; obecnie jestem z nią już nadmiernie osłuchana. Odpowiedz Link Zgłoś
adamantia Re: Paulina, Izabela? 20.08.10, 12:10 Oba imiona kojarzą mi pozytywnie się z XIX wiekiem. Fajne imiona, choć nie w moim stylu. Dla mnie tylko Izabella Nie cierpię brzmienia "bela" (brr), ale już Izabella jest ładna. Iza fajne zdrobnienie, Bella też.. Paulina b. ładna. Paula, Linka fajne. Fankom Pauliny proponuje mniej oklepane: Michalina, Marcelina, Ewelina. A dla lubiących Izabel/lę - może Adela/Adelajda, Idalia, Sabina, Beata. Odpowiedz Link Zgłoś
zaba133 Re: Paulina, Izabela? 20.08.10, 15:55 a ja sie wyłamię, pewnie dlatego, ze jestem mamą Pauliny Izabeli były długie boje czy Paulina czy Izabela\ imię nosi się świetnie, zdrabnianie Pauliny to prawdziwe pole do popisu, dla mnie imienny strzał w dziesiątkę Odpowiedz Link Zgłoś
adamantia Re: Paulina, Izabela? 20.08.10, 17:03 zaba133 napisała: > zdrabnianie Pauliny to prawdziwe pole do popisu, A napisz, jak zdrabniasz? Odpowiedz Link Zgłoś
zaba133 Re: Paulina, Izabela? 21.08.10, 14:37 Paula ( choć pewnie będę zakrzyczana, ze to inne imię, Paulka, Paola, Paolka, hitem jest Palutek i Palut Polinek, Polinka.... radosne słowostwórstwo bo mała to sama słodycz i imię dobrze do niej pasuje... sama sie przedstawia ze ma na imie Palulinka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc [...] IP: *.182.131.187.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.08.10, 13:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donka Re: Paulina, Izabela? IP: *.mmj.pl 21.08.10, 13:39 abiela napisała: > Bez zachwytów, wolę Paulinę. podpisuje się w 100% Odpowiedz Link Zgłoś